Dieren(tuin) Nieuws

De maand juni is voorbij gevlogen en zijn al weer beland in de maand juli. Voor we verder gaan met onze ‘vakantie’ foto’s en blogs nog even een overzicht met de dierentuin nieuwtjes van de afgelopen week. Zo werd er in Dolfinarium Harderwijk een Californisch zeeleeuwtje geboren. En gaat morgen de nieuwe zeeleeuwenshow ‘Avontureneiland en het magische amulet’ in première! En is er nog meer babynieuws, want in Dierenrijk werd na tien jaar een zeehondje geboren. Safaripark Beekse Bergen opende een bijenhotel. En als je deze zomervakantie een leuke activiteit zoekt dan moet je gauw even verder lezen!

 

Zeeleeuwtje geboren in Dolfinarium Harderwijk

Zeeleeuwtje Dolfinarium Harderwijk

Californische zeeleeuw Saphira. Foto: Paulien Bunskoek/Dolfinarium.

We beginnen met babynieuws! Op dinsdag 21 juni vroeg in de ochtend beviel Californische zeeleeuw Sally van een meisje. Haar naam is Saphira, vernoemd naar een edelsteen. Alles gaat goed met moeder en dochter, ze worden door de verzorgers goed in de gaten gehouden. Het jong blijft voorlopig nog achter de schermen van het zeeleeuwen theater en nog niet zichtbaar voor publiek. De verzorgers zijn erg blij met deze geboorte. Twee weken eerder ging de bevalling van Stellerzeeleeuw Kiska helaas niet goed. Door een stuitligging kwam het jong klem te liggen en duurde de bevalling te lang. Het jong is daarbij komen te overlijden. Kiska was de nag na de bevalling uitgeput, maar zij is inmiddels weer helemaal de oude.

 

 

 

Stichting Het Vergeten Kind met 1.000 genodigden dagje uit bij het Dolfinarium

Dolfinarium Harderwijk Zeeleeuwen Theater

Try-out voor de nieuwe show in het Zeeleeuwen Theater in Dolfinarium Harderwijk. Foto: VTL Photography

We blijven nog even bij het Dolfinarium. Het park heeft in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind, 1.000 genodigden de mogelijkheid om een spectaculair dagje uit te beleven. De genodigden zijn kinderen die opgroeien in opvanglocaties en kwetsbare gezinnen. Speciaal voor hen wil het Dolfinarium er een bijzondere dag van maken en daarom krijgen zij een echt VIP behandeling. Zo mogen zij als enige aanwezig zijn bij de premiere van de nieuwe zeeleeuwenshow ‘Avontureneiland en het magische amulet’ en worden ze als VIP behandeld die dag. Morgen zal deze bijzondere dag plaatsvinden. ’s Ochtends vroeg worden de kinderen verwacht bij het Dolfinarium om als VIP ontvangen te worden. Zijn zijn bij de officiële première van de nieuwe show Avontureneiland en het Magische amulet aanwezig en hebben de mogelijkheid om de rest van de dag lekker van het park genieten.  VTL Photography is er bij om verslag te doen! Houdt de facebookpagina en de website in de gaten voor alle foto’s.

Een Zeehondje Zonder Naam geboren in Dierenrijk

Zeehondje geboren in Dierenrijk

Moeder Dory en het ‘Zeehondje Zonder Naam. Foto: Dierenrijk.

Er is sprake van een geboortegolf in Dierenrijk. Er zijn stinkdieren en goliathreigers geboren en hebben ook de bevers zich voor het eerst sinds tien jaar voortgeplant. Verder is er ook uitbreiding bij de rendieren, wolven, steenbokjes, kaalkopibbiseen, steppevossen en de vale gieren. Maar Dierenrijk heeft er nog een bijzondere bewoner bij! Vorige week werd er voor het eerst sinds 10 jaar een babyzeehondje geboren. Het geslacht is nog niet bekend, dus een naam is er nog niet. Moeder Dory en vader Rock zijn de trotse ouders van het kleine zeehondje zonder naam. Het is voor Dory haar eerste jong. Twee dagen voor de bevalling van Dory kreeg ook zeehond Doka een kleintje, maar dat jong heeft het helaas niet gered. Het gaat gelukkig wel goed met het kleine zeehondje zonder naam.

 

 

Nieuw: Foodfestival tussen de dieren in DierenPark Amersfoort

Foodtruck

Foto: DierenPark Amersfoort

Op 12, 13 en 14 augustus organiseert DierenPark Amersfoort sfeervolle zomeravonden. Iedereen kan genieten van livemuziek, lekkernijen van meer dan twintig foodtruckers en de dieren tijdens het ZOO’n ZOOmer Food Festival. Speciaal voor dit evenement is het park tot 22.00 uur geopend. Het foodfestival staat bol van authentieke trucks met smaakvolle gerechtjes voor jong en oud en ook klinken er swingende bands en talentvolle singer-songwriters die de zomerse sfeer versterken. Het foodtruckersfestival tussen de dieren is voor € 5,- per persoon vanaf 16.00 uur te bezoeken. Via de Facebook-pagina van het park kunnen geïnteresseerden op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het foodtruckfestival. Kijk voor meer informatie op de website van DierenPark Amersfoort.

Naast het Foodfestival organiseert DierenPark Amersfoort deze zomer ook speciale dierenexpedities achter de schermen. Kinderen leren van 9 juli t/m 4 september alles over de verzorging van verschillende dieren tijdens ZOO’n ZOOmer. Tijdens deze exclusieve dierenexpedities ontdekken jonge bezoekers hoe het eraan toegaat achter de schermen in het Amersfoortse park. Tijdens drie verschillende expedities gaan de avonturiers langs bij olifanten, giraffen en wolven. Deze laatste dieren zijn deze zomervakantie voor het eerst te zien in het park. Vanaf de start van ZOO’n ZOOmer is er in het park namelijk een gloednieuw gebied te bewonderen: Het Woud. Hier staat de Nederlandse natuur centraal en komen onder andere wolven en dassen te wonnen. Met deze nieuwe ontwikkelingen belooft het een uitdagende zomer te worden in DierenPark Amersfoort.

De video van ZOO’n ZOOmer in DierenPark Amersfoort:

https://youtu.be/1-iJLb0WLqE

 

Safaripark Beekse Bergen opent twee bijenhotels

Bijenhotels Safaripark Beekse Bergen

Een van de twee bijenhotels in Safaripark Beekse Bergen. Foto: Safaripark Beekse Bergen.

Safaripark Beekse bergen heeft in een zeer korte tijd twee prachtige nieuwe verblijfsaccommodatie uit de grond gestampt. Het gaat hier niet om echte vakantiewoningen maar twee bijenhotels! De bijenhotels zijn het resultaat van een samenwerking tussen onder meer de Brabantse Milieu Federatie, Provincie Noord Brabant, Project Schoon Water en Safaripark Beekse Bergen. Scholieren van het Prinsentuincollege in Breda werkte mee aan de oplevering van de bijenhotels in het park. Bijen zijn erg gevoelig voor een aantal van de belangrijkste bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden op bijvoorbeeld recreatieterreinen. Safaripark Beekse Bergen doet aan een chemievrij beheer van onkruid op het terrein.

Met de bijenhotels laat het park zien dat ze zich actief inzetten voor een bijvriendelijke omgeving. Met het chemievrije beheer van het terrein bevorderd Safaripark Beekse Bergen een gezonde, schone en gevarieerde leefomgeving voor mens, dier en plant. Er zijn meer dan 350 soorten wilde bijen in Nederland, maar veel daarvan worden ernstig bedreigd. Wilde bijen zijn, net als honingbijen, belangrijke bestuivers. Om te overleven hebben zij voldoende schuil- en nestelmogelijkheden nodig en een schone leefomgeving met veel bloeiende planten en bomen. Alle wilde bijen hebben een veilige plek nodig waar ze kunnen schuilen en waar ze eitjes kunnen leggen. Een bijenhotel zorgt voor zo’n veilige plek.

Inmiddels hebben de eerste bijen al hun eitjes in het hotel gelegd, en dat terwijl het nog niet eens officieel is geopend. De opening vindt plaats op vrijdag 24 juni, van 15.30 tot 16.30 uur.

 

IJsbeer Felix arriveert in AquaZoo Friesland

Felix Ouwehands Dierenpark

IJsbeer Felix toen nog in Ouwehands Dierenpark. Foto: Ouwehands Dierenpark)

Woensdagochtend 29 juni arriveerde ijsbeer Felix in de Friese dierentuin. Een aantal dagen daarvoor kwam ijsbeer Nuna na een lange reis vanuit Denemarken al naar Leeuwarden. IJsbeer Nanu is 3,5 haar oud en kwam vanuit het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken naar AquaZoo Friesland. Felix is 14,5 jaar oud en verhuisde vanuit Ouwehands Dierenpark naar het splinternieuwe verblijf in Leeuwarden. Het ijsberenverblijf heeft een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante meter. De komende tijd kunnen de ijsberen wennen aan hun nieuwe binnenverblijf. Op vrijdag 8 juli vindt in de avonduren de speciale opening van het nieuw gebouwde ijsberenverblijf plaats, exclusief voor jaarkaarthouders en genodigden. Vanaf 9 juli zijn Felix en Nanu voor iedereen te zien.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: