Zonsverduistering 20-03-2015

Vandaag was het zo ver, de grootste zonsverduistering van het decennium was zichtbaar. Het was even spannend of de zonsverduistering überhaupt te zien was in Nederland. Want het hele land was bedekt met dikke bewolking. Helaas hebben veel mensen dan ook de zonsverduistering niet kunnen zien. Gelukkig heb ik door de bewolking heen een deel van de zonsverduistering kunnen fotograferen.

Zonsverduistering 2015

1999 was de laatste keer dat in Nederland een zonsverduistering te zien was. En kan mij dat nog heel goed herinneren! Ik was 11 jaar en het heeft toen een enorme indruk op mij gemaakt. Daarom was ik ook heel enthousiast om te horen dat er vandaag een nieuwe zonsverduistering te zien was. Maar helaas, door de wolken was het heel lastig te zien. Een enkele mazzelaar heeft het kunnen aanschouwen. Na 11 uur kwamen er wat gaten in de wolken waardoor de zon even zichtbaar werd en heb ik gauw wat foto’s kunnen maken. Het geeft best een mooi effect met de wolken er omheen.

Hieronder kunt u nog wat foto’s bekijken die ik vanmorgen heb gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: