De Grote Wildernis; een nieuwe en unieke ervaring

De Grote Wildernis; een prachtig nieuw gebied in DierenPark Amersfoort waar bezoekers over een rivier op ontdekkingsreis gaan met een waterfiets. Vanuit de waterfiets zijn veel verschillende dieren te bewonderen die ook nog eens heel dichtbij kunnen komen. Een compleet andere ervaring! Op 4 juli 2015 werd de Grote Wildernis officieel geopend maar daar kon ik helaas niet bij zijn. Daarom bezocht ik gister als nog het Amersfoortse DierenPark om het nieuwe gebied te bekijken.

De grote wildernis DierenPark Amersfoort

WAUW! Ze hebben echt iets moois gemaakt van de Grote Wildernis! Wil je een dierentuin eens op een andere manier ervaren dan moet je hier echt naar toe. Het hele gebied is omringt met bomen en het is mooi groen. Als je hier rond kijkt heb je echt het gevoel alsof je in de wildernis bent. De Grote Wildernis heeft een oppervlakte van 1 hectare en ligt naast SnavelRijk en de Savanne. Je kunt het gebied te voet verkennen en de maki’s van dichtbij bekijken op Apeneiland. Maar wil je de Grote Wildernis echt beleven, stap dan aan boord van een waterfiets en ervaar de Wildernis op zijn best. De rivier brengt je langs verschillende diersoorten zoals de giraffen, zebra’s, maki’s en sitatoenga’s. Misschien komen de dieren wel heel dichtbij! En let goed op want misschien slingeren de maki’s wel over je heen.

De rivier van de Grote Wildernis is 400 meter lang en bestaat uit 3,5 miljoen liter water. Een waterfiets kun je huren voor € 2,- per bootje. In een fietsbootje kunnen maximaal vier personen. Neem vooral de tijd om het mooie gebied te verkennen, een rondje met de waterfiets duurt ongeveer 20 minuten. Kinderen onder de twaalf jaar mogen alleen instappen onder begeleiding van een volwassene. Mocht je geen zwemdiploma hebben, zijn er reddingsvesten beschikbaar. Houd wel je handen en benen binnenboord, er kan namelijk een krokodil op de loer liggen ;).

Apeneiland

In de Grote Wildernis vind je ook het Apeneiland waar de Ringstaart Maki’s, kroon- en roodbuikmaki’s wonen. De dieren hebben op het eiland alle vrijheid en kunnen lekker klimmen, klauteren of luieren in het zonnetje. Als bezoeker kun je door het eiland heen lopen en de dieren van dichtbij bewonderen. Ik vond het geweldig om een kijkje te nemen op het eiland en om de maki’s te zien, wat zijn het leuke dieren! Vanaf het Apeneiland heb je een mooi uitzicht op de Savanne en zie je alle fietsbootjes voorbij komen. Wanneer je een bezoek brengt aan DierenPark Amersfoort, kijk dan goed naar het dagprogramma want iedere dag kunnen bezoekers op het eiland de dierverzorger ontmoeten van de maki’s. De dieren krijgen te eten en er wordt meer vertelt over deze bijzondere dieren. Misschien heb je wel een vraag over de maki’s, die kun je dan meteen aan de dierverzorger stellen.

Wil je zelf met een waterfiets door de Grote Wildernis? Neem dan gauw een kijkje op de website van DierenPark Amersfoort. Hier vind je ook video’s van De Making-of: de Grote Wildernis in DierenPark Amersfoort. Hieronder kun je nog een aantal foto’s bekijken van de Grote Wildernis.

De Grote Wildernis in DierenPark Amersfoort

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: