Dieren(tuin) Nieuws

Vandaag in een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws; Dierenrijk kijkt tevreden terug op 2015. Het park heeft in 2015 meer dan 250.000 bezoekers getrokken. En dit jaar mag het dierenpark een groep van ongeveer 8 chimpansees verwelkomen. In DierenPark Amersfoort werd vlak voor de kerst een luiaard geboren. Het DierenPark verwelkomde ook nog aan het einde van 2015 de 800.00ste bezoeker. En bij Stichting Leeuw kun je sinds kort een dvd met het bijzondere verhaal van Masrya & Nero kopen. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder.

Dierenrijk

Chimpansees Dierenrijk

Dierenrijk kijkt tevreden terug op 2015. De komst van de cheeta’s en de geboorte van de ijsbeertweeling waren mooie hoogtepunten. Ook heeft het park in 2015 meer dan 250.000 bezoekers getrokken. In 2016 bestaat Dierenrijk 12,5 jaar en het dierenpark mag ook weer een nieuw diersoort verwelkomen. Dierenrijk breidt hun collectie namelijk uit met een groep van ongeveer acht chimpansees. De bouw van het nieuwe verblijf zal snel starten. De verwachting is dat het nieuwe verblijf voor de chimpansees in mei/juni klaar is. Het verblijf zal worden vastgebouwd aan het indoor speelparadijs. Van daaruit kunnen bezoekers straks ook bij de chimpansees binnen kijken. {Foto: Dierenrijk}

Het dierenpark laat ook weten dat het goed gaat met de ijsbeertjes die eind november werden geboren. De jongen groeien goed en hun oogjes zijn inmiddels open. Het geslacht van de ijsbeertjes is nog niet bekend. De verzorgers komen voorlopig nog niet bij de kleintjes in de buurt. Mama Frimas mag met haar kroost in februari/maart voor het eerst naar buiten. Dan kan ook op enig moment het geslacht van de tweeling worden bepaald. Tot die tijd blijven ze nog even warm in hun verblijf. Ben je nieuwsgierig naar de tweeling? Dan kun je een kijkje nemen op de website van Dierenrijk daar kun je een mooie exclusieve video bekijken van mama ijsbeer met haar kleintjes.

 

DierenPark Amersfoort

Luiaardjong DierenPark Amersfoort

Nog net aan het einde van 2015 werd de 800.000ste bezoeker verwelkomd in DierenPark Amersfoort. Een mooie mijlpaal zo vlak voor het einde van het jaar! In 2014 bezochten zo’n 790.000 bezoekers het park, destijds ook een bezoekersrecord. Wat zou het mooi zijn als het DierenPark in 2016 weer een nieuw bezoekersrecord haalt.

Vlak voor de kerst werd het Amersfoortse DierenPark verrast met de geboorte van een luiaard. Er wordt binnen dierentuinen maar zelden een luiaard geboren. De dierverzorgers hadden wel een vermoeden dat er een kleine luiaard aan zat te komen. Moeder en jong zijn te zien in de donkere nacht in DierenPark Amersfoort. Als je ze gaat bekijken moet je wel goed zoeken, het is er erg donder. Het jong is zichtbaar als moeder aan de wandel gaat in het nachtverblijf. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Stichting Leeuw

Afgelopen zondag bezocht ik Landgoed Hoenderdaell en Stichting Leeuw. Het was weer heerlijk genieten in het park. Er lag nog wat sneeuw in de verblijven waardoor de foto’s een extra winters tintje kregen. Er staan al een aantal foto’s op de Facebookpagina. Sinds kort heeft Stichting Leeuw een shop waar je bekers kunt kopen met je favoriete dier, maar ook een dvd van het bijzondere verhaal van Masrya en Nero. Toen ze nog kleine leeuwtjes waren hadden ze het niet makkelijk. Stichting Leeuw ontfermde zich over deze twee kanjers en hebben er voor gezorgd dat ze de rest van hun leven mogen genieten in Zuid-Afrika! Ben je nieuwsgierig naar het verhaal? De dvd is te koop bij Stichting Leeuw voor € 12,50,-. Het bedrag gaat naar de stichting. Houdt de pagina en website komende week in de gaten voor de blogs en foto’s! {Foto’s: VTL Photography}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: