Een fotoalbum van topkwaliteit!

Hobby of professionele fotografen hebben vaak een hele verzameling aan foto’s. Dan wil je ook wel eens wat anders dan alleen maar de foto’s opslaan op de pc of een harde schijf. Door middel van een fotoalbum kun je jouw foto’s op je eigen manier presenteren. Er zijn heel wat bedrijven die fotoalbums aanbieden. Maar vaak laat de kwaliteit te wensen over. Al enige tijd wilde ik graag een fotoalbum hebben zodat ik mijn favoriete foto’s kon laten zien. Vier maal heb ik een fotoalbum laten maken, maar helaas werd ik telkens teleurgesteld. De kwaliteit van de foto’s waren lang niet zo mooi als hoe ik ze op mijn beeldscherm zag. De kleuren waren heel anders en ook de scherpte voldeed vaak niet. Toen kwam ik per toeval op de website van Saal Digital terecht. Het bedrijf was opzoek naar fotografen die een fotoalbum wilde testen. Van wat ik op de website kon lezen zag er al veelbelovend uit. Mijn interesse was gewekt en ik heb mij meteen aangemeld. Al snel kreeg ik een bevestiging en kon ik aan de slag. Ik was zeer benieuwd naar het eindresultaat!

Cover fotoalbum Saal-Digital

 

Software en bestelling

Via de website van Saal Digital kon ik heel gemakkelijk de software downloaden welke nodig is om het album te maken. Wanneer het programma was geïnstalleerd kon ik direct aan de slag. Eerst koos ik mijn album, ik koos voor het fotoboek 19 x 19 met glanzende pagina’s en een glanzende cover. Daarnaast kon ik ook nog kiezen uit een aantal extra opties. Zo kun je bij Saal Digital kiezen voor een gewatteerde cover. Dit is een extra wattenlaag van 3 mm waarvan de cover wordt voorzien. Ook deze optie heb ik toegevoegd.

De software van Saal Digital is erg gemakkelijk in gebruik en met het programma kun je foto’s op een unieke manier presenteren. Je kunt kiezen voor een mooi strak design maar je kunt ook je album helemaal naar je eigen smaak maken. Door bijvoorbeeld foto’s te voorzien van een masker. Een aantal van die maskers kunnen bepaalde foto’s letterlijk uit het album laten spatten zoals op de foto hieronder.

Saal Digital Fotoalbum

Met het software programma had ik zoveel mogelijkheden om mijn album te vullen dat het wel even wat tijd heeft gekost om te bedenken wat ik nou precies wilde. Ik vond alle opties zo leuk dat ik er uiteindelijk voor heb gekozen om verschillende mogelijkheden te laten zien. Nadat het album klaar was heb ik de bestelling afgerond en kreeg ik een bevestiging dat het was ontvangen. De volgende ochtend ontving ik een bericht dat het album al werd verzonden!

Ontvangst

Na anderhalve dag werd het album thuis bezorgd. Het album was erg netjes verpakt! Ik haalde het fotoalbum uit de verpakking en ik was meteen blij. De cover zag er super mooi uit. De kleuren zijn precies zoals ze horen te zijn en de gewatteerde cover maakt het fotoalbum helemaal af!

Top kwaliteit!

Een hele belangrijke reden om voor Saal Digital te kiezen is de kwaliteit van het fotopapier. Het bedrijf maakt gebruikt van het hoogwaardige fotopapier van Fuji. Er zit een natuurlijke UV-bescherming op wat de foto’s jarenlang beschermt tegen de straling van de zon. En waar ik ook blij van word is dat de belichting geen effect heeft op hoe de foto’s er uit zien. Op elke plek worden de werkelijke kleuren weergeven. Je hoeft dus niet in een hele lichte ruimte te staan om de kleuren goed te kunnen zien. Daarnaast maakt Saal Digital ook gebruik van lay-flat binding. Door deze techniek ontstaan er geen storende vouwen in het midden van de pagina’s. Ideaal voor panorama foto’s of wanneer je een foto wilt verspreiden over twee pagina’s. Deze techniek had ik nog niet eerder gezien dus ik was dan ook erg benieuwd hoe het er uit zag. Maar het is echt prachtig geworden! Je kunt met een gerust hart een grote foto over twee pagina’s plaatsen!

Lay-Flat fotoalbum Saal Digital

 

Het enige kleine minpuntje is de barcode, deze zit op de laatste pagina en op de achterkant van de cover. Op de foto hierboven zie je rechts onder in de kleine barcode zitten. In deze foto vind ik de barcode gelukkig niet zo storend. Maar ik kan mij goed voorstellen dat andere klanten dit misschien wel storend kunnen vinden. Houdt hier wel rekening mee met het bestellen van jou album! Je kunt er overigens ook voor kiezen om het album zonder barcode te bestellen, dit kost 5 euro extra.

 

Tot slot

Bij Saal Digital krijg je echt waar voor je geld! Ik ben zo enthousiast over het fotoalbum! De kwaliteit is super en de foto’s komen mooi uit. Ik heb hem al aan verschillende mensen laten zien en allemaal waren ze onder de indruk van de kwaliteit. Ik ben blij dat ik eindelijk een mooi fotoalbum in huis heb die voldoet aan al mijn eisen. De software is makkelijk in gebruik, de bestelling en verzending gingen razend snel en de kwaliteit is echt subliem! Wanneer ik weer een fotoalbum nodig heb zal ik deze vast en zeker bij Saal Digital bestellen! Ben je nou ook nieuwsgierig geworden en wil je ook een fotoalbum bestellen? Neem dan gauw een kijkje op de website van Saal Digital!

 

One Comment on “Een fotoalbum van topkwaliteit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: