Fotograferen op zee

Omdat ik op onze website veel zoektermen voorbij zie komen van bezoekers die zich afvragen hoe je dolfijnen en walvissen fotografeert op zee, wil ik daar even wat extra aandacht aan besteden. Daarom vandaag een blog over fotograferen op zee. Tijdens onze vakantie op Tenerife in juni zijn we een aantal keer de zee op geweest en hebben weer heel wat foto’s gemaakt. Onderaan de blog kun je verschillende foto’s van dolfijnen en grienden bekijken. 

Fotograferen op zee

Met een boot de zee op vind ik heerlijk. Ik kan zo genieten van het geluid van de golven die tegen de boot slaan, de zeewind door je haren. En als grote hoogtepunt natuurlijk de walvissen en dolfijnen zien! In juni zijn we verschillende keren de zee op geweest en elke keer was weer bijzonder. Het is onbeschrijfelijk wat er door mij heen gaat als ik deze prachtige dieren zie. We hebben grienden en verschillende dolfijnen soorten zien jagen op enorme scholen vis,dolfijnen die met elkaar spelen en uit het water springen, maar ook hele jonge kalfjes met hun moeders. Het blijft iets bijzonders! En iets wat we bijzonder vinden willen we vast kunnen leggen.

Op zee fotograferen kan best lastig zijn, vooral met hoge golven. Je moet je bezig houden met overeind blijven én foto’s maken. En de dieren zijn niet voorspelbaar. Er is niemand die aangeeft wanneer een dier vlak naast de boot ineens aan het wateroppervlak ademhaalt of wanneer een dier uit het water springt. Het ene moment zie je een groep dolfijnen en het volgende moment kunnen ze al weer verdwenen zijn. Het is daarom belangrijk bij het fotograferen van deze dieren dat je alert bent en je camera altijd gereed houdt. Wat ook kan helpen om op het juiste moment een foto te maken is om de dieren te volgen, waar ze weer omhoog komen om te ademen, of zwemmen ze misschien onder de boot door. Als je goed kijkt zie je vlak voor ze omhoog komen een donker silhouet in het water. Dan moet je je camera gereed houden, en klikken maar! Het is ook wel een beetje geluk hebben, de dieren bepalen zelf of ze dichtbij komen of niet.

vtlphotography.jpg

  • Diafragma:  f/5
  • Sluitertijd: 1/1600 sec
  • ISO: 320

Camera Instellingen

Op deze foto hierboven zie je een griend. Dit noem ik echt een lucky shot. Het dier kwam heel dichtbij de boot waardoor ik deze foto kon maken. Voor foto gebruikte ik een sluitertijd van 1/1600 sec met diafragma f/5 zodat het dier maar ook het water scherp op de foto staat. De dieren kunnen ontzettend snel zijn en komen soms ineens uit het water. Het is belangrijk om de camera daarop aan te passen.

Tot slot

Mocht je vragen hebben over fotograferen op zee stel ze gerust! En mocht je tijdens je vakantie in de gelegenheid zijn om dolfijnen en walvissen te zien, vooral doen het is zo bijzonder! Hier onder kun je een aantal foto’s bekijken van onze boottochten. Komende weken komen er nog meer blogs online van onze vakantie. Houdt de website en de Facebookpagina in de gaten. Voor nu wens ik iedereen een hele fijne dag.

Foto’s Whale Watching Los Gigantes Tenerife:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: