The Art of the Brick in Amsterdam EXPO is goed voor 140.000 bezoekers

The Art of the Brick Amsterdam EXPO VTL Photography

Amsterdam EXPO sloot 26 oktober definitief de tentoonstelling The Art of the Brick. In vijf maanden tijd lieten 140.000 bezoekers zich inspireren door de bouwwerken van LEGO- kunstenaar Nathan Sawaya.

De LEGO- tentoonstelling trok een publiek van alle generaties naar de internationale expositieruimte aan de Amsterdamse Zuidas. Veel ouders en grootouders met hun (klein-) kinderen vulden hun dagje uit met een bezoek aan Amsterdam EXPO, maar ook kunstliefhebbers waren onder de indruk van de bijzondere LEGO- bouwwerken van ‘de Warhol van zijn generatie’. Een leuk weetje is dat uit onderzoek bleek dat bezoekers gemiddeld 23 foto’s namen, wat overeenkomt met 3.220.000 foto’s op basis van 140.000 bezoekers.

Na het bewonderen van de kunstwerken konden jong en oud zich uren lang vermaken met LEGO in de Play Zone. Naar schatting werden er in vijf maanden tijd zo’n 80.000 LEGO- bouwwerken gemaakt door het publiek. Regelmatig moesten na sluitingstijd bezoekers verzocht worden de Play Zone te verlaten. Dat kunstenaar Nathan Sawaya hen inspireerde, bleek uit het feit dat ook zij de meest bijzondere LEGO- objecten bouwden.

De voorraad LEGO werd gedurende de expositie steeds kleiner. Er is zo’n zeven kilo LEGO uit de Play Zone verdwenen. Regelmatig ontving Amsterdam EXPO per post LEGO-blokjes retour die per ongeluk in broekzakken van jonge bezoekers was beland.

Op 27 november opent Amsterdam EXPO haar deuren opnieuw voor de tentoonstelling Giants of the Ice Age, een reis door prehistorische tijden, waarbij het publiek de wereld van de Neanderthalers ontdekt en oog in oog staat met de imposante mammoet en de sabeltandtijger. Tickets zijn reeds in de voorverkoop verkrijgbaar via Amsterdam EXPO. Hier vind u ook meer informatie over de nieuwe expositie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: