Boudewijn Seapark een feestje voor jong en oud

Spelen en zwemmen in Bobo’s AquaSplash, een groot overdekt speeldorp voor kinderen tot 12 jaar, attracties, golfen, een achtbaan, schaatsen, het Dolfinarium met een mooie dolfijnenshow… dit en nog veel meer vind je alleen in Boudewijn Seapark! Een groot feest voor jong en oud. Ik was al een paar keer in het park geweest maar had de nieuwe dolfijnenshow en het decor nog niet gezien en vond het ook leuk om eens een uitgebreide blog te schrijven over dit park. Want waar vind je nou een park waar je kunt genieten van een dolfijnen show én ook nog kunt schaatsen? Dit park hoort zeker thuis in het rijtje van leuke uitjes.

Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark ligt in Brugge België en bestaat inmiddels 52 jaar. Je kunt er met de hele familie naar toe en er is voor iedereen wel iets leuks te doen. Zo heeft het park verschillende attracties, wat dacht je bijvoorbeeld van de Orca Ride? En kinderen tot 12 jaar kunnen spelen in een overdekt speeldorp met 15 verschillende attracties. Dus ook als het regent kunnen kinderen zich goed vermaken. En als het lekker weer is kun je zwemmen en relaxen bij Bobo’s AquaSplash. En natuurlijk kun je genieten van de dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. In het park vind je twee grote restaurants waar je even kunt zitten en natuurlijk lekker kunt eten.

Wat ik zo leuk vind aan Boudewijn Seapark is dat er elk seizoen wel wat te beleven valt. In de zomermaanden kun je heerlijk vertoeven bij Bobo’s AquaSplash en vanaf half oktober tot begin maart kun je schaatsen in de Boudewijn IJspiste.

Dolfinarium

Mijn favoriete plek is natuurlijk het Dolfinarium! Het dolfinarium ligt vlak naast de ingang en heeft een grote koepel met een bassin van 3 miljoen liter zeewater. Door de grote glazen wand van 40 meter lang kun je de dieren ook onderwater bekijken. Door het grote kleurrijke doek en de palmbomen geeft het een mooie en vrolijke sfeer. In Boudewijn Seapark leven op dit moment acht dolfijnen. De jongste bewoonster in het Dolfinarium is Moana, zij werd op 25 juli 2015 geboren. Het gaat goed met de kleine Moana en moeder Roxanne. Beide verblijven ze achter de schermen. Als het kleine dolfijntje wat ouder is zal ze samen met haar moeder te zien zijn voor publiek. Beachie, Kite, Indy, Puck, Linda en Yotta zijn natuurlijk wel te bewonderen tijdens de shows. Buiten de shows is het Dolfinarium gesloten voor publiek. Het is wel mogelijk om deel te nemen aan programma’s waarbij je dichtbij de dolfijnen kunt komen. Tijdens een van die programma’s krijg je een waadbroek aan en ben je enige tijd in het water bij de dolfijnen. Echt een unieke belevenis! Let wel op: er word niet met de dieren gezwommen! Ook is het mogelijk om een fotosessie te doen met de dolfijnen in Boudewijn Seapark. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan gauw een kijkje op de website van Boudewijn Seapark en klik op “interactie met dieren”. Het Dolfinarium is vanaf oktober 2015 tot halverwege november 2015 gesloten wegens renovatie. Ook kunnen er voor die periode geen programma’s worden gereserveerd. Beschikbare datums voor de programma’s kun je terug vinden op de website.

Shows in het Dolfinarium

Dolphin Bay Adventure Boudewijn Seapark (2)

In 2013 bestond Boudewijn Seapark 50 jaar en werd het decor van het Dolfinarium veranderd en kwam er een hele nieuwe Dolfijnenshow, Dolphin Bay Adventure. De dolfijnen en hun trainers nemen bezoekers mee naar Dolphin Bay waar de dolfijnen hun mooie sprongen showen. De band tussen de dolfijnen en hun trainers blijft ook mooi om naar te kijken. De show is niet alleen leuk maar ook leerzaam! Er worden verschillende dingen verteld over de dieren en het park wil met deze show ook een belangrijke boodschap aan iedereen mee geven, namelijk dat afval niet in de oceaan hoort maar in de vuilnisbak. Dit is een enorm groot probleem, jaarlijks overlijden veel te veel dieren in zee door afval van ons. Na de shows is het mogelijk om op de foto te gaan met een dolfijn voor € 20 per persoon.

Zeeleeuwen

Zeeleeuwenshow Boudewijn Seapark

Van april tot en met september kunnen bezoekers van Boudewijn Seapark genieten van een show met de Californische zeeleeuwen en hun matrozen. Zij zorgen samen voor een grappige en leuke show! Zoals je misschien al gezien hebt op de foto hierboven kunnen bezoekers de zeeleeuwen net als de dolfijnen zowel boven als onderwater zien. Van oktober tot en met maart verhuizen de zeeleeuwen naar het dolfinarium. In deze periode wordt de dolfijnenshow in het dolfinarium gecombineerd met de zeeleeuwen. De groep in Boudewijn Seapark bestaan uit vijf zeeleeuwen; Alley, Babiche, Fernandez, Jules en Zazou. In juni is deze groep uitgebreid met de geboorte van twee zeeleeuwtjes.

Klik op de link hieronder om een video bekijken van een klein onderdeel van de show. Gebruik de video beelden niet zonder toestemming van VTL Photography. Delen mag uiteraard wel.

Zeehondenlagune

Zeehonden Lagune Boudewijn Seapark

In de zeehondenlagune wonen de gewone zeehonden. Het bassin bestaat uit 360.000 liter zout water. Ook hier zijn de dieren via een glaswand onder water te zien. In de lagune wordt in een educatieve voorstelling meer verteld over de zeehonden. Wat ze eten, hoe de dieren worden getraind en de trainers halen de dieren wat dichterbij zodat iedereen ze goed kan bekijken.

Tot slot

Wil je meer informatie over het park, neem dan een kijkje op de website. Hieronder staan nog een aantal foto’s van mijn bezoek aan Boudewijn Seapark. Wil je meer foto’s bekijken? Neem dan een kijkje in de fotogalerij op de website of de Facebookpagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: