Dieren(tuin) Nieuws

Na de blog over de tijgerworkshop ook een blog met dieren(tuin) Nieuws. Vandaag een blog met mooie berichten maar ook verdrietig nieuws. In Boudewijn Seapark is op 7 september een tweede dolfijntje geboren! En DierenPark Amersfoort werd verrast met drie mantelbaviaantjes. Op 9 september bracht Apenheul het verdrietige nieuws naar buiten dat orang-oetang Merah was verdronken. En ook verdrietig nieuws bij Stichting Leeuw, tijgerin Kallas wordt op 30 september ingeslapen.

Tweede baby dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark!

Indy en kalfje in Boudewijn Seapark

De beschuit met muisjes mag weer uit de kast in Boudewijn Seapark. Op 7 september beviel dolfijn Indy van een gezond kalfje. Het kalfje is een mannetje. Moeder en zoon verblijven in het kraambassin samen met dolfijn Roxanne en haar eerder geboren kalfje Moana. Moana werd op 25 juli 2015 geboren. {Foto: Boudewijn Seapark}

Mama Indy is zelf ook geboren in Boudewijn Seapark op 13 juli 2003. Ze is de dochter van dolfijn Puck en de zus van dolfijn Yotta die beide ook in het Brugse dolfinarium leven. De vader van het nieuwe kalfje is dolfijn Beachie. Beachie is ook de papa van kalfje Moana, wat betekend dat moana en het nieuwe kalfje halfbroer en zus zijn. Om Indy en haar kalfje alle rust te geven zijn ze voor publiek nog niet te zien. Het nieuwe kalfje heeft nog geen naam. De trainers zullen een leuke naam kiezen voor het kleine mannetje. Dit wordt ook binnen enkele weken bekend gemaakt.

Nieuws uit DierenPark Amersfoort

Nog meer babynieuws! DierenPark Amersfoort is verblijd met de geboorte van drie mantelbaviaantjes. De jonge apen maken het goed. De bavianen kennen geen paarseizoen, dus het park kan het hele jaar door worden verrast met jongen.

Vorige week werd in DierenPark Amersfoort een hamster ontdekt tussen de nachtdieren. Het diertje was daar achtergelaten. Hoofddierverzorger Bas Aalders stond even raar te kijken toen hij de oproep kreeg dat er mogelijk een rat in het verblijf van de luiaard, nachtaapjes en plompe Lori’s was gezien. Al snel bleek het om een hamster te gaan die vermoedelijk door een bezoeker is achtergelaten in DierenPark Amersfoort. Nadat de hamster was gevangen, maakte het dier een verwilderde indruk met kale plekken in zijn vacht. Het is gelukkig goed afgelopen maar dat had zowel voor de andere dieren als voor de hamster heel anders kunnen zijn. Alle nieuwe bewoners gaan eerst in quarantaine, zodat er geen eventuele ziektes worden overgedragen en daarnaast krijgt de hamster hier niet het juiste voedsel. Het diertje is vermoedelijk in het weekend losgelaten in het nachtverblijf van DierenPark Amersfoort door een bezoeker die niet meer voor het dier kon of wilde zorgen. Het houden van dieren is een grote verantwoordelijkheid en het is dan ook verstandig om goed na te denken voordat je een huisdier aanschaft. Het gebeurt vaker dat mensen hun huisdier achterlaten op plekken waar zij hopen op een goed leven voor hun dier, maar voor DierenPark Amersfoort is dit iets nieuws. Het park hoopt dan ook dat het bij deze ene keer blijft en benadrukt dat dit voor geen van de betrokken dieren een goede oplossing is.

Hieronder kun je de video’s van de mantelbavianen en de achtergelaten hamster zien.

Orang-oetang verdronken in Apenheul.

Orang-oetan Merah

Op 9 september kwam het bericht naar buiten dat in Apenheul de 9-jarige orang-oetang Merah overleden door verdrinking. Een dierverzorger zag Merah in het water liggen, maar was niet meer op tijd om haar te redden. Eerder was nog niet bekend hoe het kwam dat Merah in het water terecht was gekomen. Maar Apenheul laat op hun website en Facebookpagina weten dat uit camerabeelden is gebleken dat er onrust heerste in de groep. Uit de beelden bleek dat ze achterna gezeten werd door twee oudere orang-oetangs. Hoewel er meerdere vluchtwegen waren, vluchtte de anders zo voorzichtige Merah via het water. Ze nam een grote sprong om het nabijgelegen eiland te bereiken. Helaas kwam ze midden in de gracht terecht en lukte het haar niet om alsnog bij de oever te komen. Apenheul laat weten op de website dat ze de noodlottige gebeurtenis grondig gaan analyseren en bekijken of dit te voorkomen was en hoe dit in de toekomst te voorkomen is. {Foto: Apenheul}

Tijgerin Kallas word ingeslapen op 30 september.

Tijgerin Kallas

Een verdrietig bericht van Stichting Leeuw. De stichting laat via de Facebookpagina weten dat Tijgerin Kallas al een tijdje hard achteruit gaat. Ze verliest kracht in haar spieren en ze loopt slechter. Ook heeft ze moeite met opstaan. Ze krijgt een hoge dosis aan pijnstillers, maar deze hebben niet veel baat meer. Omdat Kallas in de winter met vocht en kou altijd al meer last heeft gehad word verwacht dat haar conditie door de aflopende temperaturen nog sneller zal verslechteren. Kallas was altijd al een zorgenkindje. Ze wisten dan ook dat ze niet zo oud zou worden. Maar de stichting had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Omdat ze niet willen dat het dier moet lijden is besloten om Kallas te laten inslapen. Op Facebook vragen ze aan alle adoptie ouders van Kallas of ze nog afscheid willen nemen. Lees het volledige bericht op de Facebookpagina hier terug. {Foto: VTL Photography}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: