Tijgerwelpjes maken kennis met eerste herfstbladeren in DierenPark Amersfoort

De tijgerwelpjes van DierenPark Amersfoort werden verrast met een indrukwekkende berg herfstbladeren in hun binnenverblijf. ‘‘In ons bosrijke park beginnen de herfstbladeren te vallen en het leek ons leuk om de eerste herfst van de welpjes feestelijk in te luiden’’, vertelt dierverzorger Martijn van der Sijde. ‘‘Zo kunnen zij alvast wennen aan alle bladeren die nog gaan vallen.’’           

Vandaag is de herfst begonnen en dat is te merken in DierenPark Amersfoort. Nadat de bladeren bij elkaar zijn geharkt, besloten de roofdierverzorgers het blad in het binnenverblijf van de jonge tijgertjes neer te leggen. ‘‘Het is fantastisch om te zien hoe zij reageren. Aan het begin liepen de broertjes voorzichtig op de berg met bladeren af, later gingen zij helemaal los’’ vertelt Martijn van der Sijde. ‘‘Met dit soort nieuwe situaties proberen wij deze nieuwsgierige jongen elke dag weer wat nieuws te laten beleven.’’ De drie tijgerwelpjes werden bijna drie maanden geleden geboren in DierenPark Amersfoort.

 

Hieronder kunt u een filmpje bekijken van de tijgertjes die spelen in de herfstbladeren.

 

Zondag 28 september brengen we een bezoek aan DierenPark Amersfoort. Hopelijk kunnen we volgende week weer een aantal leuke foto’s laten zien van de tijgerdrieling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: