Tropische Kerstmarkt in Burgers’ Zoo

20 december was het zover, de opening van de Pasar Malam in de Burgers’ Bush. Voor het vijfde jaar op rij organiseert Burgers’ Zoo deze kerstmarkt. De Pasar Malam is inmiddels in de wijde omgeving beroemd om de heerlijke Indische gerechten maar ook vanwege alle leuke kraampjes. Er zijn meer dan 60 stands verspreid in de Burgers’ Bush waar bezoekers Indonesische producten en lekkernijen kunnen vinden.

                                              Opening Pasar Malam

VTL Photography was bij de opening van de Pasar Malam in Burgers’ Zoo. Rond 4 uur begon de openingsceremonie met een optreden van de Balinese dansgroep Wahana Budaya. Na de prachtige dans en muziek opende de burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser de Pasar Malam. Na de opening werden er een aantal traditionele Indische hapjes rond gedeeld om te proeven. En natuurlijk zijn we daarna meteen even gaan snuffelen bij al die leuke stands. Lekkere Indische gerechten, hapjes, kruiden en specerijen zijn allemaal te koop bij de tropische kerstmarkt, maar ook heel veel andere leuke dingen zoals mooie sieraden en beelden. Ik werd er een beetje hebberig van haha. Ook zijn er twee podia waar bezoekers kunnen genieten van zangers en dansers uit de Indische archipel. {Foto’s : VTL Photography Angela van ’t Land}

                                              Kijkje achter de schermen

Tijdens de Tropische kerstmarkt is Burgers’ Zoo ook langer open dan normaal, want het park sluit pas om acht uur ’s avonds. Vanaf 17.00 kunnen bezoekers niet meer door het hele park heen lopen. Alleen de verlichte paden in park Rimba, Bush, Desert en de Ocean zijn toegankelijk. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen achter de schermen bij de Ocean vanaf 15.00 tot 19.45. Achter de schermen is een route gemaakt, waar bezoekers alles te weten komen over haaien, koralen, lichtgevende zeedieren en hoe vissen in het donker eten. Overal staan medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden. Vanaf 16.00 kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in het nachtverblijf van de olifanten. Hier staat ook een gids klaar die alles kan vertellen over deze mooie dieren. En niet alleen de olifanten zijn te bewonderen in hun nachtverblijf, bezoekers kunnen ook de zebra’s en de giraffen gaan bekijken in hun nachtverblijven. Bij de zebrastallen kan worden ervaren hoe dieren in de nacht kunnen zien. En bij de giraffenstallen vindt een nachtgeluidenquiz plaats. Het park is ook heel leuk versiert met verlichte dieren foto’s van de verlichting vind u in de fotogalerij. {Foto: VTL Photography Angela van ’t Land} Onderaan deze blog vind u meer foto’s.

Kortom er is genoeg te zien en te doen in de kerstvakantie bij Koninklijke Burgers’ Zoo! Bent u nog op zoek naar een leuk kerstuitje voor het hele gezin? Dan kan ik u de Pasar Malam in Burgers’ Zoo zeker aan raden. Er is genoeg te zien en te doen en ook nog eens lekker eten! Wanneer u na 15.00 het dierenpark bezoekt kunt u met een voordelig tarief van 10 euro naar binnen. Wilt u meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Burgers’ Zoo.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: