Loro Parque

 

Entree Loro Parque

 

Een nieuwe blog over onze trip naar Tenerife; Loro Parque. Het park stond boven aan mijn lijstje om te bezoeken wanneer we in Tenerife waren. Ik had veel verhalen, foto’s en filmpjes gezien van het park en natuurlijk wilde ik er heen vanwege de orka’s maar de grootste reden was orka Morgan. Afgelopen week verscheen al een blog over Morgan, en hierna volgt nog een een blog over de Loro Parque Foundation. Deze Foundation verdient extra aandacht omdat ze prachtig werk verrichten!

Maar nu eerst een blog over Loro Parque zelf. Ik wilde al jaren naar dit park en op 27 Juni 2014 was het eindelijk zover. Die ochtend was ik flink nerveus en had zelfs vlinders in mijn buik, ik zou eindelijk Loro Parque bezoeken en Morgan weer kunnen zien. Loro Parque is werkelijk een prachtige dierentuin met veel oog voor detail, verblijven die groot, en voor de dieren natuurgetrouw zijn. Ze hebben; botanische tuinen, een orchideeëntuin en veel verschillende bloemen, planten en bomen van over de hele wereld. Soms lijkt het net of je in een groen oerwoud loopt. De borden en plattegronden worden duidelijk aangegeven. En alle gebouwen zien er mooi afgewerkt uit.

 

Foto Entree Loro Parque

Zoals u ziet op de foto is de entree van het park een nagebouwd Thais dorp. Bij de opening van de entree was het het grootste Thaise dorp buiten Thailand. De Thaise Prinses Galyani Vadhana is zelfs speciaal op bezoek geweest in Loro Parque voor het dorp. Ze was zo enthousiast dat ze nog een paar keer een bezoek heeft gebracht aan het park.

 

Kooikarpers Loro Parque

Rond het Thaise dorp is een grote vijver waar honderden kooikarpers uit Japan rond zwemmen (zie foto hierboven). Een prachtige plek om alle bezoekers te verwelkomen in het park. Bij de entree werden wij verwelkomt door verschillende medewerkers van Loro Parque en we werden hartelijk ontvangen door iemand van de pers en communicatie afdeling. Door een gids die ook Nederlands sprak werd ons kort uitgelegd wat wij konden verwachten van de tour die wij zouden gaan doen. Hierna werden we meegenomen naar het dolfinarium voor de dolfijnen show.

 

 

     Dolfinarium

Dolphin show Loro Parque

Aangekomen bij het dolfinarium namen we plaats op de tribune. De dolfijnenshow is erg mooi,er wordt mooie muziek gebruikt en ook wordt er aandacht besteed aan een heel belangrijk punt; wat moet je doen wanneer je een gestrande dolfijn vind (zie foto). Het is erg belangrijk dat mensen weten hoe ze moeten handelen wanneer ze een dolfijn of walvis zien dat is gestrand. Dat hier aandacht aan besteed wordt tijdens de show vind ik een groot pluspunt!

Dolfijnen Show Loro Parque TenerifeEr worden ook kinderen bij de shows betrokken. Vaak word er een kind uit het publiek gehaald dat in een bootje voort word getrokken door een dolfijn. De kinderen mogen ook even kennis maken met de dolfijnen en als ze willen mogen ze zelfs de dolfijnen een kus geven.

 

Discovery en Primium Tour

Na de dolfijnenshow liepen we weer terug naar de ingang, daar was de verzamelingsplaats voor de Discovery Tour. Dit is een Tour die bezoekers een rondleiding geeft door het park langs verschillende dieren en verblijven. Er word van alles verteld over de dieren en er mogen vragen gesteld worden. Ook is er gelegenheid om achter de schermen te kijken. Voor een extra bedrag kan er ook gekozen worden voor de Premium Tour. Bij deze Tour word er een heerlijke lunch verzorgd, en zijn er plaatsen gereserveerd bij de dolfijnen, zeeleeuwen en orka show. De tours worden in verschillende talen gegeven; Engels, Spaans, Nederlands, Duits, Frans en Russisch.

 

 

Geschiedenis

De tour begon bij de entree waar een aantal dingen werden verteld over de geschiedenis van het park. De eigenaar van Loro Parque is Wolfgang Kiesseling, hij kwam jaren geleden in Tenerife en was gefascineerd door het eiland, de natuur en het klimaat. En vond in Puerto de la Cruz de perfecte plek om zijn droom waar te maken, een plek creëren waar mensen kunnen genieten van bijzondere diersoorten. Het park begon met 150 papegaaien en een papegaaienshow. Dit was zelfs de eerste papegaaienshow in Europa. In 1978 kwamen de Galapagos schildpadden, krokodillen en chimpansees. Sindsdien is het park flink gegroeid en zijn er heel wat diersoorten bij gekomen.

 

 

Gorilla’s

Gorilla Loro Parque Tenerife

 

Onze eerste stop waren de gorilla’s. Ik was blij verrast om te zien hoe groot en mooi het verblijf van de Gorilla’s was. Ze hebben veel klim mogelijkheden, het is heel groen en er loopt stomend water wat gevoed wordt door een mooie waterval. Onze gids vertelde dat Loro Parque alleen mannetjes gorilla’s heeft. Het park bied onderdak aan verschillende grote gorilla mannetjes die allemaal uit verschillende dierentuinen in Europa komen. Deze mannetjes pasten niet meer binnen hun groep omdat ze het grote Alpha mannetje anders zouden gaan uitdagen. In het wild zou een mannetje dat werd verstoten zelf een groep gaan vormen met andere soortgenoten maar in de dierentuin zou een verstoten mannetje alleen zitten. Om deze reden heeft Loro Parque voor een opvang gezorgd zodat de mannetjes een mooi leven kunnen hebben. Dit bleek een groot succes! En zodra er weer plek is voor een gorilla in een andere dierentuin wordt het dier daarheen gebracht. Met de tour hebben we ook nog achter de schermen gekeken bij de gorilla’s. Er stond een tafel met allerlei lekkernijen voor de Gorilla’s. Onze gids vertelde dat de gorilla’s bijvoorbeeld iedere ochtend thee krijgen, dat vinden ze heerlijk. U ziet op de foto hier onder ook keukenpapier, dit eten de dieren natuurlijk niet op maar ze zijn er wel helemaal weg van omdat het lekker zacht is. De verzorgers leggen het keukenpapier ’s avonds in de verblijven van de gorilla’s zodat ze er een warm en zacht nest mee kunnen maken. Ieder verblijf heeft vloerverwarming, in de winter kan het ’s nachts best koud worden voor deze dieren en zo kunnen ze toch lekker op de grond slapen.

 

Eten Gorilla's

 

Planet Pinguïn

Na de gorilla’s gingen we naar de pinguïns. Loro Parque heeft een prachtig verblijf voor deze dieren. Bij binnenkomst waan je je meteen in Antarctica, eerst is er een tunnel waar bezoekers door heen moeten lopen om bij de pinguïns te komen. In deze tunnel zijn delen van de wand bekleed met echt ijs wat ook aangeraakt mag worden. Aan het einde van de tunnel stap je op loopband die je mee neemt naar Planet Pinguïn, het thuis van 180 verschillende pinguïns. De Koningspinguïn, Rotspinguïn, Stormbrandpinguïn en de Ezelspinguïn. Wat heel bijzonder is, is dat de seizoenen ook echt nagebootst worden. In de periode dat wij er waren was het 24 uur per dag nacht en viel er ook echt sneeuw! Uiteraard was er voldoende licht zodat bezoekers een glimp op konden vangen van deze dieren. Hierna liepen wij naar beneden, waar een enorme filterinstallatie staat om het water van Planet Pinguïn te filteren. Per uur wordt grotendeels van al het water gefilterd, daarom hebben de pinguïns hun eigen filterinstallatie.

 

Na de pinguïns kwamen we langs een groot bord over de Loro Parque Foundation. Hier vertelde onze gids iets meer over al het goede werk dat de foundation doet. Wat ik al bovenaan deze blog aangaf is dat er een aparte blog over de Loro Parque Foundation zal verschijnen, later meer hier over.

 

Loro Parque Foundation

Achter de schermen bij de Dolfijnen

Met de Loro Parque Foundation in ons achterhoofd gingen we achter de schermen kijken bij de dolfijnen waar de gids ons mee nam naar het medische bassin. Dit bassin heeft een speciale bodem die omhoog gehaald kan worden wanneer een van de dolfijnen ziek is en onderzocht moet worden, of wanneer er een bevalling plaats vind en moeder en jong direct hulp nodig hebben. Hieronder ziet u een foto van het bassin. Het Dolfinarium van Loro Parque werd geopend in 1987. In dat jaar kwamen zes tuimelaar dolfijnen vanuit Amerika naar het dolfinarium. In 1994 werd de eerste dolfijn in Loro Parque geboren daarna volgde nog eens 5 geboortes. Vandaag de dag heeft het park tien dolfijnen welke allemaal mee doen in de shows. Het dolfinarium bestaat uit 3 bassins. Het grootste bassin is de showbassin, daarnaast zijn er nog 2 andere bassins achter de schermen deze bassins samen bevatten 7 miljoen liter water.

 

Achter bassin Dolfijnen Loro Parque

 

Orca-Ocean

Orca-Ocean Loro Parque Tenerife

 

Nu was het tijd voor het moment waar ik al de hele dag op wachten, de orka’s! Eerst liepen we langs de vis keuken van de trainers en door een lange gang naar beneden, waar allemaal foto’s hingen van de orka’s en van de bouw van het orka bassin. In 2006 werd de Orca-Ocean geopend, het is het nieuwste en modernste orka bassin ter wereld. Het verblijf is opgesplitst in 4 bassins, het diepste punt is 12,5 diep en heeft een totale lengte van 120 meter lang en bestaat uit 22 miljoen liter echt zeewater. Dit water wordt direct uit de Atlantische Oceaan gepompt op 65 meter diepte om de kwaliteit van het water te garanderen. Orca-Ocean heeft net als Planet Pinguïn een apart filtersysteem waar ieder uur 6 van de 22 miljoen liter water wordt gefilterd. Moet u zich voorstellen hoe groot het filtersysteem moet zijn om zoveel water te kunnen filteren. Voor de bouw van het bassin werd gestart is er een team van 8 trainers van Loro Parque naar het Amerikaanse Sea World gegaan om in 2 jaar opgeleid te worden door de experts van Sea World om goed voor de orka’s te kunnen zorgen. De orka’s in Loro Parque zijn een derde generatie van geboren orka’s in dierenparken. In 2006 werden de orka’s Keto, Tekoa, Kohana en Skyla vanuit Sea World naar hun nieuwe onderkomen gebracht. Op 12 oktober 2010 beviel Kohana van Adán, dit was de eerste geboorte in de Orca-Ocean. De zesde orka is natuurlijk orka Morgan. Morgan werd verzwakt gevonden in de Waddenzee en opgevangen door het Dolfinarium in Harderwijk. En sinds 29 november 2011 in Loro Parque waar er goed voor haar word gezorgd. Hier vind u meer informatie over Morgan.

Nadat we de foto’s hadden bekeken liepen we door naar een ruimte met een aantal ruiten waar we de bassins in konden kijken. Mijn ogen waren meteen gericht op de ramen om een glimp op te vangen van de orka’s. Keto en Morgan kwamen nieuwsgierig langs zwemmen. Ik kreeg kippenvel over mijn hele lijf, ik zag Morgan! En o wat was ze mooi. We hebben een tijdje staan praten en genieten van het uitzicht onder water. Daarna mochten we nog even naar de orka’s boven water kijken. Een enorme weegschaal werd getoond waar de orka’s op worden gewogen.

 

Weegschaal Orka's

 

We hebben nog een rondje gelopen om het bassin en daarmee kwam een einde aan de rondleiding. De Discovery Premium Tour vonden we geweldig! Onze Gids deed de rondleiding erg leuk en hebben veel gehoord en gezien. Het is een mooie manier om het park te leren kennen, we raden deze tour zeker aan wanneer u van plan bent om het park te bezoeken!

 

 

De Orka Show

Tijdens de orka show in Orca-Ocean Loro Parque

 

En nu was het tijd voor de Orka show! Na de rondleiding konden we plaats nemen bij de gereserveerde plekken op de tribune in Orca-Ocean. Voor de show begint worden bezoekers met een camera gefilmd en op het grote scherm getoond met grappige teksten erbij om iedereen tijdens het wachten te amuseren, erg vermakelijk! De show is erg mooi en er wordt toepasselijke muziek gebruikt en heeft verschillende kippenvel momenten. Loro Parque wil de bezoekers met deze show kennis laten maken met de orka, het is zo’n prachtig en indrukwekkend diersoort, daar moeten we heel zuinig op zijn! Hier onder vind u een aantal foto’s van deze show.

Omdat wij de Premium Tour hadden gedaan konden we na de orka show genieten van een heerlijke 3 gangen maaltijd in ‘Patio del Loro’ dit is een grill restaurant waar vlees gerechten worden geserveerd. We hebben heerlijk gegeten! Buiten Nederlandse dierenparken om kunnen menig Hollandse restaurants nog iets leren van de prijs/kwaliteits-verhouding van het eten in Loro Parque.  Na onze heerlijke Lunch hebben we nog een aantal uur genoten van het park. Ook leuk om te weten is dat wanneer u in het park bent geweest, u voor een tweede keer terug kan komen voor maar 13 euro per persoon!

 

Wat ik heel fijn vond om te zien is dat het park voor vele dieren enorme verblijven heeft. De dieren hebben veel ruimte en hun verblijven zien er ook prachtig uit! We hopen dat we met deze blog iets meer hebben kunnen vertellen over het park. Wanneer u op vakantie gaat naar Tenerife is Loro Parque een echte aanrader!! Hier onder staan nog wat foto’s van ons bezoek aan het park.

Als u meer informatie wilt lezen of het park wilt bezoeken kunt u naar de Website van Loro Parque.

 

 

Alle foto’s in deze blog zijn gemaakt door VTL Photography, gebruik de foto’s a.u.b niet zonder toestemming.

All the photo’s in this blog are made by VTL Photography do not use these photo’s without permission thank you.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: