Dieren(tuin) Nieuws

De zomervakantie is begonnen, dat betekend lekker vakantie vieren, genieten van het weer én leuke dingen doen! Voor de gene die niet op vakantie gaan, niet getreurd want er is in eigen land genoeg te zien en te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van de Caribische zomeravonden in Dolfinarium? Of De Grote Wildernis beleven in DierenPark Amersfoort? Maar er is ook nog nieuws uit de dierentuinen. Kortom, er valt weer van alles te vertellen in een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws!

Zomer in de dierenparken

Tijdens de zomervakantie zijn er in veel dierentuinen in Nederland extra activiteiten en maken ze er een extra feestje van voor alle bezoekers. Zo kun je in DierenPark Amersfoort genieten van de zomer tijdens ZOO’n ZOOmer. Kinderen kunnen de hele zomervakantie meehelpen in het DierenPark. Samen met andere leeftijdsgenootjes gaan ze op spannende dierenexpedities en komen op verschillende plekken achter de schermen. En als je er dan toch bent mag je natuurlijk De Grote Wildernis niet missen! De Grote Wildernis is een heel nieuw gedeelte in het Amersfoortse DierenPark waar je met een waterfiets door een rivier langs verschillende diersoorten komt.

Het Dolfinarium wordt in de weekenden tijdens de zomervakantie omgetoverd tot Caribisch eiland. Palmbomen, muziek, lekker eten en veel zomerse activiteiten. Tijdens deze dagen is het Dolfinarium geopend tot 21:00. De avonden zijn op 24, 25, & 31 juli en 1, 7,8, 14 en 15 augustus. Kom je vanaf 15:00 uur naar Dolfinarium dan kun je voor een avondticket kiezen voor  € 17,50 p.p.

In Burgers’ Zoo zijn in augustus vijf Zoomeravonden op zaterdag waar bezoekers zich kunnen verdiepen in de fascinerende communicatiewereld van dieren en planten. Ook hier blijft het park extra lang open tot 21:00, waarbij vanaf 16:00 een speciaal tarief geld van € 10 per gast. In Diergaarde Blijdorp kunt u op 13 augustus genieten van de Lazy ZOOmeravond. Alle bezoekers krijgen een gratis leeuwenwaaier en ook in de Diergaarde kun je genieten van een heerlijke barbecue. Als je een bezoekje gaat brengen aan Diergaarde Blijdorp mag je het nieuwe leeuwenverblijf zeker niet missen! Op vrijdag 7, 14, 21 en 28 augustus organiseer GaiaZOO ook ZOOmeravonden.

Buiten alle activiteiten die deze zomer plaats vinden in de dierentuinen is er ook weer nieuws uit de dierentuinen

Grévy zebrahengstje geboren in DierenPark Amersfoort

Vorige week werd in DierenPark Amersfoort een zebraveulen geboren. Verschillende bezoekers hebben de bevalling van dichtbij mee gemaakt. Een uur na de bevalling stond het jong stevig op zijn hoeven en liep hij vrolijk met zijn moeder mee. Het jong is kerngezond en na onderzoek konden de verzorgers met zekerheid zeggen dat het een hengstje is. In het Amersfoortse DierenPark leven vier volwassen zebra’s en het veulen James dan vorig jaar werd geboren. Het park roept iedereen op om een leuke naam te verzinnen voor het nieuwe gestreepte kereltje. Het moet wel een beetje een stoere naam zijn en passen bij die van zijn halfbroer James. Via de Facebookpagina mag iedereen een naam insturen. De dierenverzorgers zullen dan volgende week een naam kiezen voor de kleine zebra.

Zeldzame gouden leeuwapen terug in Apenheul

gouden leeuwaap

Er zijn weer gouden leeuwapen te zien in de Apenheul. Het dierenpark mocht onlangs twee van deze zeldzame aapjes verwelkomen. Het paar loopt nu al los tussen de bezoekers in Apenheul, waar ze hun verblijf volop aan het ontdekken zijn. {Foto: Apenheul}

Het is niet voor het eerst dat bezoekers deze bijzondere, zeldzame dwergapen in Apenheul kunnen bewonderen. Vorig jaar kreeg Apenheul een flinke tegenslag te verwerken toen vijf gouden leeuwapen uit het dierenpark werden gestolen. Helaas zijn de dieren tot op heden niet teruggevonden. Naar aanleiding van de diefstal heeft Apenheul direct maatregelen getroffen en de beveiliging aangescherpt. De diefstal is voor Apenheul geen reden om te stoppen met het houden van gouden leeuwapen. Apenheul speelt een belangrijke rol in het fokprogramma van gouden leeuwaapjes. In de jaren ’80 en 90′ heeft het dierenpark deelgenomen aan een succesvol herintroductieprogramma van gouden leeuwapen in het wild.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: