Animal Embassy Loro Parque

Op 26 september 2014 heeft Loro Parque een nieuwe bijzondere plek geopend op het park; Animal Embassy. In dit nieuwe gebied van meer dan 2.200 vierkante meter staan vijf gebouwen, geïnspireerd door een dorp in Afrika. In deze faciliteit worden onderzoeken verricht en worden verschillende papegaai soorten verzorgt. Het park wil met Animal Embassy de bezoekers laten zien hoe belangrijk het is om respect te hebben voor de dieren, hun leefomgeving en de aarde.

Animal Embassy (2)

Tijdens ons bezoek aan Loro Parque vorig jaar werd er nog hard gewerkt aan de Animal Embassy en was het nog een grote bouwput. We waren heel erg nieuwsgierig wat het precies zou worden. Tijdens ons bezoek afgelopen juni konden wij dan eindelijk het eindresultaat gaan bekijken!

Animal Embassy

In het nieuwe gedeelte van Loro Parque, Animal Embassy vind je vijf verschillende hutten. De inspiratie voor deze hutten kwam uit Gambia, waar ze hun huizen maakten van steen en modder. {Foto’s: VTL Photography}

Zoals je kunt zien op de tweede foto hierboven kom je eerst langs het baby station. Hier verblijven hele kleine baby papegaaien die pas geboren zijn. Als bezoeker kun je hier zien hoe de allerkleinste worden verzorgd. De pasgeboren kleintjes zitten in speciale couveuses, de diertjes die wat ouder zijn zitten bij elkaar in verschillende verblijven. Alle jonkies worden één voor één met de hand gevoederd.

Na het baby station kom je langs de “kinder” afdeling, hier verblijven de vogels die al wat groter zijn. Deze dieren zitten buiten in een volière. Het volgende gebouw is een onderzoekscentrum dat is gekoppeld aan het Max Planck Instituut in Duitsland, waar de cognitieve ontwikkeling van verschillende diersoorten wordt bestudeerd. Het Instituut doet ook onderzoek met mensapen, die zij in situ in de Zoo Leipzig observeren. Omdat tot nu toe alleen de cognitieve ontwikkeling van primaten en andere zoogdieren zoals dolfijnen werd onderzocht zijn ze nu bezig om dit ook bij de papegaaien te onderzoeken. Dit is best bijzonder omdat dit nog nooit eerder is gedaan. Er zijn slechts experimenten met kraaien en kaketoes verricht. En om deze reden wil Animal Embassy deze unieke gelegenheid geven om verder onderzoek te doen bij verschillende papegaai soorten.

Na het onderzoekscentrum loopt het pad door naar het laboratorium, hier worden dagelijks monsters geanalyseerd. Denk aan bijvoorbeeld bloedmonsters om te kijken of de dieren gezond zijn. Maar ook water monsters worden hier getest om de waterkwaliteit van alle bassins in het park te onderzoeken. Bij de kliniek zie je een onderzoeksruimte en een operatiekamer waar bezoekers de dierenarts aan het werk kunnen zien.

Bij het laatste gedeelte komen bezoekers in een gebouw terecht waar ze door middel van informatie borden en interactieve computers worden geïnformeerd over de Loro Parque Foundation en de verschillende problemen waar onze aarde mee te maken heeft. Loro Parque is heel erg actief in natuurbehoud en het beschermen van diersoorten met de Loro Parque Foundation. Vorig jaar heb ik een blog geschreven over de foundation, deze kun je hier terug vinden. Er is dan ook veel aandacht voor de Loro Parque Foundation om bezoekers bewust te maken dat een hoop soortgenoten van de dieren die zij in het park zien, het in het wild een stuk moeilijker hebben.

Wat ik heel indrukwekkend vond waren de twee displays. De “Forest” en “Population” Je kon zien dat iedere seconde het display van “Population” versprong. Iedere seconde wordt er een baby geboren waardoor de mensheid blijft groeien maar aan de andere kant nemen de bossen drastisch af. Dit zet je wel even aan het denken… wat nou als er straks geen bossen meer zijn? Heel veel dieren sterven uit omdat wij hun leefgebied afnemen. {Foto’s: Loro Parque}

Animal Embassy Tenerife 2

Loro Parque is een prachtig park! Het is echt één van mijn favorieten. Niet alleen vanwege de orka’s en de dolfijnen maar ook omdat er zoveel aandacht is voor de dieren in het wild. Het park probeert hun bezoekers op een educatieve manier meer te leren over de dieren en de natuur. Als je meer wilt weten over Loro Parque en de Loro Parque Foundation kun je een kijkje nemen op de website. Vorig jaar schreef ik ook een blog over Loro Parque en de Discovery Tour. Hieronder kun je nog een video bekijken van Loro Parque/Animal Embassy en nog een aantal foto’s bekijken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Video Loro Parque Animal Embassy

Dit is een video van Loro Parque over Animal Embassy. Het is in het Spaans, maar alles wat er verteld wordt heb ik ook in deze blog verteld. Het is wel leuk om deze video te bekijken zodat je een beetje een beeld krijgt hoe Animal Embassy er uit ziet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: