Op 40 meter hoogte op zoek naar verdwenen dino én Papa Ilya en de tijgerdrieling ontmoeten elkaar!

Op 40 meter hoogte op zoek naar verdwenen dino

Vanmorgen om 10:00 ging voor het eerst de Dinoflight de lucht in boven DinoPark Amersfoort. In het DinoPark staan ruim zeventig levensgrote dino’s en vandaag is voor het eerst in de geschiedenis van het park de hoge Brachiosaurus overstegen. Deze herfstvakantie kunnen alle dinofans op zoek naar een verdwenen dinosaurus tijdens de DinoAdventures. Bezoekers die deze unieke ervaring willen mee maken moeten er snel bij zijn: alleen dit weekend is de Dinoflight te bezoeken in DinoPark Amersfoort.

Dinosauriërs zijn erg populair onder kinderen en daarom pakt het park groot uit deze herfstvakantie. “Dino’s spreken tot de verbeelding en bijna ieder kind heeft een dinofase”, vertelt projectleider Josephine Faber. “Zeven jaar geleden hebben wij ruim zeventig levensgrote dinosauriërs in ons bos geplaatst en sindsdien is het DinoPark ongekend populair bij kinderen uit heel Nederland.” Bezoekers die de DinoAdventures te spannend vinden, kunnen zich vermaken op het Dinoplein. Hier kunnen kinderen als een echte archeoloog graven naar fossielen, klauteren op de klimdino’s en een dinoselfie maken in DinoPark Amersfoort.

 

 

Tijgerwelpjes ontmoeten voor het eerst hun vader in DierenPark Amersfoort.

 

Nog meer nieuws uit DierenPark Amersfoort! Op woensdag 16 oktober hebben de drie tijgerwelpjes hun vader voor het eerst ontmoet. “Dit was een spannend moment, want je weet nooit hoe vader Ilya reageert als zijn drie razend nieuwsgierige zoons met hem willen dollen”, vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck.

Moeder Angara en haar zoons liepen buiten toen papa Ilya ten tonele verscheen. De drie broers genaamd Fedor, Sergei en Nicolai reageerden erg nieuwsgierig en renden meteen in een treintje achter hun vader aan. “De ontmoeting verliep naar wens, vader reageerde rustig”, vertelt de hoofddierverzorger. “Eén drukteschopper kreeg wel even een corrigerende tik, maar dat mag ook.” De ontmoeting duurde ongeveer 1,5 uur, toen is vader weer naar binnen gegaan.

De tijgerdrieling werd op 20 juni geboren en is het eerste nestje van moeder Angara. “Er is bewust even gewacht tot de jongens wat groter en sterker waren, voordat zij hun vader zouden ontmoeten”, verteld Willem Verdonck. “Nu kunnen de welpen wel tegen een stootje.” Aangezien vader Ilya boven verwachting reageerde, verwacht de hoofddierverzorger dat de familie dit weekend al langer samen te zien is in het Amersfoortse DierenPark. VTL Photography was bij het moment dat de drie broertjes voor het eerst naar buiten mochten. Hier kunt u foto’s bekijken van de drie schatjes met hun moeder.

Hieronder kunt u de beelden bekijken van de eerste ontmoeting met vader en zoons

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: