Dieren(tuin) Nieuws

Vandaag in een nieuwe blog over Dieren(tuin) Nieuws; geboortes in Apenheul en DierenPark Amersfoort. De Apenheul werd verblijd met de geboorte van een Javaanse langoer en een wolaapje. In DierenPark Amersfoort werd na tien jaar een hyena pup geboren en twee Senegal galago’s. Én GaiaZOO gaat uitbreiden!

 

Aapjes geboren in Apenheul

 

Beschuit met muisjes voor de Apenheul! Het park werd verblijd met twee geboortes. In de nacht van zondag 22 op maandag 23 november werd er een Javaanse langoer geboren. En in de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 december werd een wolaapje geboren. De moeders met hun kleintjes maken het goed. De kleine aapjes drinken goed bij hun moeder. Apenheul is erg verheugd met de geboorte van het gezonde wolaapje. Begin dit jaar verloor Apenheul nog een wolaap die enkele weken eerder een miskraam kreeg. In Europa leven er nog maar zo’n 40 wolapen. Elke baby is daarom van groot belang voor de populatie. {Foto’s: Apenheul}

De Apenheul is op dit moment gesloten voor publiek. Maar de bezoekers zijn vanaf 15 april 2016 welkom om het park te bezoeken en de kleine aapjes te bewonderen.

 

Ook geboortes in DierenPark Amersfoort!

Nog meer geboorte nieuws, want DierenPark Amersfoort werd blij verrast met de geboorte van twee Senegal galago’s én de geboorte van een hyena-pup! {Foto’s: DierenPark Amersfoort}

 

Op 1 december kwam DierenPark Amersfoort met het nieuws naar buiten dat er twee Senegal galago’s waren geboren. Bij deze dieren is het nauwelijks te zien of een vrouwtje drachtig is. Dierverzorgers troffen op een ochtend een beetje bloed aan en vonden de jongen in het nestkastje. Galago’s zijn ruim vier maanden drachtig en de jongen gaan na ongeveer twee weken buiten het nest op onderzoek uit met hun moeder. De galago’s zijn te zien in de Nacht van DierenPark Amersfoort.

In de nacht van 8 december is in het Amersfoortse dierenpark een hyena pup geboren! Dit is geweldig nieuws voor het dierenpark. De roofdierverzorgers kunnen hun geluk niet op, na tien jaar is er weer een hyena geboren. Voor moeder Osaghie en vader Balai is het allemaal nog nieuw, het is hun eerste jong. De moeder zit met haar jong nu in het binnenverblijf en zal daar voorlopig nog blijven. Als alles goed gaat, zal het jong na enkele weken buiten te zien zijn.

 

Uitbreidingsplannen GaiaZOO

Dit jaar vierde GaiaZOO haar 10-jarig jubileum. Met ruim 450.000 gasten in 2015 heeft GaiaZOO sinds de opening al bijna 4,5 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Afgelopen jaar kwamen er ook 10 nieuwe diersoorten bij. Daarmee is GaiaZOO nog lang niet ‘af’.De Zuid-Limburgse dierentuin laat weten dat het dierenpark verspreid over 2016 en 2017 nieuwe dieren gaat verwelkomen. De dieren die er bij gaan komen zijn onder andere de monniksgier, aasgier, kameel en berberaap. Op de valreep van 2015 zal ook een koppeltje gouden leeuwaapjes arriveren. GaiaZOO deelt op YouTube een mooie video welke dieren binnenkort in het Taiga-gebied te zien zijn. De video kunt hu hier bekijken: https://youtu.be/wphZjl-keCY

 

Kerst in de dierentuinen.

Nog even en dan is het kerst! Rond de kerstdagen worden er veel leuke dingen georganiseerd. Bijvoorbeeld leuke kerst markten, en alles is gezellig versiert. Verschillende dierentuinen hebben ook dit jaar weer hun best gedaan om bezoekers een leuke dag te bezorgen. Komende week kun je op de website een overzicht bekijken welke dierenparken in Nederland speciale dagen hebben georganiseerd tijdens de kerstvakantie. Houdt de website dus in de gaten!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: