Bezoekersrecord Safaripark Beekse Bergen

Op 1 september hing de vlag uit bij Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het Safaripark trok in augustus namelijk liefst 137.000 bezoekers en beleefde zo de drukste maand ooit!   

 

Ondanks het vaak niet al te beste weer wist Safaripark Beekse Bergen in de maand augustus toch een  recordaantal van 137.000 bezoekers neer te zetten. Het vorige record dateerde van augustus 2010 toen er 131.000 bezoekers werden geteld.

 

Nieuwe dierenverblijven

Sjors van den Boogaart, vestigingsmanager Beekse Bergen, vertelt: “Natuurlijk zijn we bij Beekse Bergen enorm blij met deze drukste maand ooit. Onze succesvolle televisiecommercial zal daarbij zeker een rol hebben gespeeld. Die is nu zelfs doorgedrongen tot de halve finale in de strijd om de Ster Gouden Loeki. Wat we echter heel erg merken is dat onze bezoekers vooral aanslaan op de nieuw gerealiseerde dierenverblijven. Zo is er flink geïnvesteerd in nieuwe onderkomens voor de leeuwen, de bosbuffels en de koedoes. We willen ons namelijk blijven onderscheiden van andere dierenparken. Dat doen we door continu te blijven innoveren en investeren.”

 

Goed voorbeeld daarvan is het nijlpaarden- en krokodillenverblijf dat in mei werd geopend en direct al voor de drukste week in 45 jaar zorgde. Zo’n 40.000 bezoekers passeerden toen de poorten van Safaripark Beekse Bergen om de nieuwe Afrikaanse dieren te bewonderen.

 

Verschillende safarivormen

Van den Boogaart vervolgt: “Die trend zette in de maanden daarna door. Inmiddels mag ook de nieuwe inloopvolière, waarin onder meer de kroonkraanvogel te zien is, zich verheugen in extra aandacht van onze gasten. Er is ook een duidelijke trend zichtbaar die aangeeft dat het publiek er steeds meer de voorkeur aan geeft om dieren in hun natuurlijke habitat te bezoeken. En dan kun je nergens beter terecht dan in Safaripark Beekse Bergen. Daarnaast stimuleren de verschillende safarivormen een herhalingsbezoek. De wandelsafari geeft namelijk een heel andere beleving dan de bootsafari of auto/bussafari. We merken bovendien dat gasten steeds vaker kiezen voor een meerdaags verblijf op het Safari- of Vakantiepark.”

 

België

Het winnen van de Zoover Award en Diamond Theme Award België zorgde eveneens voor goede reclame. “Dat leverde ons ook vele extra bezoekers op uit België. Nu hopen we nog een mooie nazomer te draaien. Daarna beginnen de voorbereidingen voor de Wintersafari. Wij zijn namelijk het hele jaar door open, dus ook in de winter is Afrika gevaarlijk dichtbij,” aldus Van den Boogaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: