Kraamfeest voor de ijsbeertjes in Dierenrijk

Gister waren wij aanwezig bij het kraamfeest van Nick & Simon. En dan bedoel ik niet het zangduo Nick & Simon, maar de schattige ijsbeertweeling in Dierenrijk. De kleintjes zijn eind november geboren. Toen bleek dat de tweeling broertjes waren werd Nederland opgeroepen om namen in te sturen via de website van Dierenrijk. Dat leverde uiteindelijk 1000 inzendingen op. Acht maal werden de namen Nick & Simon ingezonden. Deze namen werden dan ook uitgekozen. Gisteren werden alle prijswinnaars in het zonnetje gezet en kregen mama ijsbeer en haar kroost een overheerlijke ijstaart.

 

IJsbeertjes Nick en Simon Dierenrijk

IJsbeertjes Nick & Simon in Dierenrijk. Foto: VTL Photography.

 

Bij binnenkomst in Dierenrijk hingen er blauwe slingers, stond er een grote ijsbeer bij de ingang en waren er verschillende activiteiten. Er was een schaatsbaan, en een sneeuwkanon voor de kinderen. En er was zelfs gelegenheid tot sneeuwballen gooien! Ook werd er beschuit met blauwe muisjes uitgedeeld en bezoekers werden getrakteerd op een lekker ijsje. Kortom het was een geslaagd kraamfeest!

 

Uitrijking prijzen Dierenrijk

 Uitreiking van de prijzen. Foto: VTL Photography

 

Rond half 12 kregen de winnaars hun prijs uitgereikt. Alle acht personen die de namen Nick & Simon hadden ingestuurd kregen een jaar abonnement voor het hele gezin van Dierenrijk. Daarnaast werd er ook een fotowedstrijd gehouden. De kleintjes mochten op 25 februari voor het eerst naar buiten. Wie de mooiste foto maakte van moeder Frimas met de kleintjes werd ook beloond met een jaarabonnement. De winnaar van de fotowedstrijd was ook aanwezig en kreeg uiteraard ook zijn abonnement uitgereikt. Daarnaast kwam de verzorgster van de ijsberen nog even aan het woord. Ze liet via een mobieltje de eerste geluidjes horen van de ijsbeertjes nadat ze geboren waren. Wat een kabaal maken die diertjes als ze net zijn geboren! Ook werd verteld waarom de tweeling vernoemd werden naar Nick & Simon. De vader van de kleine mannetjes heet Henk, een Hollandse naam. Daarom vond Dierenrijk het een leuk idee om de ijsbeertjes een Hollandse naam te geven. Het zangduo Nick & Simon zijn erg bekend in Nederland en hebben mooie Nederlandse namen. En omdat Nick & Simon acht keer waren ingezonden werden de kleintjes vernoemd naar het Volendamse zangduo.

 IJstaart Nick & Simon

 IJstaart voor de ijsberen. Foto: VTLPhotography

 

Nadat alle prijswinnaars hun prijzen in ontvangst hadden genomen waren alle ogen gericht op het ijsberenverblijf. Er stond een grote ijstaart met allerlei lekkernijen te wachten op de ijsberen. Daarnaast waren de namen van de tweeling op de grond gespeld met visjes. Dat was erg leuk gedaan! En toen was het moment daar om moeder Frimas met haar kleintjes naar buiten te laten komen, zodat ze konden gaan genieten van hun heerlijke traktatie. Toen ze naar buiten kwamen kwam moeders meteen op de ijstaart af. De kleintjes volgden een beetje aarzelend maar toen ze eenmaal de ijstaart in de gaten kregen gingen ze helemaal op in al het lekkers.

 

 

Wat was het leuk om de tweeling zo bezig te zien met de ijstaart. Na veel inspanning was het tijd voor een dutje, want zo’n grote ijstaart verorberen is natuurlijk een heel karweitje. Net als vele anderen kregen we maar geen genoeg van de ijsbeertjes en zijn we nog een aantal keer terug gelopen naar het ijsberenverblijf. De kleintjes waren erg actief en ook wel een beetje ondeugend, heerlijk om naar te kijken! De verzorgster van de ijsberen vertelde ons dat de ijsbeertjes elke ochtend een duik in het water nemen. Na de zwempartij zijn ze even wit. Waarna ze in korte tijd veranderen in kleine bruine ijsberen. Omdat ze daarna lekker liggen te rollebollen in het zand om weer droog te worden. Mocht je de ijsbeertjes gaan zien en ze zijn meer bruin dan wit, dan weet je dat het wel degelijk witte ijsberen zijn maar dat ze hebben liggen rollebollen in het zand 😉

Papa ijsbeer Henk zal Nick en Simon niet ontmoeten. In het wild leven de ijsberen ook niet in familie verband. De mannetjes zien kleine ijsbeertjes vaak als prooi. En het Dierenpark wil geen risico lopen. Vader Henk heeft een eigen verblijf naast Frimas en haar tweeling.

Moeder Frimas zijn samen met Nick & Simon te bewonderen in Dierenrijk te Nuenen. Wil je meer informatie over het dierenpark of de ijsbeertjes? Neem dan een kijkje op de website van Dierenrijk .Onderaan de blog kun je meer foto’s bekijken van de ijsberen. Komende week volgen er nog meer foto’s dus houdt de website en Facebookpagina goed in de gaten. Uiteraard volgen er ook nog foto’s van de andere dieren uit Dierenrijk.

 

Foto’s ijsberen Dierenrijk 20-03-2016

2 Comments on “Kraamfeest voor de ijsbeertjes in Dierenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: