Dierentuin Nieuws

Iedere week probeer ik een blog te plaatsen over het laatste Dierentuin Nieuws zodat u weer helemaal up-to-date bent. Deze week is er goed nieuws voor de Zodiac Zoos. En een hoop schattige kleintjes! Het is in de dierentuinen duidelijk te merken dat de lente weer in aantocht is want er zijn weer een hoop geboortes geweest In DierenPark Amersfoort mochten ze de beschuit met muisjes weer uit de kast halen want er is een zwartkopschaapje geboren. De ijsbeertweeling in Ouwehands Dierenpark mochten voor het eerst naar buiten en Blijdorp plaatste een leuke video van hun ijsbeertweeling.

Roze muisjes bij zwartkopschapen in DierenPark Amersfoort

Lammetje

Het eerste zwartkopschaapje van het jaar is geboren in DierenPark Amersfoort. De kudde van zestien dames maakte vorig jaar september kennis met een nieuwe man. Het pasgeboren lammetje is daar het eerste resultaat van. {Foto: DierenPark Amersfoort}

Toen de dierverzorgers ’s morgens de stal van de zwartkopschapen binnen kwamen, zagen zij opeens een extra zwartkopje. “Wij wisten dat er jongen opkomst waren, maar deze jonge dame kwam wel wat eerder dan verwacht vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. “Het gaat goed met het lammetje en zij is meteen opgenomen in de kudde” Het was eerder een hele zoektocht voor het park om een goede man voor de kudde te vinden. Het duurde even voordat er een geschikte, raszuivere ram werd gevonden. Uiteindelijk kwam hij uit een Duitse dierentuin. Zwartkopschapen zijn zo’n vijf maandan drachtig, dus de ram is snel aan de gang gegaan. De verzorgers verwachten binnenkort nog meer lammetjes in DierenPark Amersfoort.

Dit zijn beelden van het lammetje, is het geen schatje?

Libéma neemt parken van Zodiac Zoos over

Ongeveer eind januari kwam het vervelende nieuws naar buiten dat de Zodiac Zoos; Zoo Parc Overloon, Dierenpark Wissel in Epe en AquaZoo in Leeuwarden failliet waren. Veel mensen hoopte dat de dierenparken toch konden blijven bestaan. En gelukkig is dat ook zo! Want Libéma, onder andere eigenaar van Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk is de nieuwe eigenaar geworden van de Zodiac Zoos. Libéma ziet goede kansen voor een gezonde bedrijfsvoering voor AquaZoo en Zoo Parc Overloon. “Het grootste deel van het medewerkersbestand wordt door ons overgenomen. Binnenkort zullen we onze plannen verder ontvouwen. Op deze locaties gaan we ook het nodige investeren,” aldus Sjors van den Boogaart, Divisiedirecteur Attractie en Vakantieparken bij Libéma.

Helaas zal Dierenpark Wissel geen doorstart krijgen. Het park is helaas ook niet meer te bezoeken. Voor alle dieren wordt er een nieuw plekje gezocht via het Europese netwerk van samenwerkende dierentuinen. Mocht u nog in het bezit zijn van een entreekaartje voor Zoo Parc Overloon en AuqaZoo uit de tijd van Zodiac Zoos kunnen deze nog tot eind april worden gebruikt. Daarnaast zijn alle lopende kortingsbonnen en acties nog tot en met 30 april 2015 geldig. De entreekaartjes en kortingsbonnen voor DierenPark Wissel blijven tot 30 april geldig voor Overloon en AquaZoo. Meer informatie kunt u vinden op http://www.libema.nl

IJsbeertweeling voor het eerst naar buiten in Ouwehands Dierenpark!

Donderdag 19 februari was het moment daar: de ijsbeertweeling mocht voor het eerst naar buiten! Om de kraamkamer te verlaten moesten ze over twee sluisdrempels lopen. Moeder verliet als eerste het binnenverblijf, maar het duurde niet lang voordat haar kroost hun moeder volgde. Mama ijsbeer hield haar kleintjes goed in de gaten. Op de website van Ouwehands Dierenpark kunt u een aantal foto’s zien van de kleintjes met hun moeder die voor het eerst naar buiten gingen. Ik hoop heel gauw een keer te gaan kijken bij deze schattige kleintjes!

Rollebollend door de kraamkamers

We blijven nog even bij ijsbeertjes, niet de ijsbeertjes van Ouwehands maar van Blijdorp! Want Diergaarde Blijdorp heeft ook een ijsbeertweeling. Blijdorp heeft een schattige video van de kleintjes online geplaatst. Al rollebollend en stoeiend verkennen ze de kraamkamers. Het klimmen gaat steeds beter, maar ziet er nog wel heel grappig uit. Het gaat goed met de kleintjes ze zitten nog wel warm met mama in de kraamkamers maar wie weet mogen zij ook wel binnenkort voor het eerst naar buiten. Houdt de website van Diergaarde Blijdorp goed in de gaten! Uiteraard houden wij jullie ook op de hoogte. Hieronder kunt u de video bekijken van de schatjes.

Geboortegolf Safaripark Beekse Bergen

Zoals ik al zei is het wel te merken dat de lente in aantocht is want er is nog meer babynieuws! De dierenverzorgers van Safaripark Beekse Bergen hebben door een geboortegof bijna allemaal last van buikpijn vanwege het eten van bergen beschuit met muisjes. Pinguïns, giraffen, een bijzondere pelikaankuiken, de eerste ‘nijlantiloop-baby’ van Nederland: het is bijna niet bij te houden… {Foto’s: Safaripark Beekse Bergen/Libéma}

De roze pelikaan kroop twee weken terug uit het ei en maakt het goed. De pelikaankuiken is bijzonder voor het park want nog nooit eerder werd een roze pelikaan geboren in het Safaripark. In hetzelfde weekend werd een nijlantiloop geboren. Ook hier betrof het eerstgeborene van deze diersoort in Safaripark Beekse Bergen en zelfs heel Nederland.

Zondagmiddag beviel giraffe Astrid van een jong en daar bleef het niet bij want op maandag ochtend beviel giraffe Tigwa ook van een kleintje. Gandhi is de trotse vader van de twee kleintjes die nog geen naam hebben omdat het geslacht nog niet bekend is. Samen met ‘carnavalsbaby’ Willempie lopen er nu maar liefst drie giraffenjongen rond in Safaripark Beekse Bergen. Daarnaast werd er ook nog eens een impala geboren. En twee pinguïnjongen. De kuikens zijn inmiddels vier tot zes weken oud maar nog niet zichtbaar voor het publiek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: