Nieuws uit de dierentuinen

Er is weer heel wat dierennieuws voorbij gekomen de afgelopen tijd. Vandaag een klein overzicht van het nieuws uit de dierenparken.

Ouderenfonds en DierenPark Amersfoort lanceren uniek 65pluskind-abonnement.

Bruine beer en kinderen

Het Nationaal Ouderenfonds en DierenPark Amersfoort hebben de handen ineengeslagen met een uniek 65pluskind-abonnement. Een geweldig initiatief! Dit speciale abonnement is voor 65-plussers die hiermee een jaar lang onbeperkt een kind tot twaalf jaar kunnen trakteren op een dagje dierentuin. Bij ieder bezoek van de oudere mag er één kind gratis mee. En het leuke is dat de kleinkinderen mee kunnen maar ook alle buurt- en oppaskinderen zijn welkom. Met de aanschaf van het abonnement steunt de koper ook nog het Nationaal Ouderenfonds. Het 65pluskind-abonnement is te koop bij de kassa van DierenPark Amersfoort voor 69 euro. Met de kerst in aantocht is dit abonnement ook een leuk kerstcadeau! {Foto: DierenPark Amersfoort}

Leeuw Timba verhuist

Timba

Leeuw Timba die vorig jaar in Dierenpark Emmen is geboren, is vandaag naar de dierentuin van Singapore verhuisd. Timba, de jonge mannetjesleeuw begint er al meer en meer als een echte leeuw uit te zien. Hij heeft ook al manen, maar die zijn nog niet zo indrukwekkend als bij zijn vader Zulu. Toch is al wel de tijd gekomen dat Timba moet verhuizen. Voorkomen moet worden dat hij grote botsingen met zijn vader krijgt. Voor hem is een goede plek gevonden in de dierentuin van Singapore.

In Emmen blijft de troep van Zulu, bestaande uit 6 leeuwen, die ter zijner tijd een schitterend verblijf in Wildlands krijgen. Omdat de volwassen leeuwinnen al voor de verhuizing niet meer aan de pil zijn, zal Zulu daar, als alles volgens plan verloopt, al heel snel opnieuw vader worden! {Foto: Dierenpark Emmen}

Geboorte Leeuwenwelpje verrast stichting leeuw

Op donderdag 13 november werd bij stichting leeuw een leeuwenwelpje geboren. Het is een vrouwtje en dochter van leeuwin Jessy. Het gaat goed met het welpje en de leeuwin gedraagt zich als een geweldige moeder. Leeuwin Jessy maakt onderdeel uit van de groep vier leeuwen die in juli dit jaar vanuit een Duits circus bij Stichting Leeuw zijn opgevangen. Bij de overname is door de vorige eigenaar verzekerd dat de mannetjesleeuw steriel zou zijn. De stichting had zelf ook maatregelen getroffen door de drie dames uit de groep via anticonceptie te beschermen. De verrassing was daarom extra groot toen een dierenverzorger ontdekte dat Jessy van een welpje was bevallen. De stichting is verrast, maar blij met de komst van het welpje en neemt verdere voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat er in de toekomst meer welpjes worden geboren. U kunt Stichting leeuw volgen via hun Facebookpagina. Hier staan ook foto’s op van het kleine welpje. In oktober bezochten wij Landgoed Hoenderdaell waar Stichting Leeuw is gevestigd, lees hier alles over in de blog over Landgoed Hoenderdaell.

Nieuwe bewoners DierenPark Amersfoort

Jonge nimmerzat in SnavelRijk

Vier Nimmerzatten zijn de nieuwste bewoners van DierenPark Amersfoort. De vogels zien er even bijzonder uit als dat hun naam klinkt. De nimmerzatten bewonen Snavelrijk: De grootste vogelvoliére van Nederland. De nimmerzatten danken hun bijzondere naam aan hun enorme eetdrang in de eerste fase van hun leven. “De voeding is dan niet aan te slepen” verteld hoofdverzorger Bas Aalders. Bij de geboorte weegt het dier zestig gram, na tien dagen is het gewicht al gegroeid tot vijfhonderd gram. De nimmerzatten leven oorspronkelijk in Afrika, ten zuiden van de Sahara. Het dier leeft daar in gebieden met ondiep water, zoals moeras, drasland en lagunes. Met het natte landschap van SnavelRijk, voelt de nimmerzat zich dus prima thuis in DierenPark Amersfoort. Bezoekers hoeven niet veel moeite te doen om de nimmerzat te ontdekken in het verblijf. De vogel is groot en heeft een spanwijdte van 1,50 tot 1,65 meter. Nu zitten de nimmerzatten nog in een kinderkleedje, maar binnenkort krijgen zij een bonte verschijnen: een wit verenkleed, een bloedrood gezichtsmasker en een helgele snavel. {Foto: DierenPark Amersfoort}

IJsbeerdrieling geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Misschien heeft u het al voorbij zien komen, in Ouwehands Dierenpark zijn ijsbeertjes geboren. Op 22 november beviel ijsbeer Freedom van maar liefst drie ijsbeertjes. De geboorte van een drieling is uniek en het grootbrengen hiervan is heel zeldzaam. Helaas kwam op 1 december het bericht dat één jong is overleden. Via beelden vanuit de kraamkamer hebben de dierenverzorgers vastgesteld dat er nog twee jongen in leven zijn. Aangezien pasgeboren ijsbeertjes zo kwetsbaar zijn, blijft het spannend of het allemaal goed gaat met de andere twee jongen. De verwachting is dat moeder met haar jongen in het voorjaar van 2015 voor het eerst naar buiten gaan. Op de website van Ouwehands Dierenpark kunt u beelden bekijken van moeder ijsbeer met haar jongen.

Het is december, de leukste maand van het jaar is aangebroken. Iedereen is druk in de weer voor sinterklaasavond maar ook de kerst komt steeds dichterbij. Rond de kerst is er ook in de dierenparken een hoop te beleven! Zo is het Dolfinarium geluld in kerstsferen en Burgers’ Zoo heeft een tropische kerstmarkt. VTL Photography gaat 20 december naar Burgers’ Zoo om bij de opening van de tropische kerstmarkt aanwezig te zijn. En 21 december brengen we een bezoek aan Dolfinarium. Houdt de Facebookpagina en de website in de gaten voor alle foto’s en de blogs natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: