Dieren(tuin) Nieuws

Vandaag bestaat het Dolfinarium precies 50 jaar! Diergaarde Blijdorp opende een gloed nieuw verblijf voor de leeuwen. En DierenPark Amersfoort opende afgelopen weekend de Grote Wildernis. En het Dolfinarium is binnenkort weer gehuld in Caribische sferen. Dat en meer in een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws!

Dolfinarium 50 jaar

Hoera! Dolfinarium bestaat 50 jaar!

We beginnen met Dolfinarium Harderwijk. Het Dolfinarium bestaat vandaag precies 50 jaar! In de maand mei is dit al uitgebreid gevierd maar vandaag is het park echt jarig. Eind deze maand is het ook weer tijd voor de Caribische avonden in het Harderwijkse Dolfinarium. Tijdens deze dagen wordt het park weer omgetoverd tot een Caribisch eiland. Wuivende palmbomen, swingende muziek en veel leuke activiteiten. De Caribische zomeravonden zijn op 24, 25 & 31 juli en op 1, 7,8, 14 & 15 augustus. Mis het niet en bestel alvast de tickets online.

Nieuw verblijf voor Aziatische Leeuwen in Blijdorp

Op 26 juni is het nieuwe leeuwenverblijf in Diergaarde Blijdorp officieel geopend. De bekendste leeuw van Nederland, Paul de Leeuw, mocht de leeuwen loslaten in hun nieuwe onderkomen in het bijzijn van burgemeester Aboutaleb. Het nieuwe verblijf ligt in het hart van de Diergaarde. Het buitengebied van de leeuwen is ruim zes keer zo groot als hun oude verblijf! De leeuwen hebben verschillende plekken in hun verblijf waar ze afwisselend in de zon of in de schaduw door kunnen brengen. Op dit moment heeft Blijdorp drie leeuwen in het nieuwe verblijf. Het dierenpark heeft gekozen voor een zeer zeldzame Aziatische soort. Hiervan leven er nog slechts zo’n 300 in het Girforest in Noordwest India. Op de website van Diergaarde Blijdorp kun je een video bekijken van de opening en de leeuwen in hun nieuwe verblijf.

ijsberen Dierenpark Emmen

Warm welkom voor ijsberen in Dierenpark Emmen

Op zaterdag 4 juli hebben ijsberen Noordje en Lale, twee prachtige ijsberen zich officieel aan de bezoekers van het park gepresenteerd. Beide ijsberen hadden geen enkele moeite met de hoge temperaturen en speelden volop op het land en namen een duik in hun zwemwater. Noordje en Nale krijgen een prominente plek in het park. Zij zijn het ‘boegbeeld’ van het ijzig koude klimaatgebied Nortica. Daar krijgen de ijsberen een verblijf van ruim 7000m2. Bezoekers kunnen de ijsberen dan zowel onder als boven water bekijken. De ijsberen zijn dagelijks te zien in Dierenpark Emmen en vanaf het voorjaar 2016 natuurlijk ook in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. {Foto: DierenPark Emmen}

Moeder & jong

Zeer zeldzame Egyptische landschildpad geboren in DierenPark Amersfoort

Voor de eerste keer is er een Egyptische landschildpad uit het ei gekropen in DierenPark Amersfoort. Dit is best bijzonder want wereldwijd maken er slechts zo’n tweehonderd van deze landschildpadden deel uit van het fokprogramma. Het schildpadje is erg klein. Alles wat bij een schildpad hoort, zit er aan, maar dan heel erg mini. Het diertje weegt nu negen gram en is ongeveer zes centimeter groot. Helaas komen Egyptische landschildpadden bijna niet meer voor in het wild, daarnaast komt het ook maar zelden voor dat deze dieren in gevangenschap worden geboren. De komende twee jaar zal het dier te zien zijn in een speciaal ingericht terrarium in het SchildpaddenHuis. Daarna is het de vraag of de schildpad voor het fokprogramma naar een andere dierentuin vertrekt of verhuist naar het terrarium van zijn ouders in DierenPark Amersfoort. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Grote Wildernis

De Grote Wildernis is geopend in DierenPark Amersfoort.

Nog meer nieuws uit DierenPark Amersfoort want op 4 juli werd de Grote Wildernis geopend. De Grote Wildernis is een gloed nieuw gedeelte in DierenPark Amersfoort waar bezoekers op ontdekkingsreis gaan in een waterfiets over de rivier. Tijdens de tocht komen bezoekers verschillende dieren tegen zoals; maki’s, een sitatoenga of giraffen. Helaas konden wij niet bij de opening aanwezig zijn maar wij zullen zeker een kijkje gaan nemen! {Foto: DierenPark Amersfoort}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: