Dierentuin Nieuws

Deze week weer een nieuwe Dierentuin Nieuws. Er is een hoop nieuws deze week! Allereerst vervelend nieuws uit Ecomare. In Emmen komt een nieuw theater waar Jan Geert Vierkant vanaf 1 mei in dienst treedt bij Dierenpark Emmen als de directeur van dit theater. De dierenverzorgers van DierenPark Amersfoort gaan rennen voor de neushoorn, en de pinguïns krijgen in het Amersfoortse dierenpark kralenarmbandjes. En in de Apenheul was er een feestje want neusaap Bagik was jarig en kreeg een lekkere traktatie. Waar binnenkort ook een feestje wordt gehouden is in GaiaZOO. Het park bestaat op 1 juni precies 10 jaar! En dat wordt goed gevierd! Er wordt die dag het nieuwe ‘Tapir Terrarium’ geopend. En deze week wordt op 23 april het reuzenmiereneter verblijf geopend in GaiaZOO.

Bruinvis Berend overleden

Vervelend nieuws uit Ecomare. Bruinvis Berend is op 16 april overleden. Ruim twee jaar woonde bruinvis Berend bij Ecomare. De bruinvis spoelde in maart 2012 aan bij Nordeney in Duitsland. Berend was toen nog geen jaar oud en erg verzwakt. Meeuwen hadden een ernstige wond bij zijn blaasgat veroorzaakt. Stichting SOS Dolfijn ontfermde zich over de jonge bruinvis. Helaas kon Berend niet terug keren naar zee omdat hij niet zelfstandig kon jagen en daardoor ook niet voor zichzelf kon zorgen. In 2012 kwam Berend naar Ecomare en verbleef hij samen met bruinvis Michael in het bruinvissenbassin.

Maar helaas ging Berend in maart ineens achteruit. Hij bleek niet fit en werd uitgebreid onderzocht door dierenartsen van Texel en het Dolfinarium. Er werd een afwijking in zijn bloed geconstateerd en met behulp van antibiotica knapte hij snel op. Maar op 15 april kreeg Berend een terugval en werd hij intensief verzorgd. Helaas werd op 16 april duidelijk dat Berend niet meer beter zou worden en heeft de dierenarts besloten om hem in te laten slapen. Voor het complete bericht van het overlijden van bruinvis Berend kunt u terecht op de website van Ecomare.

VTL Photography bezoekt Ecomare aankomende zondag. Houdt de website en Facebook in de gaten voor een uitgebreide blog en natuurlijk de foto’s.

Jan Geert Vierkant directeur van het nieuwe theater in Emmen.

Met ingang van 1 mei 2015 treedt Jan Geert Vierkant in dienst bij Dierenpark Emmen als theaterdirecteur. Dierenpark Emmen bouwt op dit moment een geheel nieuw park met de naam WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. WILDLANDS opent haar deuren in maart 2016. De “Wereld van Theater”, een gelijkwaardig onderdeel van WILDLANDS, zal in oktober 2016 van start gaan. Het multifunctionele theater neemt een onderscheidende positie in met een aansprekende programmering waarbij de exploitatie in handen komt van WILDLANDS.

Het theater is ontworpen door Henning Larsen Architects en de Van den Berg Groep. Het beschikt over een grote zaal van 800 zitplaatsen en een kleine zaal van 300 zitplaatsen en 800 staanplaatsen. Dierenpark Emmen is verheugd over het aantreden van Jan Geert Vierkant. Frankwin van Beers, algemeen directeur van Dierenpark Emmen: “Wij zijn blij dat Jan Geert met zijn theaterexpertise ons team komt versterken.”

Wij zijn erg benieuwd naar het theater en het nieuwe park WILDLANDS Adventure Zoo Emmen!

Dierenverzorgers rennen voor neushoorns

Dutch beasts

Vier dierverzorgers van DierenPark Amersfoort gaan iets bijzonders doen. Zij gaan namelijk 24 uur lang rennen voor de neushoorns. De ronde van één kilometer bevat vijftien obstakels die de mannen zo vaak mogelijk moeten overwinnen om zo de meeste kilometers af te leggen. “Gelukkig heb ik de nodige handigheidjes kunnen afkijken van de apen die ik dagelijks verzorg”, zegt apenverzorger Teun Ent. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Zij beginnen al op te vallen in de buurt; The Dutch Beasts zoals het team heet, is flink aan het trainen. De mannen hebben besloten zich flink in het zweet te werken om geld in te zamelen om de neushoorns in het wild te beschermen. “Wij willen niet accepteren dat er over vijftien jaar geen neushoorn meer leeft in het wild”, vertelt dikhuidenverzorger Richard van Sluis. “Wij leggen de lat hoog en hopen vijfduizend euro in te zamelen. Dit is misschien niet genoeg, maar alle beetjes helpen om deze prachtige dieren te behouden. Wij roepen daarom iedereen op om te doneren”. De complete opbrengst gaat naar Nino The Mad Mad Rhino, deze organisatie ondersteunt lokale beschermingsprojecten voor de neushoorns. De vier dierverzorgers vertrekken eind juni naar Zweden om mee te doen met de internationale obstacle run Toughest 24H XTREME. In totaal zullen honderd teams deelnemen en de Dutch Beasts zetten alles op alles om de meeste rondes te lopen in de 24-uur-durende wedstrijd. Wij wensen de Dutch Beasts heel veel succes!

Voor meer informatie over de verzorgers en de actie kunt u klikken op onderstaande link:

http://www.dierenparkamersfoort.nl/doen/neushoorns-backstage/dutch-beastst/

Kralenarmbandjes voor pinguïns in DierenPark Amersfoort

Nog meer nieuws uit DierenPark Amersfoort. Het park is gestart met een nieuw herkenningsysteem voor de pinguïns. De zwart-witte vogels krijgen allemaal een eigen bandje met gekleurde kralen, zodat de verzorgers hen makkelijk uit elkaar kunnen houden. De pinguïnverzorgers zijn de laatste dagen druk geweest met het rijgen van de gekleurde kraaltjes. Het is nu een hele klus maar voor de pinguïns is het nieuwe bandje veel fijner. De oude ringen moesten regelmatig af als de pinguïns in de rui waren, deze bandjes kunnen gewoon om blijven. Elke zwartvoetpinguïn krijgt een uniek vleugelbandje en is zo makkelijk te herkennen aan de kleuren van de kraaltjes. In DierenPark Amersfoort wonen 33 volwassen pinguïns die allemaal worden voorzien van hun nieuwe bandje. De verzorgers zijn overigens nog niet klaar met knutselen, want meerdere pinguïnstelletjes hebben kuikens of zijn aan het broeden. Er zullen dus binnenkort nog meer pinguïns met een vrolijk bandje te bewonderen zijn in DierenPark Amersfoort.

Bekijk hier de video van de pinguïns met de kralenbandjes in DierenPark Amersfoort

Jarige neusaap geniet van bosje bloemen in Apenheul

Vorige week werd Bagik, één van de neusapen, dertien jaar. Een vaste bezoeker besloot daarom wat geld te schenken om Bagik te trakteren. Hij heeft met smaak gegeten van het eetbare boeket!

Bekijk hier de video van de traktatie

Bijzondere nieuwe dieren en jubileum expositie

Reuzen miereneter

Dit jaar viert GaiaZOO haar 10-jarig jubileum. Ter ere van het 10-jarige jubileum zijn er dit jaar tien heel bijzondere nieuwe diersoorten aan de collectie toegevoegd. De Darwin nandoe, Shetland pony en Hartmann bergzebra arriveerden al eerder dit jaar. Op Op 23 april opent Rob Huppertz, directeur van GaiaZOO, samen met Tim Weijers, Wethouder van Toerisme Kerkrade, het reuzenmiereneter verblijf. Tevens wordt er op 23 april in de DinoDome een bijzondere expositie over ’10 jaar GaiaZOO’ onthuld, waarin hoogtepunten sinds de opening aan bod komen. Ruim een maand later, op 1 juni, viert GaiaZOO officieel haar 10-jarig bestaan en wordt het nieuwe ‘Tapir Terrarium’ geopend. Hier zijn vanaf 1 juni ook nog zes nieuwe diersoorten te bewonderen: vele duizenden bladsnijdersmieren, verschillende soorten gifkikkers, één van de grootste vogelspinnen en de groende anaconda, de grootse slang ter wereld. Ook wordt er een verblijf gebouwd voor ’s werelds kleinste aapje, de Pygmee Oeistitie. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van GaiaZOO. {Foto: GaiaZOO}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: