Dieren(tuin) Nieuws

Vandaag weer een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws met mooi maar ook verdrietige berichten. Helaas kwam maandag het bericht naar buiten dat gibbon Nonkel in ZooParc Overloon is overleden. En in DierenPark Amersfoort is de hyena-pup overleden. Maar er is ook goed nieuws! SOS Dolfijn en Ecomare willen hun krachten gaan bundelen. Het is de bedoeling dat SOS Dolfijn in 2017 naar Texel verhuist. En nieuws uit WILDLANDS! Je hebt vast al wel ergens gelezen dat er een splinter nieuw dierenpark in de maak is; WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Het oude Dierenpark Emmen sloot voorgoed de deuren eind december. Daarna werd gestart met de verhuizing van vele dieren naar het nieuwe park WILDLANDS. De opening van het dierenpark staat gepland voor eind maart. Zijn jullie ook zo reuze benieuwd hoe het nieuwe dierenpark er uit komt te zien? We zullen nog even geduld moeten hebben tot eind maart maar vanaf 11 februari kun je alles volgen in een achtdelige serie op SBS6! Wil je hier meer over weten? Lees dan gauw verder.

 

Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie bij SBS6

Dierenpark Emmen; De Grote Expeditie

 

We beginnen natuurlijk met het bericht van WILDLANDS! Na tachtig jaar sloot Dierenpark Emmen eind 2015 de deuren om plaatst te maken voor een heel nieuw dierenpark. In Dierenpark Emmen: De Grote Expeditie wordt de bouw van dit nieuwste avonturenpark van Europa gevolgd. Van de eerste schets in 2013 tot en met de opening eind maart 2016 als WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. De achtdelige realityserie is vanaf donderdag 11 februari te zien op SBS6 om 23.30 uur. {Foto: WILDLANDS Adventure Zoo Emmen}

Maar liefst 22 hectare Nederlands landschap moet worden omgetoverd tot een nieuwe wereld. Duizenden exotische planten staan op het punt om geïmporteerd te worden uit Latijns-Amerika voor de grootste overdekte jungle van de wereld. Attracties worden aangekocht en tegelijkertijd worden 7.000 dieren klaargestoomd voor de allergrootste verhuizing van Nederland. De kijkers kunnen zien wat voor grote klus de bouw van een dierentuin is en wat voor impact deze expeditie heeft op mens en dier. Zou het WILDLANDS lukken om op tijd te zijn voor de geplande opening eind maart?

 

 

ZooParc Overloon treurt om verlies gibbon Nonkel

Afgelopen maandag kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat op vrijdag 5 februari de 32-jarige witwanggibbon Nonkel dood werd aangetroffen in zijn verblijf. Nonkel woonde al sinds de opening van ZooParc Overloon (2000) in het park. Zijn vrouwtje Kanette, met wie hij in ZooParc Overloon drie zonen kreeg, blijft alleen achter. Het park gaat binnen het Europese Fokprogramma (EEP) op zoek naar een oplossing voor het vrouwtje.

Het overlijden van Nonkel kwam als een volslagen verrassing. Hij vertoonde geen afwijkend gedrag, at goed en was veel buiten te vinden samen met zijn vrouwtje Kanette. Onderzoek moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is.

Wij wensen iedereen van ZooParc Overloon heel veel sterkte met dit verlies!

 

 

Hyena-pup overleden in DierenPark Amersfoort

Hyena-pup DierenPark Amersfoort overleden

 

Wellicht heb je het bericht al mee gekregen maar wilde het nog wel met jullie delen. Op 19 februari is de hyena-pup in DierenPark Amersfoort helaas overleden. Het jong bleef al wat achter in zijn ontwikkeling en de dag voor zijn dood werd zijn toestand kritiek. De verzorgers hebben samen met de dierenarts nog geprobeerd het jong te helpen maar helaas was hij niet sterk genoeg. Op 8 december werd voor het eerst in tien jaar een hyena-pup geboren in de Amersfoortse dierentuin en de verzorgers waren dan ook erg blij met de komst van het jong. Helaas bleek de pup zich minder goed te ontwikkelen dan verwacht. Het vrouwtje zorgde goed voor haar jong, maar toch bleef hij achter in zijn groei en was minder alert. Natuurlijk hoopte de verzorgers dat het nog goed kwam maar helaas konden ze niets meer voor het kleintje doen. Hij was te verzwakt en alle kenmerken wijzen op een hersenbeschadiging. Het jong is voor sectie naar de universiteit van Utrecht gebracht om de doodsoorzaak te achterhalen. {Foto: DierenPark Amersfoort}

 

SOS Dolfijn en Ecomare bundelen krachten

Bruinvis Michael Ecomare

 

Stichting SOS Dolfijn en Ecomare willen nauwer gaan samenwerken om de opvang van en voorlichting over zeezoogdieren in Nederland te optimaliseren. Onlangs hebben de besturen van beide organisaties een intentieverklaring getekend. Het is de bedoeling dat SOS Dolfijn in 2017 naar Texel verhuist. Wil je hier meer over lezen? Neem dan een kijkje op: SOS Dolfijn of Ecomare {Foto: VTL Photography, Ecomare}

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: