Dierentuin Nieuws

De lente vind ik de leukste periode van het jaar om naar dierentuinen te gaan. Heerlijk genieten van de moeders met hun pasgeboren kleintjes. Er is niks leukers dan de moeders en baby’s te observeren en om ze te fotograferen natuurlijk. Zo was ik een aantal dagen geleden in Ouwehands Dierenpark om de ijsbeertweeling te fotograferen. In deze blog een aantal leuke foto’s van de kleintjes. En natuurlijk meer babynieuws!

Neushoornbaby geboren in Safaripark Beekse Bergen

sofie

Safaripark Beekse Bergen heeft er een nieuwe bewoonster bij. In de vroege zondagochtend beviel neushoorn Mazumba van een meisje dat de naam Sofie heeft gekregen. Dat betekent ‘wijs’ in het Deens. Het is al weer de 29e neushoornbaby voor het Safaripark sinds de introductie van de diersoort binnen het Hilvarenbeekse park in 1972. {Foto: Safaripark Beekse Bergen/Libéma}

Moeder en kind maken het goed. Voor Mazumba is Sofie haar tweede kleintje. In 2012 beviel ze al van zoon Bruno. De vader van Sofie is inmiddels verhuisd naar Gaia Zoo in Kerkrade.

In Dierenpark Emmen is een Ringstaartmaki geboren

Ringstaartmaki Dierenpark Emmen

In de kolonie ringstaartmaki’s van Dierenpark Emmen is op 27 februari de eerste ringstaartmaki van dit jaar geboren. Moeder Catootje zat die zelfde middag nog met haar kleintje buiten van het zonnetje te genieten. Moeder en kind maken het goed en de baby houdt zich stevig vast aan Catootjes borst. De verzorgers hebben nog niet kunnen zien of de kleine een jongetje of een meisje is. De baby is de eerste nakomeling van Sultan, het nieuwe mannetje in de kolonie. Hij is na zijn introductie in de groep erg actief geweest. De verwachting is dan ook, dat er in korte tijd nog een aantal maki’s ter wereld zal komen. {Foto: Dierenpark Emmen}

Tijgerwelpjes ontvangen cadeau uit de USA

De tijgerdrieling van DierenPark Amersfoort heeft een cadeau uit Amerika ontvangen. Jet uit New York volgt de tijgerdrieling al sinds hun geboorte vorig jaar juni via de Welpcam. Zij heeft de broers verrast met een tijgerbestendig speeltje.

Zodra de tijgers hun geschenk buiten zagen staan, ging het hele gezin nieuwsgierig kijken dij de plastic cilinder. “Vader Ilya ging er als eerste mee vandoor, de welpjes volgde hem op de voet”, vertelt roofdierverzorger Marc Belt. “Nadat papa er flink zijn tanden in had gezet, mocht de drieling ermee aan de haal.” De buis kan worden gevuld met geurende kruiden of knikkers voor steeds een nieuwe beleving. Dat Fedor, Sergei en Nicolai ook over de Hollandse grenzen bekendheid genieten, bleek al toen zijn zowel in de Franse, Engelse als Duitse media verschenen. “Dat onze tijgers ook vanuit New York worden gevolgd, realiseerde ik me niet”, zegt roofdierverzorger Marc Belt. “Big Apple is watching you.” De Amerikaanse Jet was erg blij met de enthousiaste reactie van de tijgerfamilie uit DierenPark Amersfoort.

Bekijk hier het filmpje van de tijgers die het cadeautje ontdekken:

Foto’s IJsbeertweeling Ouwehands Dierenpark

De ijsbeertweeling zijn sinds 19 februari te bewonderen in Ouwehands Dierenpark. En ik kon het niet laten om ook te gaan kijken. De kleintjes zijn lekker actief en mama houd ze goed in de gaten! Zijn het geen schatjes? {Foto’s: VTL Photography Angela van ’t Land}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: