Dieren Nieuws

April is al weer bijna om en mei staat al weer voor de deur. Voor het Dolfinarium in Harderwijk een bijzondere maand. Dit jaar bestaat het park 50 jaar en in de maand mei wordt dit gevierd. Stichting Leeuw mag weer een nieuwe bewoner verwelkomen en in Ecomare is een nieuwe tentoonstelling te zien over haaien en roggen in de Noordzee. Diergaarde Blijdorp mocht een gorillababy verwelkomen en in DierenPark Amersfoort kunnen bezoekers proberen dierenrecords te verbreken.

In de maand mei is het feest in Dolfinarium!

Feest in Dolfinarium Harderwijk, want het park bestaat 50 jaar!

Het Dolfinarium bestaat dit jaar 50 jaar en dat wordt in de maand mei gevierd. Wat er precies allemaal gaat gebeuren houden ze nog even geheim. Wilt u in mei naar het Dolfinarium? Dan heeft het park een leuke aanbieding: elke 2e ticket 50% korting!

De feestelijkheden zullen plaats vinden op de weekend-, vakantie- en feestdagen in de maand mei: 2 t/m 10, 14 t/m 17, 23 t/m 25 en 30 en 31 mei. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Dolfinarium.

Nieuwe bewoner bij Stichting Leeuw

Kunt u zich leeuw Omar nog herinneren die begin maart door Stichting Leeuw werd gered? Hij heeft een broer! In tegenstelling van Omar heeft zijn broer Bruno een een beter leven gehad en ziet er een stuk gezonder uit. Bruno was te koop gezet door zijn eigenaar maar er kwam geen koper en wilde hem daarom laten inslapen. Stichting Leeuw heeft besloten om Bruno naar Anna Paulowna te halen en deze leeuw een toekomst te geven. Stichting Leeuw heeft op hun Facebookpagina laten weten dat ze gisteren (27-04-2015) onderweg naar huis waren met Bruno. We hopen dat Bruno een mooi leven krijgt bij Stichting Leeuw!

Nieuwe tentoonstelling in Ecomare

Tentoonstelling haaien

In Ecomare is een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te bewonderen over haaien en roggen. Afgelopen week is deze tentoonstelling geopend. Misschien verwacht u het niet maar er leven zo’n twintig soorten haaien en roggen in de Noordzee. Tijdens deze tentoonstelling komen bezoekers een hoop te weten over deze bijzondere dieren. Afgelopen zondag bezocht ik Ecomare en heb deze tentoonstelling natuurlijk gezien. Van de week vertel ik er meer over in een blog over mijn bezoek aan Ecomare.

Zoon voor Bokito!

In Diergaarde Blijdorp is de gorillafamilie uitgebreid met een nieuw gorillajong. Tamani is de mama van het kleintje. Het is een ervaren moeder want dit is haar zesde jong. Het pasgeboren gorillababytje is een mannetje en heet Thabo. In Afrika betekent dit ‘vreugde’. De vader van alle jongen is de bekende Bokito. Hij houdt zich niet bezig met de opvoeding van de nieuwe spruit. Maar Tamani is een zorgzame moeder en heeft zich met volle overgave op haar moederrol gestort. Tamani heeft ook nog een dochter van twee jaar, Tonka. Maar zij moet nog wel wennen aan haar nieuwe broertje, die alle aandacht van haar moeder opeist. De hele familie en de kleine zijn met mooi weer buiten te bewonderen en met slecht weer binnen.

Wie is het haasje tijdens de DierenUITdagen?

Luiaard- Kampioen hangen

Uit de Nederlandse taal blijkt wel dat mensen zich graag meten aan de eigenschappen van dieren. Bekende uitspraken als ‘zo sluw als een vos’ of ‘sterk als een beer’ komen veelvuldig voor.¬† In de meivakantie kan iedereen met elkaar de strijd aangaan en proberen verschillende dierenrecords te verbreken tijdens de DierenUITdagen in DierenPark Amersfoort. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Het park roept op om thuis alvast te oefenen voor de DierenUITdagen, iedereen kan zich uit laten dagen door hun huisdier. “Filmpjes of foto’s waaruit blijkt dat je iets net zo goed als je huisdier kan, kunnen worden ingezonden via de Facebookpagina van het DierenPark”, vertelt projectleider Carlijn Franchimont. “Ik ben benieuwd of het lukt zoveel eten in je wangen te verstoppen als een hamster of je hond bij te houden tijdens een sprint”. Onder de inzendingen worden entreekaartjes weggegeven voor de DierenUITdagen in DierenPark Amersfoort. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van DierenPark Amersfoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: