Tentoonstelling Giants of the Ice Age vanaf 27 november in Amsterdam EXPO

Amsterdam EXPO Tentoonstelling Giants of the Ice Age, vanaf 27 november in Amsterdam EXPO, © atelier Olschinsky MAMUZ

Amsterdam EXPO Tentoonstelling Giants of the Ice Age, vanaf 27 november in Amsterdam EXPO, © atelier Olschinsky MAMUZ

Vorige week sloot Amsterdam EXPO de expositie van The Art of the Brick maar vanaf 27 november is er alweer een nieuwe tentoonstelling te zien, Giants of the Ice Age. Dit is de grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd ooit gemaakt. Sta oog in oog met de imposante mammoet en de sabeltandtijger en ontdek de wereld van de Neanderthalers en onze voorouders. Op verzoek van Amsterdam EXPO voegt Naturalis Biodiversity Center in Leiden een complete galerie over Nederland in de ijstijd toe. Naturalis is hét nationale kennisinstituut over biodiversiteit met onder meer de ijstijd als een van haar expertisegebieden.

In de ijstijd was Nederland een ware wildernis. De ruige laaglandsteppe werd bevolkt door grote zoogdieren, zoals de mammoet, sabeltandtijger en wolharige neushoorn. Nergens ter wereld worden vandaag de dag zoveel ijstijdfossielen gevonden als in ons land. De botten worden door vissersschepen van de bodem van de Noordzee gehaald, die tijdens de ijstijd grotendeels droog lag. Veel van deze fossielen komen terecht bij Naturalis in Leiden.

Naturalis selecteerde uit haar totale collectie van 37 miljoen objecten de meest significante en aansprekende originele artefacten voor ‘Nederland in de ijstijd’. Ze voegt onder meer schedels van een oeros en een wolharige neushoorn toe, evenals het gewei van een rendier en zelfs een keutel van een hyena.

De directie van Naturalis is verheugd over de samenwerking met Amsterdam EXPO: ‘Het is bijzonder dat een tentoonstelling van deze omvang naar Nederland komt. Door samenwerking met Amsterdam EXPO kunnen we onze paleontologische kennis beschikbaar maken voor een nog breder publiek.

‘Fantastisch om onze krachten te kunnen bundelen met Naturalis, dé Nederlandse experts op het gebied van de ijstijd. Hun wetenschappelijke expertise is uniek in de wereld. Zo voegen we nog meer wetenschappelijke verdieping en Nederlandse context toe aan deze reis door prehistorische tijden’. Aldus Peter Tabernal, CEO van Amsterdam EXPO.

 

Wij zullen bij de opening van deze unieke tentoonstelling aanwezig zijn op 26 november. Houdt de blog en Facebook in de gaten voor de foto’s en natuurlijk de blog over hoe de tentoonstelling is. Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de website van Amsterdam EXPO.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: