Ma-Vr 09:00 - 17:00 06-14467725

Disney Photography

Disney


Disneyland Paris, where the magic happens ♥

Disneyland Parijs is echt mijn Happy Place, de sfeer, de muziek, de uitstraling van het hele resort, en natuurlijk de karakters, alles straalt magie en blijdschap uit. In Disneyland Parijs kan ik dan ook naar hartenlust fotograferen. Er is overal wel een mooie foto te maken en het is altijd een feestje om thuis de foto’s te bewerken.

We zijn in de afgelopen jaren al meer dan 20 keer in Disneyland Parijs geweest, daarom vind je dan ook veel foto’s en een aantal blogs terug op de website!

Quote


“You must not let anyone define your limits because of where you come from. Your only limit is your soul.” — Gusteau, Ratatouille

Regelmatig krijg ik vragen over fotograferen in Disney. Ik wil hier binnenkort wat meer over gaan delen maar voor nu wil ik alvast een aantal tips mee geven.

Een vraag die ik veel krijg is met welke camera je het beste kunt fotograferen. Eigenlijk kun je met elke camera wel uit de voeten in de parken. Er zijn heel veel mogelijkheden om buiten te fotograferen wat al enorm scheelt omdat je het daglicht in je voordeel kunt gebruiken. Het is vooral heel erg belangrijk dat je weet hoe jou camera werkt en dat je handmatig je camera kunt instellen. Dan bepaal jij hoe je foto’s er uit komen te zien. Wanneer je foto’s wilt maken van de avondshow Disney Illuminations, Mickey and the Magician of in de donkere attracties zoals Peter Pan en Snow white heb je wel hele lichtsterke lenzen nodig. Met lichtsterke lenzen bedoel ik een laag diafragma getal zoals f/2.8 of nog lager. Zonder lichtsterke lenzen wordt het in die donkere omstandigheden heel lastig fotograferen. Het is namelijk niet toegestaan om een flits te gebruiken dus heb je echt de lichtsterke lens nodig om het beetje licht dat er is op te kunnen vangen. Wil je meer weten over de instellingen zoals sluitertijd, diafragma of de iso? Ik heb er jaren geleden een korte blog over geschreven deze vind je hier.

Het leuke aan Disneyland Parijs vind ik dat er zoveel mooie plekjes in het park te vinden zijn om foto’s van te maken. Er zijn ook een hoop plekken in het park die elke dag door duizenden mensen vastgelegd worden, zoals het kasteel, Mainstreet en de Disney karakters. Ook ik fotografeer graag het kasteel en de Disney karakters, maar ik vind het ook leuk om met unieke beelden naar huis te gaan. Dus zoek ik altijd weer een nieuwe uitdaging om niet steeds met dezelfde foto’s thuis te komen.

Hoe maak je nou een unieke foto? Verander eens je positie, blijf niet alleen recht op staan. Vanuit een lager of juist hogere positie kan het beeld ineens een stuk interessanter worden. Er zijn verschillende plekken in het park te vinden waar je van bovenaf foto’s kunt maken. Zoals op het kasteel, of vanuit attracties zoals de trein. En maak gebruik van het licht van de zon en gebruik de stand van de zon in jou voordeel. Je kan met de zon in je rug fotograferen, of juist met tegenlicht. Dit kunnen allemaal hele interessante beelden opleveren. Maar, hier is het ook wel weer heel belangrijk dat je wel zelf handmatig je camera kunt instellen.

Wanneer de website helemaal af is ga ik hier eens uitgebreid een blog over schrijven!

Ga je binnenkort naar Disneyland Parijs en heb je vragen over het fotograferen? Of wil je een bepaalde vraag of onderwerp terug zien in de blog? Laat mij dit dan weten! Stuur mij dan een berichtje via het contactformulier of mail mij via info@vtlphotography.com.

Ben je Disney fan en vind je het leuk om met andere Disneyfans te kletsen over alles wat maar met Disney te maken heeft? Wordt dan lid van Disney Fantasia Club op Facebook. Deze Facebook groep heeft meer dan 18.000 leden, en hier wordt al het laatste nieuws gedeeld over Disneyland Parijs. Ook zul je daar mijn foto’s regelmatig voorbij zien komen!

Op 9 april 2022 organiseert de Fantasia Club ook weer de Fantasia Markt! Met meer dan 130 verschillende kraampjes, vol met Disney artikelen en leuke activiteiten. Kijk voor meer informatie bij EventsLeave a reply


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Recent Portfolios