Een bezoekje aan Dolfinarium

Halverwege maart sloot Dolfinarium haar deuren vanwege het coronavirus. Maar gelukkig is Dolfinarium nu weer geopend! Afgelopen woensdag 27 mei gingen de deuren voor het eerst sinds 2,5 maand weer open. Omdat ik mijn bezoekjes aan Dolfinarium enorm had gemist ben ik natuurlijk meteen woensdag naar Harderwijk gereden. Het was fijn om weer terug te zijn en om alle dieren weer een keer te zien! In deze blog leg ik uit hoe een dagje Dolfinarium er nu uit ziet en beantwoord ik een aantal vragen.

Dolfinarium Harderwijk

Dagje Dolfinarium, iets anders dan normaal


Na weken lang binnen zitten mogen we er nu weer wat vaker op uit. De maatregelen worden steeds meer versoepeld en dat is fijn. Maar er zijn nog steeds wel een aantal maatregelen waar we ons met zijn alle aan moeten houden. Zoals 1,5 meter afstand houden tussen andere huishoudens. En thuis blijven bij klachten, handen wassen en de horeca mag met een aantal aanpassingen weer open vanaf 1 juni. Deze maatregelen worden ook toegepast in Dolfinarium. Zo zijn er aangepaste bezoektijden, twee looproutes, moeten alle huishoudens 1,5 meter afstand houden en zijn er informatie borden geplaatst om iedereen er aan te herinneren de juiste afstand te bewaren. Ook zijn er een aantal desinfectiepunten waar bezoekers de handen kunnen ontsmetten. Oceanica de voorstelling in DolfijndoMijn is ook gewoon te zien. Alleen moeten alle huishoudens 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren op de tribunes. Parkmedewerkers helpen alle bezoekers door hen een plekje aan te wijzen in Domijn. Alle horeca punten zijn nu nog gesloten tot 1 juni maar daarna mogen de terrassen buiten wel weer open. Het is gewoon mogelijk om gebruik te maken van de toiletten, en je kunt evengoed wat drinken en eten kopen op het park zoals een kop koffie of thee en wat lekkers.

Een bezoekje aan Dolfinarium is in deze tijd wel iets anders dan normaal maar ondanks de maatregelen is het zeker een bezoekje waard! Omdat het park nu minder bezoekers kan ontvangen is het rustiger en kun je op je gemak bij de dieren kijken.Ook kun je evengoed vrij dicht bij de dieren komen. En ook tijdens de presentaties is de kans nu veel groter je alles goed kunt zien en heb je ook veel meer kans om de verzorgers vragen stellen. En ook voor de (hobby) fotografen is er nog steeds genoeg te fotograferen! Als je de dieren goed wilt fotograferen raad ik je aan om vooral naar de presentaties te gaan kijken. Dan heb je de grootste kans dat je de dieren goed kunt vastleggen. De situatie waar we nu in zitten rond het virus is lastig maar met een wat aanpassingen kunnen we toch op een veilige manier van het park en de dieren genieten. En daar ben ik maar wat blij mee!

Wat zijn de maatregelen in het park?

Er zijn twee verschillende routes door het park aangelegd zodat je alle dieren kunt zien. Via beide routes kom je langs DolfijndoMijn zodat je de nieuwe voorstelling Oceanica niet kan missen. Ook kun je via beide routes meerdere presentaties zien van de dieren. Om bezoekers een beetje te helpen om de juiste aftand te bewaren zijn er markeringen op de grond aangebracht. Ik moet zeggen dat ik dat erg prettig vind omdat het soms best lastig is om in te schatten hoeveel 1,5 meter nou is. Wat ook nog wel belangrijk is om even te vermelden is dat het nu niet is toegestaan om de haaien en roggen aan te raken in het roggenrif. Ook kun je momenteel geen foto momenten of programma’s boeken met de dieren. Dit is natuurlijk heel erg jammer maar de veiligheid staat voorop. Heb je een programma geboekt? Dan wordt er contact met je opgenomen.

Hoe kan ik mijn bezoek aan Dolfinarium plannen?

Vanwege de 1,5 meter maatregel kunnen er een stuk minder bezoekers het park in. Daarom heeft Dolfinarium gekozen voor een ochtend en middag openstelling. Via de website kun je aangeven op welke datum en dagdeel je het park wilt bezoeken. Je kunt er voor kiezen om Dolfinarium in de ochtend (van 09:00 tot 13:00 uur) of in de middag (van 13:30 tot 17:30 uur) te bezoeken. Het dagdeel en de tickets kunnen online via de website worden gereserveerd. *Update: vanaf 13 juni kunnen bezoekers weer de hele dag het park in. Het is evengoed nog wel verplicht om vooraf je bezoek online te reserveren.

Hoe werkt het voor de abonnementhouders?

Als je een abonnement hebt dan heb je als het goed is een email binnen gekregen. Elke abonnementhouder ontvangt 5 unieke vouchercodes waarmee je een reservering kunt maken. De vouchercode kun je invoeren bij “promotiecode” op de website. Als je die hebt ingevuld kun je daarna een dagdeel reserveren. *Update: Vanaf 13 juni kun je weer de hele dag het park in dus met een abonnement hoef je dan ook geen dagdeel meer te reserveren, alleen de datum wanneer je naar Dolfinarium toe wil.


Foto van Californische zeeleeuw Sally, gemaakt op 27 mei 2020. De Californische zeeleeuwen zijn verhuisd van het ZeeleeuwenTheater naar de Zeeleeuwenzee naast de Dolfijnendelta.

Ik hoop dat deze blog je een idee geeft van hoe een bezoekje aan Dolfinarium er in deze tijd uit ziet. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met het Dolfinarium of kijk op de website https://www.dolfinarium.nl/. Heb je een vraag voor mij? Stuur dan je vraag via het contactformulier op de website of mail naar info@vtlphotography.com.

Foto’s Dolfinarium op 27 mei 2020.

De blog en foto’s zijn gemaakt door Angela van ’t Land/VTL Photography. Alle foto’s en teksten in deze blog, sociale media en op de website zijn eigendom van VTL Photography tenzij anders aangegeven. Gebruik geen enkele foto, video of tekst zonder toestemming voor privé of commerciële doeleinden. Voor vragen over het gebruik van de foto’s kun je het contactformulier invullen op de website of een e-mail sturen naar: info@vtlphotography.com. Bij voorbaat dank!

This blog and pictures are made by Angela van ’t Land/VTL Photography. All images on this blog, social media and website are owned by VTL Photography, unless specified otherwise. Do not use the pictures, video’s or text without our permission for private or commerical purposes. For questions about using the pictures, please fill out the contact form on the website or send an email to: info@vtlphotography.com. Thank you!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: