Dierentuin Nieuws

Ook deze week is er weer van alles te vertellen over nieuws uit de dierentuinen. Zo heeft Burgers’ ZOO bijzondere avonden en zijn de tijgertjes vandaag voor het eerst naar buiten gegaan. In Safaripark Beekse Bergen is er een girafje geboren. En het Dolfinarium is weer geopend! Dit en meer leest u in een nieuwe blog over Dierentuin Nieuws.

China Light in Koninklijke Burgers’ ZOO

Het Arnhemse dierenpark organiseert van zaterdag 7 februari tot en met zondag 1 maart elke dag van 18:00 tot 21:00 ‘China Light. Fantasievolle kleurrijke diergroepen voeren gasten van de ene verbazing naar de andere en leveren prachtige fotomomenten op voor jong en oud. De meest indrukwekkende verschijning is toch wel de Chinese draak van 40 meter lang en 6 meter hoog!

In een spannende omgeving van een donker dierenpark leidt een centrale route dwars door Burgers’ Zoo de gasten van de ene kleurrijke verbazing naar de andere. China Light biedt elke avond vanaf 18:00 een avontuurlijke ontdekkingstocht door een fantasierijke wereld vol planten en dieren. Zo ontdekken gasten bijvoorbeeld een groep lichtfiguren van ruim 25 panda’s, maar ook tot de verbeelding sprekende fabeldieren zoals een enorme Chinese draak. Tijdens de sfeervolle avond blijven bezoekers geheel in de sfeer met de Aziatische en Chinese gerechten die in het Bush Restaurant serveert of genieten ze van de hartige winterse lekkernijen die bij de Kids Jungle verkrijgbaar zijn. In de twee weken van de voorjaarsvakantie, zaterdag 14 februari tot en met zondag 1 maart, verrassen een tiental stands met Chinese producten de gasten op het Bush-terras.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Burgers’ Zoo

Sumatraanse tijgertweeling voor het eerst zichtbaar voor publiek

We blijven nog even bij Burgers’ Zoo want vandaag (17 februari 2015) gingen de Sumatraanse tijgertweeling voor het eerst naar buiten. Om 11.00 maakte de tweeling voor het eerst in levende lijve kennis met de bezoekers. Fanatieke fans hebben de twee tijgertjes al vanaf hun geboorte dagelijks gevolgd via de live webcam die het Arnhemse dierenpark tot twee weken geleden op de website aanbood. Vanwege een lange periode met aanhoudende nachtvorst, veel regen en kille weersomstandigheden hebben de dierverzorgers en biologen het geduld van de fans danig op de proef moeten stellen. Er bestond immers een reële kans dat de welpen op hun eerste dag voor de schermen niet naar het het nachtverblijf zouden terugkeren en daardoor ’s nachts onderkoeld zouden raken. De geboorte van de tweeling in Burgers’ Zoo is best bijzonder want er leven nog maar 500 Sumatraanse tijgers, waarvan 350 dieren in het wild en circa 150 dieren in de dierentuinen wereldwijd.

Meneer Poepjes mag gratis naar DierenPark Amersfoort

Poep & Zoo

Piet Poepjes, Angela Schijt of Thijs Wind….. Aanstaande zaterdag mag iedereen met een poep-gerelateerde achternaam gratis naar DierenPark Amersfoort. Hiermee start de voorjaarsvakantie in stijl; de hele vakantie staat namelijk in het teken van poep tijdens Poep & Zoo. {Foto: DierenPark Amersfoort}

“Tijdens Poep & Zoo doorbreken wij het poeptaboe”, vertelt projectleider Carlijn Franchimont. Kinderen kunnen olifantendrollen uitpluizen, hun scheten meten in de scheetzone en alles leren over de spijsvertering terwijl ze door een darm kruipen. Het park laat zien hoe belangrijk een gezonde ontlasting eigenlijk is. “Aan poep kun je zien hoe gezond je bent, maar neushoorns gebruiken het ook om hun territorium af te zetten en palingen communiceren zelfs via scheten”, zegt Carlijn Franchimont.

Niet iedereen is even blij met zijn naam met een luchtje, volgens de laatste tellingen wonen er 281 personen met de naam ‘Poepjes’ in Nederland. Deze naam is vaak veranderd in bijvoorbeeld ‘Poentjes’ of ‘Poeltjes’. Iedereen die zijn of haar opvallende achternaam heeft behouden, heeft nu geluk en kan zaterdag 21 februari op vertoon van geldige legitimatie gratis naar Poep & Zoo in DierenPark Amersfoort.

Een Carnavalsbaby geboren in Safaripark Beekse Bergen

safaripark beekse bergen

Bij Safaripark Beekse Bergen gaan ze de carnavalsperiode in met een extra goed humeur. Het park in Hilvarenbeek werd in de aanloop naar de start van het zottenfeest namelijk verblijd met de geboorte van giraf Willempie! ‘Willempie’ verwijst natuurlijk naar de grote carnavalshit van André van Duin waarmee hij in 1976 zijn eerste nummer-1-notering scoorde. {foto: Safaripark Beekse Bergen}

De moeder van Willempie heet AnneLies zij is geboren in juni 2003. Zij beviel in juni 2013 van Gonzo die ook nog altijd deel uitmaakt van de groep giraffen die over de savanne van Safaripark Beekse Bergen struint. Willempie zag vorige week woensdag het levenslicht en mocht afgelopen vrijdag voor het eerst naar buiten. Net op tijd om aan te sluiten in de giraffenpolonaise. Dus, het feest kan beginnen: want Willempie is binnen!

Aswoensdag in Dierenrijk

zeehond haring happen

De zeehonden van Dierenrijk hebben nu al zin in het haring happen. Met kusjes worden de verzorgers alvast gunstig gestemd. Maar ze moeten nog wel even geduld hebben: op Aswoensdag is het pas zover! (FOTO: Dierenrijk/Libéma)

Wie morgen een dagje naar de dierentuin wil moet naar Dierenrijk. Morgen is het Aswoensdag, traditiegetrouw de dag waarop vele carnavalsvierders bij wijze van definitieve afsluiting haring gaan happen. In Dierenrijk wordt dit morgen op een leuke wijze gevierd, de zeehonden mogen dan naar haring happen tijdens de zeehondenshow. En na de show mogen bezoekers het ook proberen, want Dierenrijk trakteert de aanwezigen op een gefileerde haring met uitjes!  Meer informatie is te vinden op de website van Dierenrijk.

Dolfinarium Harderwijk is weer open!

Dolfinarium Harderwijk

Eindelijk was het weer zover, het Dolfinarium opende haar deuren voor een nieuw seizoen. Gister bezocht ik het Dolfinarium om weer nieuwe foto’s te maken. Het was een heerlijke dag, het zonnetje scheen en kreeg een warm onthaal toen ik bij de glaswand ging staan. Die lieve koppies, daar wordt je toch spontaan vrolijk van?

{Foto’s: VTL Photography Angela van ’t Land, gebruik deze foto’s niet zonder toestemming!

Komende week upload ik meer foto’s op de Facebook pagina VTL Photography.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: