Tijgerwelpjes verslinden pompoenen tijdens eerste Halloween

Halloween bij de Tijgertjes in DierenPark Amersfoort

Vandaag is het Halloween en de drie tijgerwelpjes van DierenPark Amersfoort kregen voor deze gelegenheid pompoenen. De nieuwsgierige broers reageerden niet allemaal even stoer toen het bijzondere speelgoed in het verblijf verscheen. “Fedor bleek wat minder dapper dan je van een stoere tijger zou verwachten”, zegt hoofddierverzorger Willem Verdonck. “Zijn twee broers toonden duidelijk meer lef.” {Foto: DierenPark Amersfoort}

Natuurlijk staan de tijgerwelpjes even raar te kijken als er opeens enorme pompoenen in het buitenverblijf liggen. Vander Ilya nam zonder aarzelen meteen een flinke pompoen zijn bek om deze vervolgens totaal uit elkaar te trekken. “Twee van de drie welpjes probeerden kun pa na te doen, de andere bleef op veilige afstand kijken tussen het groen” , vertelt de hoofddierverzorger. Het duurde even, maar toen kwam ook welpje Fedor zijn broers versterken. “Hij moest even ontdekken dat tijgers nooit hoeven te schrikken, zelfs niet tijdens Halloween….”

De dierverzorgers zullen een hoop werk hebben aan het opruimen van de versnipperde pompoenen. De broers bleven uren zoet met hun nieuwe speelbollen. Op 20 juni werden de drie welpjes geboren. Sergei, Fedor en Nicolai maakten twee weken geleden voor het eerst kennis met hun vader. Samen met hun moeder Angara is het complete gezin te bewonderen in DierenPark Amersfoort.

Hieronder ziet u een video van DierenPark Amersfoort waar u zien hoe de tijgers gespeeld hebben met de pompoenen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: