Olifantje Yunha in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort werd op 25 maart laat in de avond een olifantje geboren. Het olifantje is een meisje en kreeg de naam Yunha. Op 7 april ben ik op kraamvisite geweest bij de kersverse moeder Indra en haar prachtige dochter. Ik heb een poosje staan genieten van de olifanten familie. Yunha was rustig haar omgeving aan het verkennen, dicht bij haar moeder. In deze blog kunnen jullie genieten van wat schattige plaatjes van kleine Yunha. Mocht je de kans hebben, ga dan gauw een keertje kijken bij Yunha en haar familie!

 

Bevalling

Dierenpark Amersfoort

Moeder Indra samen met de kleine Yunha. Foto: VTL Photography

In de weken voor de bevalling waren de olifanten via webcams in hun verblijven te volgen. De dierenverzorgers hielden Indra goed in de gaten. Het was uiteraard erg spannend wanneer de bevalling zou beginnen en of alles goed zou gaan.  Iedereen die de geboorte live wilde volgen via de webcams van het park, kon zich aanmelden voor een berichtje wanneer de bevalling begon. Maar de bevalling verliep ineens zo snel dat het een geboorte berichtje is geworden. Op zaterdag 25 maart rond de klok van 23.00 uur begon de bevalling en na een aantal minuten was het jong van Indra al geboren. Gelukkig is de bevalling voorspoedig verlopen en kwam er een gezond kalfje ter wereld.

 

Yunha

Olifantje Yunha DierenPark Amersfoort

De kleine Yunha in DierenPark Amersfoort. Foto: VTL Photography

Op 26 maart, nog geen twaalf uur na de bevalling was de kleine al buiten te bewonderen. Het was prachtig weer en de olifanten mochten met het jongste familielid lekker naar buiten. Zo konden bezoekers al genieten van het kleine wondertje. In de middag werd bekend gemaakt dat het jonge olifantje een meisje was en dat iedereen een meisjesnaam mocht insturen. En dat is massaal gedaan, het dierenpark ontving duizenden namen. Op 30 maart werd de naam van het jonge olifantje bekend gemaakt in het bijzijn van bezoekers en de Burgemeester van Amersfoort. Uit alle inzendingen werd de naam Yuhna uitgekozen.

Op 7 april ben ik op bezoek geweest bij de kleine Yunha.  Alle jonge diertjes zijn natuurlijk schattig, maar zo’n baby olifantje is toch wel heel erg cute! Die kleine pootjes, dat schattige kleine slurfje, en die kleine lieve oogjes, het is onmogelijk om daar niet verliefd op te worden. Ik was in ieder geval meteen verkocht! En daarom heb ik maar meteen een abonnement aangeschaft om Yunha te zien opgroeien, dus zullen er in de komende maanden nog meer foto’s verschijnen van de kleine samen met haar familie!

 

Naast de foto’s van Yunha heb ik ook een kort filmpje gemaakt, deze kun je bekijken op de Facebookpagina van VTL Photography.

Foto’s van de kleine Yunha in DierenPark Amersfoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: