Landgoed Hoenderdaell

Afgelopen zondag zijn we met een clubje vrienden afgereisd naar de kop van Noord-Holland om Landgoed Hoenderdaell te bezoeken.  Het park is omringt door een prachtig natuurgebied en er zijn veel dieren te zien. En het is zelfs mogelijk om tegen een kleine vergoeding met roofvogels op de foto te gaan. Het is een dierenpark dat langzaam aan steeds bekender wordt en echt thuis hoort bij de leukste uitjes van Nederland! kortom Landgoed Hoenderdaell is zeker een bezoek waard!

Tijger Stichting Leeuw Hoenderdaell

Het dierenpark is gevestigd in Anna Paulowna. Landgoed Hoenderdaell is niet zomaar een dierenpark, zij vangen dieren in nood op. Deze dieren mogen in het Landgoed genieten van een rustig bestaan. Bij Hoenderdaell is het belangrijkste uitgangspunt de dieren en niet zo zeer de bezoekers. En dat vind ik een groot pluspunt! Dieren hebben ook de ruimte, kunnen zich terug trekken maar komen soms ook heel dichtbij! Wat ik al aangaf is dat het park omringt is door een prachtig natuurgebied. Wanneer u door het park heen loopt leiden de paden u door het bos langs alle dieren. U kunt ook zomaar loslopende dieren tegen komen zoals; kippen, hertjes, emoes of fazanten. Voor de ingang van het Landgoed ligt Veer. Hier kunt u genieten van koffie, thee en lekkere broodjes. Op het Landgoed kunt u bij Stichting Leeuw ook genieten van een hapje en een drankje bij Brasserie Leeuw. Ook is er een roofvogelshow die u niet mag missen!  {Foto: VTL Photography, Angela van ’t Land}

 

Stichting Leeuw

In Landgoed Hoenderdaell is ook een stichting gevestigd, Stichting Leeuw. Deze stichting vangt verschillende katachtigen in nood op. In het Landgoed is een groot opvangcomplex gebouwd waar katachtigen opgevangen kunnen worden. Stichting Leeuw wil dieren in nood weer een toekomst geven.

Het opvangcentrum is voor gepensioneerde circusdieren of dieren die om verschillende redenen een dierentuin moesten verlaten. Maar ook dieren die gered moesten worden van slechte leefomstandigheden. De stichting werkt met verschillende partijen in het buitenland samen die grote beschermde natuurgebieden bezitten waar sommige opgevangen dieren van Stichting Leeuw uiteindelijk naar toe kunnen gaan. Zodat ze uiteindelijk in (semi) vrijheid kunnen leven. Semi vrijheid betekend dat de dieren in een beschermd gebied leven waar ze wel alle vrijheid hebben om zelf te jagen maar dat er wel op ze gelet wordt. Dit gebeurd alleen met de katachtigen die sterk genoeg zijn om in het wild te overleven. Om deze dieren voor te bereiden op hun leven in het (semi) wild is er in het opvangcentrum een speciale hal ontwikkeld. Dit is een grote hal waar katachtigen lekker kunnen spelen, rennen, of slapen. De dieren die het leuk vinden om naar deze hal te gaan worden afgewisseld. Iedere dag zijn er weer andere dieren te zien. Deze hal kan bezocht worden door bezoekers waar ze door glas naar de dieren kunnen kijken. Er wordt ook gewerkt aan een jaagsimulator. Wanneer deze in gebruik genomen wordt zal deze bijdragen aan een verbeterende conditie voor de dieren en het aanwakkeren van het jachtinstinct.

Stichting Leeuw heeft er vandaag een nieuwe bewoner bij! Siberische tijger Bombay is naar Landgoed Hoenderdaell verhuisd. Wilt u meer weten over deze tijger en zijn verleden lees dan het nieuws bericht van Stichting Leeuw.

Wilt u Stichting Leeuw steunen? Neem dan eens een kijkje op de website van Stichting Leeuw hoe u kunt helpen.

 

Tijgerworkshop

Zijn er tijgerliefhebbers die altijd al eens een tijger van heel dichtbij willen bekijken? Stichting Leeuw biedt u deze kans! Zij bieden een tijgerworkshop aan om aandacht te krijgen voor de situatie van katachtigen in het wild en in gevangenschap. De inkomsten van deze workshop gaan naar Stichting Leeuw. Tijdens de workshop leert u de dieren van dichtbij kennen. Tijdens de workshop mogen deelnemers zelfs vlees voeren aan een tijger met behulp van een pincet. ( Er worden alleen dieren gevoerd die niet in aanmerking komen voor een terugkeer naar het wild) Voor meer informatie over de tijgerworkshop kunt u terecht op de website van Stichting Leeuw.

 

Een dagkaart kost maar € 10 p.p en een deel van de inkomsten gaat naar Stichting Leeuw. U helpt de stichting dus al om een bezoek te brengen aan het Landgoed. Er is nog zoveel meer te vertellen over dit prachtige Landgoed maar ik hou mij in. Ik zou zeggen ga dit prachtige dierenpark zelf ervaren! Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook een bezoek brengen aan Landgoed Hoenderdaell? Voor meer informatie kunt een kijkje nemen op de websites van:

Landgoed Hoenderdaell

Stichting Leeuw

 

Hieronder ziet u een aantal foto’s van mijn bezoek aan Landgoed Hoenderdaell. Komende week zullen er nog een aantal foto’s bijgevoegd worden. Gebruik de foto’s niet zonder toestemming, bij voorbaat dank. {Foto’s: VTL Photography Angela van ’t Land}

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: