Dieren(tuin) Nieuws

Vandaag weer een nieuwe Dieren(tuin) nieuws met mooi geboorte nieuws. In Boudewijn Seapark is op 25 juli een dolfijntje geboren! En gelukkig gaat het erg goed met de kleine en mama Roxanne. En in Dierenpark Emmen werd op 31 augustus een girafje geboren.

Dolfijn Roxanne met babyDolfijntje geboren in Boudewijn Seapark!

We beginnen met het geweldige nieuws voor Boudewijn Seapark! Vandaag meld het park met grote vreugde de geboorte van een dolfijntje. Moeder Roxanne beviel op 25 juli rond 06:40 van een gezond kalfje. De bevalling verliep vlekkeloos. De verzorgers zijn ontzettend blij met deze geboorte. Het kleintje is een vrouwtje en kreeg van de verzorgers de naam Moana. Deze naam is een Hawaiiaanse verwijzing naar Moana’s grote broer, dolfijn Ocean. Om moeder Roxanne en Moana alle rust te geven zijn ze voorlopig nog niet voor het publiek te zien. Ze zwemen samen in het kraambassin van het dolfinarium. Wanneer moeder en jong wel te zien zijn voor publiek is nog niet bekend. {Foto: Boudewijn Seapark}

Dolfijn Roxanne is 30 jaar oud en verblijft sinds 1988 in Brugge. De vader van Moana is dolfijn Beachie. Beachie zal voor sommige vaste bezoekers van Dolfinarium Harderwijk wel bekend zijn. Hij verbleef namelijk tot 2009 in het Dolfinarium Harderwijk. In het kader van het Europese fokprogramma is Beachie in 2009 verhuisd naar Boudewijn Seapark. VTL Photography bezoekt Boudewijn Seapark op 12 september! Houdt de website en Facebookpagina in de gaten voor de foto’s en blog.

girafje geboren Dierenpark EmmenGirafje geboren in Dierenpark Emmen

In de nacht van 31 augustus heeft giraffe Hidaya een dochter ter wereld gebracht in de savannestal van Dierenpark Emmen. Het is het derde jong van Hidaya en moeder en kind maken het goed. Het girafje heeft al met succes pogingen ondernomen bij mama te drinken. Het pasgeboren girafje is een meisje, en omdat ze een merrie is zal ze in de toekomst ook deel gaan uitmaken van de bewoners van de savanne in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Al heel gauw mag ze met de kudde giraffen de savanne op om kennis te maken met neushoorns, zebra’s, impala’s en alle andere savannebewoners.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: