Dierentuin Nieuws

Girafje Noah werd maandagnacht geboren in Safaripark Beekse Bergen en maakt het goed (foto: Libéma)

Girafje Noah werd maandagnacht geboren in Safaripark Beekse Bergen en maakt het goed (foto: Libéma)

Goed nieuws vanuit Safaripark Beekse Bergen. Daar is maandagnacht een girafje geboren. Het park neemt deel aan een speciaal fokprogramma. Vandaar ook dat de komst van de kleine Noah als bijzonder kan worden beschouwd. De naam van de nieuwste aanwinst betekent ‘Zij die rust en troost brengt’.

 De giraffen werden maandagmiddag vroeger dan normaal op stal gezet. De zwangere Amber was namelijk begonnen aan de bevalling. Maandagnacht werd Noah geboren. Al snel beek dat moeder en kind het goed maakten. De babygiraf dronk ook al vlot bij moeder.

Bezoektijden

Voor bezoekers zijn babygiraf Noah en moeder Amber voorlopig alleen te zien in de stal tussen 14.00 en 16.00 uur, binnenkort mogelijk wat langer en/of buiten.

 

En er is ook nieuws uit DierenPark Amersfoort. Want er is eindelijk een geschikte kandidaat gevonden voor de vrouwelijke zwartkopschapen in DierenPark Amersfoort. De tien dames maakten afgelopen weekend kennis met de nieuwe ram. Naast het mannetje kwamen er ook nog twee jonge dames bij de groep.

Zwartkopschapen zijn kuddedieren en de nieuwkomers werden dan ook zonder probleem opgenomen in de groep. ‘‘Over het algemeen geldt voor schapen ’hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, dus even snuffelen en dat is het’’, vertelt dierverzorgster Corine de Ruiter. De nieuwe dieren voelen zich dan ook meteen thuis bij hun soortgenoten en sluiten zich direct na de ontmoeting aan bij de groep.

Het duurde even voordat het park een geschikte ram kon vinden, uiteindelijk werd deze gevonden in een Duitse dierentuin. ‘‘Met deze schapen is veel gefokt, waardoor de rammen horens hebben gekregen,’’ vertelt de dierverzorgster. ‘‘Bij raszuivere dieren is dit niet geval, maar gelukkig hebben we nu een goede ram gevonden. De dierverzorgster hoopt volgend jaar jonge zwartkopjes te kunnen verwelkomen in DierenPark Amersfoort.

Bekijk hieronder het filmpje van de ontmoeting.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: