Dieren(tuin) Nieuws

Vandaag kreeg ik leuke persberichten binnen, en ik kon niet wachten tot volgende week om ze met jullie te delen. Dus vandaar deze week twee blogs met dierentuin nieuws. In Dierenpark Emmen werd op Bevrijdingsdag een klein zebraveulentje geboren. Dolfinarium verwelkomd een nieuwe bewoonster en in DierenPark Amersfoort werd voor het eerst in Snavelrijk een gierenjong geboren.

Zebraveulentje geboren in Emmen

zebra op savanne

Op Bevrijdingsdag werd in Dierenpark Emmen een zebraatje geboren. Het is een hengstje en heeft de naam Uhuru gekregen, dat betekend vrijheid in het Afrikaans. Uhuru en zijn moeder Iris maken het goed. Vandaag mocht kleine Uhuru voor het eerst naar buiten samen met zijn moeder en de kudde. {Foto: Dierenpark Emmen}

Dolfinarium verwelkomt walrus Olivia

walrus_olivia

De walrussengroep in het Dolfinarium heeft een nieuwe bewoner verwelkomd. Vanuit Tierpark Hagenbeck in Hamburg verhuisde walrus Olvia gisteren naar Harderwijk. Dolfinarium laat weten dat het goed gaat met het vrouwtje. Ze maakt een goede indruk en heeft een rustige nacht gehad. Olivia heeft al gegeten en zwemt nu rond in de Walrussenwal waar ze kennismaakt met de andere walrussen. Ze trekt nu veel op met de jongste walrus Raisa (9 jaar), samen met haar is ze lekker aan het spelen en verkennen. {Foto: Patrick Adam/ Dolfinarium}

Olivia is 6 jaar oud en geboren in de dierentuin van Moskou. Olivia heeft nu kennis gemaakt met de vier Pacifische Walrussen in de Walrussenwal: mannetje Nikolai, en de dames Olga, Rosita en Raïsa. De verhuizing van Olivia maakt onderdeel uit van een uitwisselingsprogramma met Tierpark Hagenbeck. Met de Duitse collega’s in het dierenpark in Hamburg en het Dolfinarium bestaat een jarenlange samenwerking.

Pole to Pole campagne

Het Dolfinarium doet mee aan de Pole to Pole campagne, een campagne om de polen te beschermen door middel van het reduceren van CO2 uitstoot. Het Dolfinarium en de walrussen in de Walrussenwal werken mee aan diverse onderzoeken die in de natuur onmogelijk zijn om uit te voeren. Dit gebeurd om de kennis te vergroten. En deze kennis over de walrussen en hun gedrag draagt bij aan de bescherming van de walrussen in de natuur. U kunt Hier meer lezen over deze campagne.

Eerste gierenjong ooit geboren in Snavelrijk

gierenjong

Bijzonder nieuws uit DierenPark Amersfoort vandaag! Het eerste vogeljong in Snavelrijk is uit het ei gekropen. Een maand geleden ontdekten de dierverzorgers dat er een ei in het nest lag bij de vale gieren en nu zien zij af en toe een klein koppie boven de takken uitsteken. Om het kleine giertje te kunnen zien moet je geduld hebben. Moeder en vader zitten afwisselend bijna constant op het nest. Af en toe staat de wakende ouder even op en zie je het jong de volière in kijken. Ondanks dat de gier snel groeit, duurt het nog wel even voordat de roofvogel in het verblijf rondvliegt. Het kan namelijk nog een half jaar duren totdat de vliegspieren op volle sterkte zijn. Wanneer het zo ver is zullen de dierverzorgers voor het uitvliegen een veertje trekken. Via onderzoek kunnen ze zo bekijken of het een mannetje of een vrouwtje is. Tot die tijd laten de verzorgers het jong volledig met rust. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Snavelrijk werd vorig jaar geopend. Hier leven verschillende grote en kleine vogelsoorten, zoals maraboes, ibissen en vale gieren. Voor elk diersoort is hun meest ideale omgeving gecreëerd. Voor de vale gieren is een grote broedwand ingericht. De wand is zwart en trekt dus warmte aan en op verschillende plekken zijn er nestkasten aangebracht waarin gierenkoppels een nest kunnen maken. En met succes, want er is inmiddels een tweede koppel begonnen met broeden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: