Dierentuin Nieuws

Er is weer nieuws uit de Nederlandse dierentuinen. In DierenPark Amersfoort kunnen singles op Valentijnsdag leren versieren van de dieren tijdens de Tour d’amour. In dierenpark Emmen is Mannetjesneushoorn Kusini verhuist. En voor de gene die altijd al valkenier wilde worden, let op! Bij Safaripark Beekse Bergen zoeken ze een valkenier. Dit en meer leest u in een nieuwe blog over dierentuin nieuws.

Leer versieren van de dieren op Valentijnsdag

In de dierenwereld komen de meest bijzondere, charmante en soms een tikkeltje vreemde versiergewoontes voor. Op Valentijnsdag kunnen alle singles van Nederland leren versieren van de dieren tijdens de Tour d’amour in DierenPark Amersfoort.

Relatieplanet en DierenPark Amersfoort hebben voor het eerst de handen ineengeslagen en organiseren een spannende middag tussen de dieren op Valentijnsdag. De vrijgezellen kunnen wellicht veel van de dierenbewoners leren als het om sjansen gaat.‘‘Flamingo’s dansen eerst een prachtige wals om indruk op hun partner te maken, olifantendames laten hun potentiële aanwinst eerst keuren door de hele familie en mannelijke ringstaartmaki’s proberen goed voor de dag te komen met lekkere luchtjes’’, vertelt projectleider Lize de Graaf. ‘‘Tijdens de liefdestour ontdekken de singles in welke dieren zij zichzelf het meest herkennen en kunnen dan tijdens de borrel op zoek naar soortgenoten of juist tegenpolen.’’

De singles komen onder leiding van een gids langs verschillende dieren, horen alles over de eigenschappen en versiertrucs van de dieren en wie weet ontstaat er een speciale klink met één van de aanwezig singles. De vrijgezellen kunnen deze bijzondere middag boeken via relatieplanet.nl. Ook ontvangen de deelnemers het themaboekje ‘Voortplanting en opvoeding’.

Neushoorn Kusini verhuist

Kusini verhuist

Mannetjesneushoorn Kusini is vandaag in een transportkist gelokt om daarna op weg te gaan naar de dierentuin van Valbrembo in Noord-Italië. Kusini moest verhuizen omdat het er niet op leek, dat hij in Dierenpark Emmen voor nakomelingen zou gaan zorgen.Vorig jaar hebben de Emmense verzorgers een aantal malen geprobeerd Kusini en zijn vrouwelijke soortgenoot Zahra bij elkaar te brengen op de Afrikasavanne, maar dat was geen succes. Zodra hij haar in de gaten kreeg, denderde hij op haar af en bleef haar met veel geweld achtervolgen. Toenaderingspogingen zaten er niet in. {Foto: Dierenpark Emmen}

Uiteindelijk is besloten dat Kusini moest verhuizen. Er is in overleg met de coördinator van het fokprogramma een goede plek gevonden in de Italiaanse dierentuin. In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen moet een nieuwe neushoornman op de savanne van Serenga een liefhebbende echtgenoot van Zahra gaan worden.

Roofvogel zoekt bevlogen valkenier

Valkenier Safaripark Beekse bergen

Boer Zoekt Vrouw! Adam Zoekt Eva! Allemaal zijn ze op zoek naar de juiste match. Safaripark Beekse Bergen voegt nu een nieuwe dimensie toe aan dit format. Het populaire dierenpark in Hilvarenbeek heeft momenteel namelijk een bijzondere vacature die het best valt te omschrijven als: ‘Roofvogel zoekt bevlogen valkenier’. {Foto: Angela van ’t Land VTL Photography}

In Safaripark Beekse Bergen leven ruim 1.400 dieren. De 200 medewerkers van het park – dat in 2013 en 2014 werd uitgeroepen tot beste dierenruin van Nederland – zijn dus gewend om te werken met bijvoorbeeld het geluid van brullende leeuwen op de achtergrond. Verspreid over de afdelingen Dierverzorging, Educatie, Gastenservice, Horeca en Facilitaire Dienst zorgen zij ervoor dat bezoekers een avontuurlijke safari beleven. ‘Afrika, gevaarlijk dichtbij!’ is dan ook niet voor niets de slogan.

Tijdens de spectaculaire roofvogelshows komt die slogan helemaal goed uit de verf. Valken, gieren en arenden scheren dan rakelings over de hoofden van de toeschouwers op de tribune. De vogels worden getraind en verzorgd door het valkeniersteam van Safaripark Beekse Bergen. En laat er binnen dat team nou net ruimte zijn voor een nieuwe collega. Hij of zij presenteert en begeleid samen met collega’s de spetterende roofvogelshow. Daarbij wordt aandacht geschonken aan het vlieggedrag en de leefgewoonten van deze prachtige dieren.

‘Spread your wings and fly’

Safaripark Beekse Bergen is op zoek naar een valkenier met een basisopleiding dierverzorging (en bij voorkeur de specialisatie roofvogels en enige ervaring) om het team te versterken en roept kandidaten op toch vooral een gooi te doen naar deze uitdagende functie: ‘Spread your wings and fly!’ . De vacature is te vinden op www.libema.nl.

 

Wolaapje geboren in GaiaZOO

Vandaag liet GaiaZOO weten op hun Facebookpagina dat op donderdag 29 januari er een wolaapje is geboren in GaiaZOO. Het is de derde keer dat moeder Quinda een jong krijgt, maar de vorige keren overleed het jong na korte tijd. Dit keer ziet het er veelbelovend uit. Het jong houdt zich goed vast en de dierenverzorgers hebben het al zien drinken. Het jong is erg sterk. Er zijn in Europa nog maar vijf dierentuinen die deze kwetsbare apensoort huisvesten en geboortes zijn zeldzaam. Eind vorig jaar arriveerde nog een nieuwe vrouwelijke wolaap in GaiaZOO. Hopelijk kan zij ook voor nageslacht gaan zorgen om deze bijzondere apensoort in dierentuinen te kunnen behouden.

Leeuwenwelpje Ayla

Het gaat goed met leeuwenwelpje Ayla die op 13 november onverwachts werd geboren bij stichting leeuw. Het leeuwtje wordt thuis grootgebracht door verzorgers van de stichting. Nu Ayla wat groter is geworden, word ze door haar verzorgers overdag mee genomen naar stichting leeuw om daar te wennen. s ‘Avonds wordt ze nog mee naar huis genomen. Zondag 1 februari was ik bij Landgoed Hoenderdaell en heb ik Ayla even gezien toen ze in de grote hal rond liep. Is het niet een schatje? {Foto’s: Angela van ’t Land VTL Photography}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: