Stichting Leeuw red een sterk vermagerde leeuw uit Slowakije

Vandaag wilde ik even extra aandacht besteden aan een bijzonder verhaal van Stichting Leeuw. Deze stichting vangt katachtigen in nood op en krijgen deze dieren een nieuwe toekomst. Zo ook een mannetjes leeuw uit Slowakije.

Omar

Omar in zijn buitenverblijf bij Stichting Leeuw. Foto is gemaakt door Henk Gerber.

Op 27 februari kreeg de stichting een noodoproep om een vermagerde leeuw op te vangen uit Slowakije. Het arme dier zou al sinds november aangeboden worden in Slowakije op een soortgelijke website als Marktplaats. De leeuw zou ook geen goede verzorging meer krijgen. Een groep mensen die actie voeren tegen hondengevechten in Slowakije benaderde alle dierentuinen in het land of zij het dier op wilde nemen maar helaas wilde zij dat niet. En toen hebben ze Stichting Leeuw benaderd. En natuurlijk wilde Stichting Leeuw het mannetje wel helpen. Het gaat om Omar. Omar is 3 jaar oud en werd geboren in een circus en als welpje verkocht aan een particulier die het leuk vond om een leeuw als huisdier te houden. Helaas zijn zij door onbekende redenen het land uit gegaan en werd Omar aan zijn lot over gelaten. Een familielid heeft Omar toen tijdelijk opgevangen maar de zorg voor Omar was minimaal waardoor hij sterk vermagerde. Ook had hij last van extreme kou omdat hij geen beschutting had. Maar gelukkig was daar Stichting Leeuw! Op 2 maart ging Stichting Leeuw met een speciaal ingerichte vrachtwagen op weg naar Slowakije om Omar daar weg te halen en hem een betere toekomst te bieden. Op 4 maart kwam hij aan bij Stichting Leeuw. En kon hij na al die tijd eindelijk genieten van een warm verblijf. Omar woog bij aankomst 103 kilo. Inmiddels heeft hij ook zijn buitenverblijf kunnen verkennen. Omar kan nu rustig bij komen en ik hoop dat hij gauw opknapt en een grote sterke leeuw mag worden.

Wilt u Omar bij Stichting Leeuw volgen? Dat kan op de Facebookpagina van Stichting Leeuw. Daar wordt iedereen op de hoogte gehouden hoe het met Omar gaat.

Help Stichting Leeuw

Stichting Leeuw is volledig afhankelijk van giften en vrijwilligers. En om dieren als Omar te blijven redden hebben zij uw hulp nodig. U kunt Stichting Leeuw ondersteunen door een dier te adopteren door middel van een maandelijkse gift van minimaal 10 euro. Of u kunt een tijgerworkshop volgen. Meer weten? Kijk dan op de website van Stichting Leeuw.

In oktober bracht ik een bezoek aan Landgoed Hoenderdaell waar ik een blog over heb geschreven deze kunt u hier terug vinden.

2 Comments on “Stichting Leeuw red een sterk vermagerde leeuw uit Slowakije

  1. Nu ik lees dat er leeuwen speciaal gefokt worden voor de jacht ! Bloed mijn hart nog meer , mensen die beesten zijn en daar veel geld voor betalen! om een mak beest te doden omdat hij de auto aanziet als eten hij weet Niet beter het mooiste dier dat er bestaat .
    Laten wij dit toe nooit! Niet hun maar wij zijn de beesten stop dit hele gebeuren en doe wat mensen aub!!!! Het moet voor onze kinderen en kleinkinderen anders zien ze ze alleen op de film.

    • Het klopt inderdaad dat katachtigen worden gefokt voor de jacht. Ben het helemaal met u eens dat dat gestopt moet worden! Maar dit gebeurd gelukkig niet bij Stichting Leeuw, zij helpen katachtigen in nood en brengen dieren die het aan kunnen terug waar ze horen. Twee leeuwen zijn een paar maanden geleden naar een reservaat in Zuid-Afrika gebracht en het gaat heel erg goed met hun! Gelukkig zijn er nog stichtingen zoals Stichting Leeuw die het hart op de goede plek hebben en alles doen voor de dieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: