Dieren(tuin) Nieuws

Het is al weer een tijdje geleden dat er een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws online kwam. We zijn druk bezig met leuke nieuwe items en er verschijnen binnenkort nieuwe blogs over leuke uitjes. Maar vandaag eerst een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws met een heel mooi bericht! Wellicht heb je het al voorbij zien komen, maar gister is er een olifantje geboren in Diergaarde Blijdorp! En in DierenPark Amersfoort mochten 12 kinderen 200 vissen uitzetten in de rivier van de grote wildernis. Wil je meer weten? Lees dan gauw verder 🙂

Beschuit met muisjes in Diergaarde Blijdorp!

Olifantje geboren Diergaarde Blijdorp

We beginnen natuurlijk met het geweldige nieuws uit Diergaarde Blijdorp, de geboorte van een olifantje! Op 20 augustus rond 3:30 beviel moeder Bangka van haar tweede jong. Een geboorte is altijd spannend, er zijn risico’s tijdens en na de bevalling en zo’n klein olifantje is heel erg kwetsbaar. De dierenverzorgers en iedereen die de webcam in de gaten hield wachtte in spanning af. Maar gelukkig verliep de bevalling voorspoedig, binnen een paar minuten na de geboorte stond het kleintje al op de poten en na ongeveer 1,5 uur begon het te drinken. Het geslacht is ook bekend; het is een jongetje! En wat een schatje hé? We willen Diergaarde Blijdorp van harte feliciteren met de geboorte van dit prachtige kereltje! {Foto: Diergaarde Blijdorp, mama Bangka met haar zoontje vlak na de geboorte}

De bevalling was live te volgen via webcambeelden in het olifantenverblijf. Een hoop mensen hebben de geboorte dan ook live kunnen volgen. Via onderstaande link kun je de olifanten nog steeds live volgen via de webcams. http://www.diergaardeblijdorp.nl/olifant/olifantencams/

Maar het is natuurlijk nog veel leuker om het olifantje met eigen ogen te zien! De olifantenfamilie is samen met de kleine al buiten te bewonderen tussen 10.00 – 15.00. Daarna rusten ze. Voor meer informatie over de olifanten en het park kun je terecht op de website van Diergaarde Blijdorp.

Kinderen zetten tweehonderd roofvissen uit in DierenPark Amersfoort

Vissen loslaten in de Wildernis

Twaalf kinderen mochten afgelopen woensdag tweehonderd goudwindes uitzetten in de rivier van de Grote Wildernis. In de Grote Wildernis lopen zebra’s en giraffen langs de rivier, op het eiland springen apen en nu zijn er ook in het water dieren te vinden. De roofvissen moeten voor een natuurlijk evenwicht zorgen in het water. Goudwindes eten onder andere muggen, larven en vliegjes. De vissen kunnen ongeveer veertig centimeter lang worden. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Dora & Diego fandagen in Dolfinarium

Dolfijntjes Dolfinarium

In het Dolfinarium valt er altijd wel wat te beleven, interactie met de dieren maar er worden ook speciale dagen georganiseerd zoals de Dora & Diego fandagen. De ideale combinatie voor kinderen die dol zijn op zeedieren en Dora & Diego. Op 26 en 27 september komen Dora & Diego naar het Dolfinarium. Samen lekker spelen, ontdekken en genieten. Ontmoet jou Nick Jr. helden en beleef spetterende shows en heel veel activiteiten. Op http://www.doradiegofandagen.nl/ kun je alle informatie vinden over de fandagen. Je kunt op de website ook een kleurplaat downloaden waar je gratis tickets mee  kunt winnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: