Nieuws uit de dierenparken

2015 is al weer in volle gang. Het ‘normale’ leven is weer begonnen. Ik hoop dat iedereen fijne feestdagen heeft gehad. Vandaag de eerste blog in 2015 met nieuws uit een aantal dierenparken. GaiaZoo en DierenPark Amersfoort kijken tevreden terug op 2014 en het Dolfinarium opent haar deuren weer op Valentijnsdag.

Dierenarts Kaandorp te gast bij Safari Inside

Op zondag 25 januari is dierenarts Jaques Kaandorp te gast bij Safari Inside. Hij verteld tijdens het evenement over zijn werk als dierenarts bij Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk. Bezoekers van Safari Inside komen alles te weten over het werk van de dierenarts en natuurlijk mogen er ook vragen gesteld worden.

Safari Inside

Safari Inside is een nieuw initiatief van Beekse Bergen en loopt sinds oktober 2014. Experts vertellen meer over wilde dieren en over het werk van deskundigen en natuurbeschermers. De bedoeling van Safari Inside is om belangstellenden de gelegenheid te geven zich meer te verdiepen in de achtergronden van het wilde dierenrijk.

De toegang is gratis maar u moet zich wel even aanmelden via evenementen@beeksebergen.nl. Houd de website de komende tijd in de gaten voor meer informatie over het programma van Safari Inside.

Topjaar voor DierenPark Amersfoort!

tijgertjes DierenPark Amersfoort 2014

Het jaar 2014 was zeer succesvol voor DierenPark Amersfoort. Het bezoekersaantal kam uit op 792.152 bezoekers waarmee het park, met ruim 100.000 bezoekers meer, een groei van 15% realiseerde. “Een prachtig resultaat” aldus directeur Ronald van der Zande. “De opening van SnavelRijk, de grootste doorloopvolière van Nederland, waarin bezoekers tussen gieren, pelikanen en maraboes lopen, heeft zeker een rol gespeeld. Het was de vierde etappe van de geslaagde Klim Alles- route. De succesvolle programma’s als Poep & Zoo en Dino Adventures trokken daarnaast veel extra bezoekers. De geboorte van de tijgerwelpjes en het lekkere dierentuinweer hadden ook een positief effect.” {Foto: VTL Photography Angela van ’t Land}

Voor 2015 verwacht het park een verdere groei van het aantal bezoekers. Deze bezoekers zullen onder andere kunnen genieten van de ontwikkeling van het nieuwe gebied de Grote Wildernis, waarvan SnavelRijk de eerste stap vormde in 2014. Ook in dit nieuwe verblijf zal de Klim Alles-route een speelse uitbreiding krijgen. Daarnaast blijft het park het pakket aan populaire programma’s bieden, zoals Vadernacht,  ZOO’n ZOOmer en DinoAdventures, waardoor vooral in de vakanties veel extra activiteiten plaatsvinden.

Succesvol jaar voor GaiaZOO

Leeuwtjes GaiaZOO

GaiaZOO blikt met 477.000 bezoekers terug op een succesvol 2014. Ten opzichte van 2013 betekent dit een stijging van maar liefst 22% in het aantal bezoekers. De realisatie van de WolvenVallei en de vele geboortes – waaronder op de valreep van 2014 de geboorte van leeuwenwelpen – hebben mede gezorgd voor het beste jaar in de historie van GaiaZOO. Ondanks de verregende zomer hebben zachte weersomstandigheden in het voor- en najaar ook bijgedragen aan de goede bezoekersaantallen van 2014. {FOTO: GaiaZOO}

Terugblik
2014 stond in het teken van verwondering en vernieuwing. In zes maanden tijd verrees in het Taiga-gedeelte van de ZOO een nieuw doorloopgebied; de WolvenVallei. Dit gebied biedt plaats aan 20 nieuwe diersoorten, waaronder wolven, wasberen en exotische vogels. Mede dankzij deze uitbreidingen werd de dierentuin vorig jaar massaal bezocht. Met een totaal aantal bezoekers van 477.000 heeft GaiaZOO een succesvol dierentuinjaar afgesloten. Een van de meest opvallende stijgingen is het aantal abonnement bezoeken met maar liefst 35%. De groei in bezoekers heeft geleid tot een omzetstijging van € 1,1 miljoen ten opzichte van 2013.

Toekomst
In 2015 bouwt GaiaZOO verder aan haar toekomst met ditmaal de focus op het Rainforest-gebied. De Zuid-Limburgse ZOO viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en presenteert vol trots 10 héél opmerkelijke diersoorten die in de loop van 2015 aan de diercollectie zullen worden toegevoegd, waaronder de reuzenmiereneter, de anaconda, bladsnijdersmieren en de pygmee oeistiti, de kleinste apensoort ter wereld. Dit gevarieerde gezelschap vormt een greep uit de rijke biodiversiteit van het tropische regenwoud van Zuid-Amerika.

Dolfinarium opent haar deuren weer op valentijnsdag

Dolfijn met bal Dolfinarium

Op 14 februari zal het Dolfinarium haar deuren weer openen voor publiek. Van 4 januari tot 14 februari is het park gesloten. Afgelopen zondag (4 januari) was het de laatste kans om de zotte zeeleeuwen show te zien. Het zeeleeuwen theater zal dit jaar worden verbouwd en er komt een gloednieuwe zeeleeuwen show. Overigens is 2015 voor het Dolfinarium een mooi jaar want ze bestaan dit jaar 50 jaar! (Foto: VTL Photography}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: