Dieren(tuin) Nieuws

Vandaag weer een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws. De Apenheul plaatste een bericht op Facebook dat vanmorgen een berberaapje is geboren. Een leuk bericht uit DierenPark Amersfoort, daar is een onverwachts liefdeskoppeltje ontstaan. En afgelopen maandag vierde GaiaZOO haar 10de verjaardag! Maar we beginnen met bijzonder nieuws van Stichting Leeuw!

Twee leeuwen van Stichting Leeuw verhuisd naar Zuid-Afrika!

Op 28 mei zijn de leeuwen Masrya en Nero van Stichting Leeuw verhuisd naar Zuid-Afrika. De leeuwen werden samen naar het Emoya Big Cat Sanctuary gebracht, waar ze nu een eigen stuk savanne hebben. Masrya en Nero maken het goed en zijn inmiddels hun gebied aan het ontdekken. Via de Facebookpagina van Stichting Leeuw was de verhuizing van de twee leeuwen te volgen. Je kunt er ook foto’s en filmpjes bekijken van de verhuizing en de eerste kennismaking met hun nieuwe Zuid-Afrikaanse omgeving. Ik kreeg kippenvel toen ik de foto’s en filmpjes zag van Masrya en Nero in Zuid-Afrika. Prachtig om te zien! Beide hadden ze een moeilijke start maar kunnen nu de rest van hun leven genieten in Zuid-Afrika dankzij de enorme inzet van Stichting Leeuw!

Masrya en Nero kwamen bij Stichting Leeuw terecht omdat ze hulp nodig hadden. Nero groede op in het circus waar hij als welpje met bezoekers tegen betaling op de foto moest. Een welpje blijft natuurlijk niet schattig en klein. Nero werd al snel te groot en daardoor overbodig. Stichting Leeuw werd ingeschakeld en heeft vanaf eind 2012 voor hem gezorgd. Leeuwin Masrya groeide op in een kooi van twee vierkante meter in de straten van Cairo. Haar situatie leek uitzichtloos, tot een Duitse toeriste haar ontdekte en via de Engelse Spots and Stripes er voor zorgde dat Masrya een nieuw thuis kreeg bij Stichting Leeuw.

Wat Stichting Leeuw betreft is dit pas het begin. De stichting wil samen met Emoya Big Cat Sanctuary in de toekomst nog meer (circus)leeuwen een betere toekomst geven. Een prachtig doel! Maar daar is natuurlijk wel geld voor nodig. Stichting Leeuw is afhankelijk van giften en donaties. Wilt u deze mooie stichting ondersteunen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Stichting Leeuw.

Een geboorte in de Apenheul

Beschuit met muisjes in de Apenheul! Vanmorgen is een gezonde berberaap geboren meld het park op Facebook.

Een onverwachts liefdeskoppeltje in DierenPark Amersfoort!

Groenwangamazone Robin leefde al jarenlang als vrijgezel in een kooi bij iemand thuis en was geen soortgenoten gewend. Toen Robin in DierenPark Amersfoort kwam zocht hij al snel contact met de verzorgers, maar hij liet de andere amazones links liggen. Toch werd Robin opgenomen in DierenPark Amersfoort. Het dierenpark is namelijk stamboekhouder van de Europese fokprogramma van de groenwangamazones. De genen van Robin zijn belangrijk voor het behoud van het diersoort. Uiteindelijk vond hij zijn grote liefde Jessica. De romantiek heeft zelfs al geleid tot twee eieren. De eieren bleken helaas bij schouwing onbevrucht te zijn. Dat is jammer maar dat Robin na al die jaren toch een levenspartner heeft gevonden, is al heel goed nieuws!

Bekijk hieronder de YouTube video van DierenPark Amersfoort over het liefdeskoppeltje.

GaiaZOO bestaat 10 jaar.

Op 1 juni 2005 werd ‘GaiaPark Kerkrade ZOO’ officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet. 10 jaar later, op 1 juni 2015, blikte GaiaZOO met een programma voor genodigden, niet alleen terug op de hoogtepunten uit het afgelopen decennium, maar werden ook toekomstplannen gepresenteerd. Op haar tiende verjaardag opende de dierentuin het nieuwe ‘Tapir | Terrarium’ in het bijzijn van genodigden en tientallen enthousiaste scholieren.

Op 1 juni verklapte GaiaZOO ook alvast dat er volgend jaar in ieder geval twee nieuwe diersoorten aan de collectie zullen worden toegevoegd: de berberaap en de kameel.

Hieronder kun je een complicatie bekijken van 10 jaar GaiaZOO.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: