Kerst in de dierenparken

Sinterklaas is helaas al weer voorbij maar gelukkig is de feestelijke maand december nog niet voorbij en kunnen we nog gaan genieten van de kerstdagen. Ook dit jaar zijn er weer verschillende dierentuinen die de leukste dingen organiseren rond de kerstdagen. In deze blog ziet u een klein overzicht van een aantal dierenparken die zich onderdompelen in de kerstsferen.

De eerste is Burgers’ Zoo. Het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert van 20 t/m 23 plus 27 t/m 30 december én 2 t/m 4 januari 2015 maar liefst elf sfeervolle dagen. De Bush wordt omgetoverd tot een authentieke Indische nachtmarkt, Pasar Malam.

Ongekende drukte Pasar Malam

Weersonafhankelijk genieten tegen een scherp tarief

Zelfs als het buiten vriest, is het binnen in de Bush altijd aangenaam warm en waant u zich qua sfeer, entourage en geluiden werkelijk even op Bali. Ook de Desert, Ocean en de overdekte speeltuin Kids Jungle zijn volledig weersonafhankelijk te bezoeken. Naast tientallen stands met Indische producten, ontdekt u twee podia met zang en dans uit de Indische archipel en kunt u heerlijk Indisch eten en drinken. Dierentuingidsen van Burgers’ Zoo bemannen informatiestands, laten u kennis maken met de Ocean achter de schermen en wijzen u op allerlei bijzonderheden van het dieren- en plantenleven in de Bush, Desert, Ocean en Rimba. In het Bush Restaurant geniet u van een authentieke Indische keuken, maar ook in het Park Restaurant kunt u terecht voor verse pasta’s, pizza’s, pannenkoeken, broodjes en salades. Van 15.00 tot 20.00 uur geldt een extra lage toegangsprijs van slechts € 10 per persoon. Voor meer informatie en exacte openingstijden kunt u een kijkje nemen op de website van Burgers’ Zoo{Foto: Burgers’ Zoo Foto Gert Janssen / Vidiphoto}

VTL photography is 20 december bij de opening van de tropische kerstmarkt, houdt de Facebookpagina en de website in de gaten voor meer informatie en natuurlijk de foto’s.

Dierenrijk viert Kerstmis

OneTwoTrio presenteert van 26 tot en met 31 december dagelijks een speciale Kinderkerstshow bij Dierenrijk, dé kinderdierentuin (foto: Dierenrijk/Libéma)

OneTwoTrio presenteert van 26 tot en met 31 december dagelijks een speciale Kinderkerstshow bij Dierenrijk, dé kinderdierentuin (foto: Dierenrijk/Libéma)

Ook in Dierenrijk wordt de kerst gevierd. De bewoners van dé Kinderdierentuin nabij Eindhoven krijgen dan bijvoorbeeld speciale kerstdiners voorgeschoteld. En met de speciale kerstshow van pretband OneTwoTrio wordt het helemaal één groot feest!   

Dierenrijk ademt tijdens de kerstvakantie een echte wintersfeer. Bij binnenkomst valt de sfeervolle versiering al meteen op. Door het hele park staan sfeervolle vuurkorven waaraan de bezoekers zich kunnen warmen. Natuurlijk zijn er ook winterse lekkernijen als glühwein, snert en warme chocolademelk verkrijgbaar.

Kerstdiner voor dieren

Op eerste en tweede kerstdag krijgen diverse dieren speciale kerstdiners voorgeschoteld. Om 11.00 uur krijgen de ijsberen een kerstdiner voorgeschoteld. Om 12.00 uur start de ‘Tour de voer’ met speciale kersthapjes voor de beverratten, ooievaars, berberapen, wasberen en ibissen. Kinderen mogen bij dit onderdeel helpen met voeren! De zeehondenshow staat vanaf 13.00 uur ook helemaal in het teken van Kerstmis. Om 14.00 uur beginnen de olifanten aan hun feestmaal. Dat zal een getrompetter worden!

OneTwoTrio

Om de feestvreugde nog verder te verhogen is OneTwoTrio van 26 tot en met 31 december dagelijks te zien en te horen in Dierenrijk. De pretband presenteert dan steeds om 14.30 uur een speciale Kinderkerstshow.

Winter in Dolfinarium

Dolfijn Dolfinarium Harderwijk (3)

Het Dolfinarium is van 20 december tot en met 4 januari* knus en in winterse sferen gehuld! Prachtig versierde kerstbomen, een gezellig kampvuur en vrolijke muziek maken het heel gezellig in het Dolfinarium. Vooral omdat je van héél dichtbij kennis maakt met de meest bijzondere bewoners van de zee: dolfijnen, bruinvissen, walrussen, zeeleeuwen en zeehonden! Voor meer informatie, tickets en prijzen kunt u een kijkje nemen op de website van Dolfinarium. {Foto: VTL Photography Angela van ’t Land}

VTL Photography bezoekt 21 december het Dolfinarium. Houdt de Facebookpagina in de gaten voor alle foto’s.

DierenPark Amersfoort wordt omgetoverd tot winterpark.

In de kerstvakantie is DierenPark Amersfoort omgetoverd tot winterpark. Geniet van de dieren, lichtjes en besneeuwde daken. In de gezellige kerstperiode krijgen families letterlijk de ruimte in het bosrijke park. Bezoekers leren de dierenbewoners beter kennen met de KouKanjers- en WarmteWillers-speurtochten die speciaal tijdens deze sfeervolle periode worden uitgedeeld. Zo kunnen vrienden en familie samen op ontdekking door het witte park, want in het DierenPark ligt gegarandeerd een dik pak sneeuw. Elke vakantiedag kunnen families en vrienden meelopen met gratis rondleidingen. Zo komen zij langs de echte koukleumen én winterliefhebbers van het park. Zwartvoetpinguïns houden bijvoorbeeld helemaal niet van het winterse weer, terwijl tijgers juist dol zijn op lagere temperaturen. Met je hele familie kun je in een winters decor én gehesen in een Dickenskostuum op de foto. Proef ook de Hollandse stampotten, glühwein, warme chocolademelk en oliebollen. Natuurlijk krijgen onze dieren ook smakelijke, winterse verrassingen.

Op 27, 28, 29 & 30 december is het park ’s avonds tot 20.00 uur open tijdens de Winteravonden. De koetsier rijdt bezoekers op zijn Winterkoets rond door een prachtig uitgelicht park langs onder andere beren, olifanten en Japanse makaken. Geniet tijdens deze bijzondere avonden van muzikale optredens en warm op aan de Wintervuren. Kortom: samen beleef je een onvergetelijke kerstvakantie in het DierenPark. Bezoek het park na 16.00 uur voor een special tarief van € 12,50. Voor deze avonden zijn tickets aan de kassa of online aan te schaffen.

Help de tijger

Tijgerin Angara met jong


Tijdens de Winteravonden kun je deelnemen aan de speciale Tijgertour. Samen met een gids neem je een exclusief kijkje achter de schermen in de slaapkamers van onze tijgers en kom je nog veel meer te weten over deze indrukwekkende dieren. Voor de tour van ongeveer 45 minuten betaal je € 5,- p.p. en daarmee steun je de tijgers in het wild én krijg je een nog nooit eerder vertoont kijkje achter de schermen bij onze tijgerfamilie. {Foto VTL Photography Angela van ’t Land}

Voor meer informatie en tickets kunt u terecht op de website van DierenPark Amersfoort.

Volop activiteiten in de kerstvakantie in Aqua Zoo Friesland

Tijdens de kerstvakantie zijn er volop activiteiten in Aqua Zoo Friesland! Van 20 december tot en met 4 januari 2015 worden allerlei activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen voor het laatst deelnemen aan de speurtocht ‘Zoetekauwen en Lekkerbekken’, een kijkje nemen bij de Beestenboelkar en de dagelijkse Zoo Times bij verschillende dieren bijwonen. Ook kunnen kinderen zich dagelijks laten schminken als hun lievelingsdier en een spannend avontuur in de poppenkast meebeleven.

De speurtocht ‘Zoetekauwen en Lekkerbekken’ gaat over lekkere en gekke hapjes in de dierentuin. Door mee te doen aan deze speurtocht kom je erachter wat het lievelingseten van de zeeberen is en of apen alleen maar banaan eten. Is een avocado gezond voor ara’s en wat voor bijzondere brokken eten flamingo’s? Op de speurtochtborden vind je ook de wedstrijdletters en daarmee kun je het wedstrijdwoord maken. Lever de oplossing in bij de entree en maak kans op een mooie prijs!

Bij dieren als de Zuid-Amerikaanse zeeberen, pinguïns en ringstaartmaki’s vinden dagelijks Zoo Times plaats. De dierverzorger vertelt allerlei bijzondere wetenswaardigheden over de dieren en vaak krijgen de dieren ook een lekker hapje. Natuurlijk is er alle tijd om je vragen te stellen.

Ook bij de educatieve kar Beestenboel kom je meer te weten of de (eigen)aardigheden van de dieren. Waar je in het dierenpark de dieren niet mag aanraken kun je bij Beestenboel voelen hoe zacht de vacht van een kameel is, ruiken hoe lekker (of vies) dwergapen ruiken, horen hoeveel geluid een oehoe maakt tijdens het vliegen en zien of een schildpad uit zijn schild kan kruipen of niet. Beestenboel staat op 23, 28 en 30 december en 4 januari in Aqua Zoo Friesland van 13:30 tot 16:00 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Aqua Zoo Friesland.

Wilde kerstdiner Safaripark Beekse Bergen
Safaripark Beekse Bergen

Pompoenen en wortels op een bedje van hooi. Konijnenbout. Met dennentakken doorregen paprikaringen. Fraaie tableaus met een gevarieerd assortiment kerstfruit. En als toetje: een groentetrio van rettich, wortel en paprika. Zie hier het  menu van het kerstdiner dat dieren in Safaripark Beekse Bergen krijgen voorgeschoteld. {Foto: VTL Photography Angela van ’t Land}

Eerste kerstdag-  Het park in Hilvarenbeek, in 2014 opnieuw verkozen tot ‘Beste dierentuin van Nederland’, houdt ieder jaar speciale kerstdiners voor dieren. Op eerste kerstdag smikkelen de leeuwen in het verblijf nabij de gevlekte hyena’s en okapi’s om 11.30 uur van een konijnenboutje. De nijlpaarden vieren vanaf 12.30 uur ook Kerstmis met een bijzondere maaltijd. Hun traktatie bestaat uit pompoenen en wortels op een bedje van hooi.

Groentetrio

Voor de chimpansees en gorilla’s in het achterste deel van het park staat er op eerste kerstdag vanaf 14.30 uur een lopend surprise-buffet opgesteld. “In feestelijk verpakte dozen zit hun dagelijkse voeding verstopt. In het verblijf staan met paprikaringen versierde kerstbomen.  Daarnaast hangen er slingers, samengesteld uit een trio van paprika, rettich en wortel. Dat vinden ze hartstikke lekker,” aldus een woordvoerder van Safaripark Beekse Bergen.

Tweede kerstdag-  Op tweede kerstdag zijn de leeuwen nabij de entree om 11.30 uur aan de beurt. Met kerstbomen en diverse smakelijke hapjes wordt het ook voor hen een mooie kerst. De olifanten en bavianen vieren vanaf 13.30 uur op luxe wijze feest met een wel heel bijzondere maaltijd. Zij krijgen op mooie schalen een divers assortiment aan groenten en fruit voorgeschoteld. Ook staan er kerstbomen met paprikaringen in het verblijf. De chimpansees nabij de entree genieten vanaf 14.30 van hun eigen Beekse Bergen-verrassingsmenu. Kijk op de Website van Safaripark Beekse Bergen voor meer informatie.

Kerst in Zoo Parc Overloon

Ook in Zoo Parc Overloon wordt de kerst ook niet overgeslagen. Maak een heerlijke wandeling door het park, doe met het hele gezin mee met de gratis nieuwe speurtocht, kom kijken naar de kerstpoppenkast en luister naar een kerstverhaal. Van 20 december 2014 tot en met 4 januari 2015 staat Zoo Parc Overloon in het teken van Kerst. In deze koude donkere tijd zijn warmte en familie heel belangrijk voor mensen, is dit ook zo voor dieren? Weet jij hoe de dierenfamilies in elkaar zitten? Tijdens de “Een voor Allen en Allen voor Een” speurtocht kom je te weten welk dier de kerst het liefst alleen door brengt en welk dier juist graag bij zijn familie wil zijn. Bij ieder bordje is een letter vermeld, deze letters vormen een woord. Denk jij het goede woord te hebben gevonden, lever je antwoord in bij de entreekassa en maak kans op een prijs.

Warm jezelf na de wandeling door het park lekker op in het Panda Paviljoen, dat helemaal omgetoverd is in kerstsfeer met kerstbomen, guirlandes en kerstverlichting. Neem hier een kijkje bij de Beestenboelkar en kom van alles te weten over de dieren, bijvoorbeeld hoe zacht de vacht van een kameel is. Laat je schminken en wordt omgetoverd naar een cheetah of een vlinder. En als je weer lekker opgewarmd bent, beleef dan een van de spannende Zoo Times. Van groot tot klein, voor iedereen is er wat te beleven in Zoo Parc Overloon tijdens de kerstvakantie. Voor meer informatie over de kerstactiviteiten kunt u terecht op de website van Zoo Parc Overloon.

Gratis Wintersafari door Dierenpark Wissel

De winter staat voor de deur en dat is te merken; de dagen zijn korter, de temperaturen liggen rond het vriespunt en de eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen. Maar hoe gaan de dieren en de dierverzorgers in het dierenpark om met de kou en het winterse weer? Ga mee met de speciale rondleiding Wintersafari en kom van alles te weten over de aanpassingen van dieren aan de winter. Mensen kunnen zich kleden tegen de kou door middel van een dikke jas, muts, sjaal en wanten. Ook warme sneeuwlaarzen komen in de winter goed van pas en thuis wordt de verwarming een standje hoger gezet. Maar hoe banen dieren zich een weg door een dik pak sneeuw? Wat doet een pelikaan eigenlijk om warm te blijven en wat doen dierverzorgers om de dieren een handje te helpen in de winter? Een ervaren gids neemt de deelnemers mee in de wonderlijke wereld van dieren in de winter. 
 
Activiteiten in de kerstvakantie
In de kerstvakantie is er nog meer te beleven in Dierenpark Wissel. Elke dag kunnen kinderen zich tussen 12:00 uur en 16:00 uur laten schminken als hun lievelingsdier en om 12:00 uur en 15:30 uur beleven de dieren in de poppenkast een spannend (kerst)verhaal. De dieren beter leren kennen? Kom dan naar de dagelijkse Zoo Times. Bij dieren als de pinguïns, tapir, otters en ringstaartmaki’s vertellen de dierverzorgers van alles over de bijzondere eigenaardigheden van deze dieren. www.wisselzoo.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: