Dierentuin Nieuws

De lente is in volle gang en het weer wordt steeds mooier. Een mooi moment om er weer op uit te gaan. U kunt bijvoorbeeld op kraam bezoek bij Landgoed Hoenderdael. Bruine beer Boyana heeft twee kleintjes gekregen. Ook in Blijdorp kunnen de beschuit met muisjes weer uit de kast want daar is nog een girafje geboren! Maar er is ook nog ander nieuws. De chimpansees in Burgers’ Zoo zorgde voor een spectaculaire video! En DierenPark Amersfoort organiseert weer Vadernacht.

Chimpansees halen drone naar beneden en filmen elkaar.

Heeft u de beelden al gezien van de chimpansees in Burgers’ Zoo? Inmiddels is deze video de hele wereld over gegaan. Op de video is te zien hoe één van de chimpansees een drone uit de lucht vist met een lange stok. Vervolgens viel de drone op de grond en kregen de andere chimpansees hem te pakken. Burgers’ Zoo gebruikte de drone om beelden te maken van de dieren en hun verblijf vanuit de lucht voor hun televisieprogramma. De drone is compleet vernield maar ondanks de val bleef de camera wel draaien wat toch nog voor hele bijzondere beelden zorgde.

Grote verrassing voor Landgoed Hoenderdaell

Op Landgoed Hoenderdaell is bruine beer Boyana afgelopen week na een lange winterslaap uit haar hol gekropen. Maar zij niet alleen, ze had twee kleine beertjes bij zich! De moeder is nog zeer beschermend en drijft de jongen steeds terug het hol in. Het zal nog wel even duren voor de kleintjes goed te zien zijn voor publiek. Papa beer Boyko is niet bij moeder en de kleintjes, hij slaap nog in zijn hol en verblijft samen met de Hudson wolven in een ander deel van het verblijf. Het Landgoed wilde het liever nog wat langer stil houden in het belang van de beren. Maar helaas kon dat niet langer omdat ze steeds vaker hun hol uit komen. Nu kan het langs het bij de beren druk worden, wie wil het nou niet zien zulke lieve schattige beertjes. Maar moeder zou wel eens in paniek kunnen raken en dat kan voor de jongen verkeerd uitpakken. Landgoed Hoederdaell vraagt dan ook dat men respect heeft voor de dieren en niet te schreeuwen of rennen. Op de Facebookpagina van Landgoed Hoenderdaell zijn foto’s te zien van de kleintjes met hun moeder.

De ooievaar heeft de giraffen in Blijdorp weer bezocht!

Diergaarde Blijdorp liet weten op hun website en Facebookpagina dat gister ochtend girafje Sofie is geboren. Het is het eerste jong van Doris. De girafjes Fleur en Danny die twee weken geleden werden geboren blijven samen met Sofie en hun moeders voorlopig binnen. Bezoekers kunnen de jonge girafjes wel bewonderen in hun binnenverblijf “De Ui”. Het is nu een mooie grote groep netgiraffen waarin meerdere generaties zijn vertegenwoordigd. De groep telt nu 15 giraffen! Om te voorkomen dat de Blijdorp bloedlijn wordt oververtegenwoordigd, gaan de vruchtbare dames voorlopig even aan de anticonceptie.

Droom of nachtmerrie? In een tentje overnachten tussen brullende dino’s….

Vadernacht DierenPark Amersfoort

Een donker bos, krakende takken en grommende dinosauriërs. Het is weer even een andere manier om de band tussen vader en kind(eren) te versterken. Vaders kunnen met hun kroost overnachten in DinoPark Amersfoort. Vanaf morgen (15 april) gaat de kaartverkoop van Vadernacht 2015 van start. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Vorig jaar waren de tentplekken binnen een aantal uur uitverkocht en ook dit jaar ontvangt het park al geruime tijd verzoeken voor de populaire Vadernacht. Niet gevreesd, alle avontuurzoekers maken nog evenveel kans: de voorverkoop van de tickets start woensdag 15 april om 11:00. Via de website van het DierenPark kunnen tickets worden besteld voor de unieke nacht van vrijdag 19 op 20 en zaterdag 20 op 21 juni. De vaders moeten er snel bij zijn, want het park verwacht grote belangstelling!

Vadernacht

Tijdens Vadernacht slapen vaders met hun kinderen in het DinoPark. Nadat de tent is opgezet, kunnen de vaders op kracht komen tijdens de barbecue. Dit is nodig ook, want daarna zullen de survivaltalenten flink op de proef worden gesteld tijdens een avontuurlijk avondprogramma. Moeders kunnen de volgende morgen aanschuiven bij het ontbijt tussen de dino’s om te luisteren naar de avonturen van hun uitgelaten familieleden. Vervolgens kan het gezin DierenPark Amersfoot bezoeken.

Bekijk hier een impressie van Vadernacht 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: