Dierentuin Nieuws

Het Paasweekend is helaas al weer voorbij. Hebben jullie allemaal lekker gegeten met Pasen? In DierenPark Amersfoort hebben de stokstaartjes ook lekker gegeten zij kregen lekkere eieren en in het Dolfinarium ging vlak voor Pasen de grote Eikapseljacht van start. En nog meer nieuws uit DierenPark Amersfoort, want de Siberische tijgertjes zette vorige week voor het eerst hun tanden in ijs.

Paasontbijt voor de stokstaartjes in DierenPark Amersfoort

Eerste Paasdag werden de stokstaartjes verrast met vrolijk gekleurde paaseieren in DierenPark Amersfoort. De dieren zijn gek op eieren en deze lekkere hapjes kregen zij op Eerste Paasdag dan ook voorgeschoteld. De gekleurde eieren zorgde voor een vrolijke start van de Paasdagen in het Amersfoortse DierenPark. Het park heeft een leuk filmpje gemaakt van de stokstaartjes deze kunt u hieronder terug zien.

De Grote Eikapseljacht in Dolfinarium

Dolfinarium_eieren_zoeken

Rennend over Dolfinariumstrand ging groep 8 van basisschool de Bogen uit Harderwijk op donderdag 2 april op zoek naar verstopte eieren van roggen en haaien. Ze gaven daarmee het startschot voor de nationale Eikapseljacht, een zoektocht naar uitgekomen eieren van roggen en haaien die in Engeland al jaren succesvol is. {Foto: Dolfinarium Harderwijk}

In de Noordzee komen oorspronkelijk tenminste zeventien soorten roggen en haaien soorten voor. Hoewel deze bijzondere dieren ongevaarlijk zijn voor de mens, worden veel van hen bedreigd in hun voortbestaan. Dit is een slecht teken!

Registratie gevonden eikapsels

In Engeland wordt De Grote Eikapseljacht al jaren met succes georganiseerd: meer dan 10.000 kinderen zoeken daar elk jaar weer mee aan de zoektocht langs de kust. Ook in Nederland willen wij ons steentje bijdragen aan het behoud van deze bijzondere dieren. De gevonden eikapsels leveren een schat aan informatie over het aantal verschillende haaien en roggen. Ook geven ze een goede indicatie van paai- en opgroeigebieden. Het is daarom belangrijk dat alle lang het strand gevonden eikapsels worden geregistreerd. De Grote Eikapseljacht is een initiatief van de van de Dutch Shark Society in samenwerking met de Britse SharkTrust, het Dolfinarium en Sportvisserij Nederland (haaien- en roggenzoek: Sharkatag www.haairog.nl). Voor meer informatie en het melden van op het strand gevonden haaien- en roggeneieren ga je naar: http://www.eikapsel.org

Siberische tijgerbroertjes zetten voor het eerst tanden in ijs.

Het Nederlandse weer is niet te voorspellen, maar de Siberische tijgerwelpjes kunnen wel tegen een beetje kou. De lentezon laat nog een beetje op zich wachten, maar de tijgerwelpjes willen ijs. Weer of geen weer, toch?

Vandaag lanceert DierenPark Amersfoort een nieuw thema in de app en er is een glansrol weggelegd voor de drie tijgerbroertjes Sergei, Nicolai en Fedor.  De drieling maakt hun debuut op de smartphone en kreeg speciaal voor hun bijdrage een lekker vleesijsje om hun tanden in te zetten. ‘‘De drieling stond wel even gek te kijken van deze koude verrassing’’, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. ‘‘Hun nieuwsgierigheid overwon en de broers reageerden al snel razend enthousiast’’.

Naast de gratis app komt het DierenPark vandaag ook met een themaboekje en nieuwe bebording. Met ‘Ontmoet onze Dieren 2’ maken bezoekers kennis met verschillende bewoners uit het park. Zo wordt het bijzondere levensverhaal van de glansfazanten verteld en wordt duidelijk waarom vrouwtjesbavianen blij zijn met hun rode billen. In de app zijn de exclusieve beelden te bekijken van hoe de tijgerwelpjes reageren op hun eerste ijsje in DierenPark Amersfoort.

Bekijk hieronder de video van DierenPark Amersfoort op YouTube.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: