Disneyland Parijs

Disney, wie is er nou niet groot geworden met de prachtige Disney Klassiekers zoals; The Lion King, The Little Mermaid, Peter Pan en Sleeping Beauty. Al die films heb ik net als vele in mijn jeugd vaak gezien. Ook al ben nu volwassen, ik kan nog steeds enorm genieten van de Disneyfilms. En als je van Disneyfilms houdt dan zijn de Disneyparken “the place to be”, waarbij het ultieme Disneygevoel tot leven komt. Wegdromen bij de mooie muziek, Disney characters ontmoeten, de attracties waarbij je letterlijk in een Disneyverhaal stapt en natuurlijk de prachtige shows en parades. Om dit allemaal te kunnen ervaren hoef je helemaal niet zo ver te reizen want Disneyland Parijs is vanuit Nederland met de auto ongeveer 4 tot 5 uur rijden. In de afgelopen tien jaar ben ik met mijn vriend zo’n 14 keer in Disneyland Parijs geweest. Er is geen plek zoals Disneyland! Elke keer weer is het enorm genieten en voel ik mij weer even een klein meisje die weg droomt bij alle Disney klassiekers. Vanaf nu zullen er geregeld blogs voorbij gaan komen over Disneyland Parijs. En natuurlijk komen er ook foto’s voorbij die ik daar heb gemaakt. Vandaag beginnen we met een algemene blog over Disneyland en het 25jarige bestaan. Veel leesplezier!

Sleeping Beauty Castle Disneyland Paris

Sleeping Beauty Castle Disneyland Paris. Foto: VTL Photography.

Disneyland Paris


Disneyland Parijs is de nummer één toeristische bestemming van Europa en is gevestigd in Marne la Vallée, ongeveer 30 kilometer van Parijs. Na het grote succes van de Disney parken in Anaheim Californië, Walt Disney World Florida en Tokyo Disney Resort moest er ook een park geopend worden in Europa. Uiteindelijk opende Disneyland Parijs haar deuren op 12 april 1992. Disneyland Parijs is het enige Disneypark in Europa en wordt elk jaar door miljoenen mensen bezocht. Het park staat bekend om de Disney characters en attracties die geïnspireerd zijn op de Disney Klassiekers. Er is geen een park waar er zoveel sfeer is als in Disneyland! De sfeer begint al op de gigantische parkeerplaats. Wanneer je de auto uitstapt en richting de parken loopt wordt je meteen omringt met de Disney sfeer door de muziek. De loopband vanaf de parkeerplaats wijst je de weg richting de ingang. Dan loop je langs het metrostation en Disney Village. In Disney Village heb je verschillende mogelijkheden, je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurants, en je kunt naar hartenlust shoppen in de winkeltjes of de grote Disneystores. Na de bagage controle kun je naar de entree van de twee Disneyparken. Disneyland Parijs heeft twee thema parken; Disneyland Park en Walt Disney Studio’s. Binnenkort vertel ik wat meer over de twee Disneyparken in een nieuwe blog.

Het hele gebied rond Disney wordt heel netjes bij gehouden, het ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Om er voor te zorgen dat alle bezoekers een magisch verblijf hebben werken er maar liefst 15.000 Cast Members bij Disneyland Parijs. Van serveersters en winkelmedewerkers tot de Disney characters die in het park rond lopen. De medewerkers werken in meer dan 500 verschillende rollen, posities en beroepen. Voor velen is het een droom om te werken in Disneyland Parijs, er werken dan ook medewerkers met meer dan 100 nationaliteiten en spreken 20 verschillende talen. Naast de directe arbeidsplaatsen heeft Disneyland Parijs een belangrijke economische impact. Het Disney Resort genereert namelijk 56.000 directe en indirecte banen in Frankrijk.

Bereikbaarheid

Er zijn verschillende manieren om naar Disneyland af te reizen; met het vliegtuig, de auto, met een busreis of met de trein. Er is een metrostation bij Disney en de luchthaven Paris Charles de Gaulle is ook vlak bij. Vanaf het vliegveld is er een busverbinding die je direct bij Disneyland af zet. Wij gaan altijd met de auto zodat we alle vrijheid hebben. Met de auto is Disney goed bereikbaar, wij zijn meestal zo’n 5 uur onderweg. Via de tolwegen ben je er het snelste en de kosten vallen erg mee.

Disneyland Paris 2017

Disneyland Parijs bestaat 25 jaar. Foto: VTL Photography.

Disneyland Paris bestaat 25 jaar


Op 26 maart jl was het begin van een feestelijk jaar, het Disneypark bestaat namelijk 25 jaar! In 25 jaar tijd zijn er maar liefst meer dan 320 miljoen bezoekers door de poorten van Disneyland Parijs gelopen! Om deze mijlpaal te vieren werd op 12 april 2017 het 25 jarige bestaan officieel gevierd. Ter ere van het 25 jarige bestaan is er een hele nieuwe parade; Disney Magic on Parade en een nieuwe avondshow; Disney Illuminations. Beide zijn sinds 26 maart te zien in het Disneyland Park. Daarnaast hebben veel attracties het afgelopen jaar een opknapbeurt gekregen zodat Disneyland straks in het hoogseizoen kan schitteren. Onder andere de Thunder Mesa Riverboat Landing, Thunder Mountain, Peter Pan’s Flight, It’s a Small World, Disneyland Railroad en Star Tours zijn gerenoveerd. Daarnaast is Space Mountain ook onder handen genomen. De achtbaan is nu omgetoverd tot Star Wars Hyperspace Mountain. Op 29 april werden er testritjes gemaakt met de Hyperspace Mountain, wij waren die dag in Disney maar helaas gingen wij net naar huis dus moeten we gauw nog een keer terug! Wil je Hyperspace Mountain zelf gaan ervaren? Dat kan! De attractie is sinds 7 mei weer geopend voor publiek. De enige attractie die op dit moment nog wordt verbouwd is Pirates of the Caribbean. De attractie zal in het hoogseizoen weer geopend worden. De attractie krijgt een opknapbeurt en er worden characters toegevoegd van de filmreeks; The Pirates of the Caribbean. Het geliefde character Captain Jack Sparrow zal onder andere straks te zien zijn in de attractie.

Naast de attracties, parade’s en avondshow is er natuurlijk nog veel meer te beleven in Disneyland Parijs. Zo lopen verschillende Disney Characters door het park en je kunt op verschillende plekken in de parken Disneyfiguren ontmoeten. Ook zijn er veel verschillende restaurants die allemaal andere gerechten en producten aanbieden. Zoals ik al eerder aangaf kun je in Disney Village shoppen maar ook in Disneyland Park en Disney Studio’s zijn er veel winkeltjes te vinden waar de leukste Disney merchandise te koop is. Voor mij is dit naast de shows en attracties toch wel één van mijn favoriete bezigheden in Disney, lekker shoppen!

Disneyland Paris 2017

Tinkerbel voor het Sleeping Beauty Castle in Disneyland Paris. Foto: VTL Photography.

Tot slot


Het maakt niet uit hoe vaak ik in Disneyland ben geweest het blijft genieten! Ik kijk nu al weer uit naar mijn volgende bezoek! Ben jij ook in Disneyland Parijs geweest? Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen en belevenissen! Mocht je nog niet in Disneyland zijn geweest en graag een keer willen gaan, dan zeg ik DOEN! Dit hele jaar staat in het teken van het 25jarige bestaan. Als je van Disney films en gezelligheid houdt is Disneyland Parijs The place to be! Wil je meer informatie over de Disney parken en/of de Disney hotels? Neem dan een kijkje op de website van http://www.disneylandparis.nl/

Disneyland Paris France

Heb je vragen over deze blog of over Disneyland Parijs, of wil je reageren op de blog? Vul dan het Contactformulier in of plaats een reactie onder dit artikel. Bedankt voor het lezen en ik hoop je gauw terug te zien! Over twee weken volgt een blog over de spectaculaire avondshow; Disney Illuminations. Houdt de Facebookpagina en de website in de gaten!


Alle foto’s op de website zijn eigendom van VTL Photography tenzij anders aangegeven. Gebruik de foto’s niet zonder toestemming voor privé of commerciële doeleinden. Voor vragen kunt u het contactformulier invullen of een e-mail sturen naar: info@vtlphotography.com alvast bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: