Amsterdam EXPO haalt grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd Giants of the Ice Age naar Nederland

Tot Zondag 26 oktober 2014 is de tentoonstelling The Art of the Brick nog te zien in Amsterdam EXPO. Meer informatie over deze expositie vind u hier. Een maand later kunt u al gaan genieten van een hele nieuwe expositie. Want deze winter kunnen bezoekers in Amsterdam EXPO genieten van een reis door prehistorische tijden. Op 27 november komt de grootste reizende tentoonstelling ooit gemaakt over de ijstijd naar Nederland: Giants of the Ice Age. De expositie is slechts drie maanden te zien, tot en met 1 maart 2015. De ticketverkoop is al gestart via www.amsterdamexpo.nl.

Giants of the Ice Age prikkelt alle zintuigen. Het publiek staat straks oog in oog met gigantische uitgestorven zoogdieren, zoals de mammoet, de sabeltandtijger, het reuzenhert, de wolharige neushoorn en de holenbeer.

Daarnaast ontdekken bezoekers de wereld van de Neanderthalers tijdens de ijstijd, 30.000 jaar geleden. Wat weten we vandaag de dag over de wereld van toen? Welke flora en fauna waren er? Hoe (over)leefden de Neanderthalers? Aan bod komen hun jachttaferelen, gereedschappen en het mysterie rondom ’s werelds oudste artistieke uitingen, de Europese grot- en rotstekeningen.

De expositie is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse Neanderthal Museum en andere Europese instituten en brengt de laatste wetenschappelijke inzichten over de ijstijd aan de hand van vele originele objecten, waarvan sommigen nooit eerder tentoongesteld zijn.

Bezoekersinformatie

Giants of the Ice Age is vanaf donderdag 27 november 2014 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. De tentoonstelling is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur.

De ticketverkoop start vandaag via www.amsterdamexpo.nl. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16 (exclusief bespreekkosten). Er is een speciaal familieticket beschikbaar. Groepstarieven zijn van toepassing vanaf tien betalende personen. Docenten, leraren en onderwijsassistenten hebben na online registratie altijd gratis toegang tot Amsterdam EXPO.

Amsterdam EXPO
Amsterdam EXPO biedt met een vloeroppervlakte van bijna 3.000 m2 permanent onderdak aan internationale exposities van wereldklasse. Reizende tentoonstellingen die zich kenmerken door hun populairwetenschappelijke, -artistieke en –historische karakter strijken telkens tijdelijk neer. Eerder presenteerde de expositieruimte de tentoonstellingen BODY WORLDS & The Story of the Heart, Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten, Pixar: 25 Years of Animation en Titanic: The Artifact Exhibition. Tot en met 26 oktober 2014 vindt de LEGO®-tentoonstelling The Art of the Brick nog plaats. Vanaf 27 november 2014 is Giants of the Ice Age dagelijks geopend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: