Dieren(tuin) Nieuws

Deze week in een nieuwe Dieren(tuin) Nieuws; Dierenpark Emmen viert alweer hun 80ste verjaardag. Op 16 mei wordt dit groots gevierd. Leeuw Bruno is inmiddels bij Stichting Leeuw en treurig nieuws uit de Apenheul, hun neusaap Bagik is plotseling overleden.

Dierenpark Emmen viert 80e verjaardag!

05-verjaardagsfeest Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen viert op 16 mei haar 80e verjaardag! Daarom is het net als in Dolfinarium de hele maand mei feest in het park. In 1935 opende het Noorder Dierenpark haar poorten en sindsdien van groot belang geweest voor Emmen. Op 16 mei zelf zal Dierenpark Emmen in het teken staan van het feestje dat bij een verjaardag hoort. Het park is dan mooi versierd en er zijn extra activiteiten en feestelijkheden voor jong en oud. Het wordt een echt verjaardagsfeestje! {Foto: Dierenpark Emmen}

Leeuw Bruno is bij Stichting Leeuw!

Vorige week vertelde ik dat Stichting Leeuw een nieuwe bewoner kreeg. Leeuw Bruno komt net als zijn broer Omar uit Slowakije. Op 27 april hebben medewerkers van Stichting Leeuw Bruno verdoofd en zijn ze van Slowakije richting Nederland gereden. De volgende dag kwamen ze aan bij Stichting Leeuw. Inmiddels is Bruno een weekje bij in Nederland. Wilt u weten hoe het met Bruno gaat dan kunt u een kijkje nemen op de Facebookpagina van Bruno waar u ook foto’s kunt vinden van deze mooie leeuw.

Apenheul verliest neusaap

bagik

Treurig nieuws uit de Apenheul. Neusaap Bagik is afgelopen zaterdag op 13 jarige leeftijd overleden. De medewerkers van Apenheul zijn behoorlijk ontdaan door dit nieuws. Het Apeldoornse dierenpark heeft sinds 2011 neusapen in zijn collectie en is daarmee de enige dierentuin buiten Azië met deze bijzondere en gevoelige apen. {Foto: Apenheul}

Zaterdag ochtend werd Bagik plotseling erg ziek. De dierenarts werd er direct bij geroepen. Bagik’s toestand verslechterde met de minuut. Er werd besloten om hem onder narcose te brengen, zodat hij kon worden onderzocht en een behandeling kon worden ingezet. Helaas mocht het niet baten, Bagik overleed ter plekke. Het lichaam van de neusaap is nog naar het veterinair-pathologisch laboratorium van de Universiteit van Utrecht gebracht voor onderzoek. Het bleek dat Bagik is overleden aan een volledige draaiing van de dikke darm. Het dierenpark staat voor een raadsel. In de afgelopen vier jaar zijn er drie andere neusapen overleden, allemaal met geheel verschillende ziektebeelden. De dierenartsen en pathologen kunnen geen gemeenschappelijke oorzaak vinden. Het lijkt er op dat Apenheul pech heeft met de neusapen. Wel is bekend dat neusapen heel gevoelige dieren zijn, die slecht bestand zijn tegen stress en een zeer specifiek dieet nodig hebben. Apenheul heeft op dit moment nog één neusaap.

Apenheul onderhoudt nauw contact met de dierentuin van Singapore waar de neusapen vandaan komen. In overleg met de collega’s daar zal Apenheul de komende weken bepalen hoe verder te gaan met neusapen. Het stoppen met het houden van neusapen is één van de mogelijkheden die Apenheul overweegt. Het opzetten van een internationaal fokprogramma voor neusapen, waar Apenheul en de dierentuin in Singapore mee bezig zijn, wordt in ieder geval wel voortgezet.

Wij wensen Apenheul veel sterkte met het verlies van neusaap Bagik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: