Jungle Park

EagleTijdens ons verblijf in Tenerife hebben we ook een bezoek gebracht aan Jungle park. Het is een prachtige dierentuin in het zuiden van Tenerife. Door het hele park heen lijkt het net of de bezoekers door een echte jungle lopen. In het park leven 300 dieren verdeeld onder 100 verschillende diersoorten. U vind er bijvoorbeeld; tijgers, leeuwen, zeeleeuwen, roofvogels en poema’s. Ook zijn er drie shows te zien en als u van een beetje spanning houd is er ook een bobslee baan.

 

Het Park

Het hele park is zo mooi met al die bomen en planten het voelde echt alsof we in de jungle liepen. Omdat het park zo vol gegroeid is met bomen en planten konden we vaak in de schaduw lopen. Erg fijn wanneer de zon zo fel schijnt. Het park ziet er verder netjes en verzorgd uit. Er zijn verschillende eetgelegenheden waar mensen allerlei lekkere dingen kunnen kopen. Het eten is qua prijs en kwaliteit prima! U vind er ook verschillende souvenirs winkeltjes waarvan ik erg hebberig werd. U heeft zeker een hele dag nodig om heel het park en alle dieren te kunnen zien.

 

Onze dag in Jungle Park

Op 30 juni 2014 gingen we een dag naar Jungle park. We wisten niet wat we konden verwachten dus ik was erg nieuwsgierig naar het park en wat voor dieren we allemaal konden zien. Eenmaal aangekomen hebben we onze auto geparkeerd en zijn we gauw naar binnen gegaan. De entree van het Park is niet heel groot maar ziet er wel leuk uit.

Entree Jungle ParkBij binnen komst is het eerste dier wat we zagen een witte tijger. En natuurlijk kon ik hier niet zomaar voorbij lopen. Het zijn zulke mooie indrukwekkende dieren daar moeten wel een aantal foto’s van gemaakt worden. Meer foto’s van deze witte tijger vind u onderaan deze blog.

Witte tijger Jungle Park

Bird of Prey Show

Nadat we een tijdje bij de tijger hebben staan kijken liepen we verder. We kwamen uit bij de roofvogels. Een aantal Amerikaanse Zeearenden zaten naast elkaar op een stok te wachten tot de Bird of Prey Show zou beginnen. Ik kon het niet laten om foto’s van deze indrukwekkende dieren te maken. Het duurde nog 20 minuten voor de roofvogelshow begon dus zijn we op een terrasje gaan zitten met uitzicht op de mooie Zeearenden want de show mochten we natuurlijk niet missen.

 

Na een tijdje mochten we plaats nemen op de tribune voor de Bird of prey show. Tijdens deze show lieten ze veel verschillende vogels zien. Er werd veel over de vogels verteld en sommige vogels kwamen ook heel dichtbij. Bezoekers kregen ook voer in hun handen zodat de mensen de vogels van dichtbij konden bekijken. Wat ik erg leuk vond aan deze show is dat er zoveel verschillende vogels te zien waren. En dat de Zeearenden de tijd kregen om even de vleugels te strekken. Ik heb veel verschillende roofvogelshows gezien waar een zeearend even te zien was om een aantal rondjes te vliegen. Maar hier word er de tijd genomen en konden we even echt genieten van de Zeearenden. Ze lieten ons zien hoe hoog en hoe hard ze kunnen vliegen, hoe ze naar beneden duiken. Was erg indrukwekkend om te zien! Hieronder een aantal foto’s van de show.

 

 

Zeeleeuwen Show

SeaLion show Jungle ParkNa de Bird of Prey Show kregen we honger en hebben we een plek opgezocht om te eten. We kwamen uit bij een restaurant met uitzicht op het showbassin van de zeeleeuwen. We kregen een tafeltje aangewezen waar we een heerlijke hamburger hebben zitten eten. Toevallig begon er een show met de zeeleeuwen terwijl we aan het eten waren. Het showbassin is niet heel groot maar de zeeleeuwen verblijven hier niet de hele dag. Alleen tijdens de shows zijn ze hier en verder verblijven ze achter de schermen. Jungle park heeft acht zeeleeuwen, zes vrouwtjes en twee mannetjes en met hun trainers verzorgen zij een leuke show! In Jungle park is het mogelijk om met de zeeleeuwen te zwemmen. Bezoekers kunnen hier een speciaal programma voor boeken. In het park wordt hier veel reclame voor gemaakt. Ook is het mogelijk om vlak voor de show met de dieren op de foto te gaan. Hieronder ziet u een aantal foto’s van de show.

 

Exotic Bird Show

Na de zeeleeuwen show is er op de zelfde plek een hele andere show; Exotic Bird Show. Tijdens deze show zien bezoekers papegaaien en andere exotische vogels voorbij komen. Prachtig om al die mooie vogels voorbij te zien vliegen met hun prachtige kleuren. Hieronder ziet u een aantal foto’s van de Exotic Bird Show.

 

Na deze twee mooie shows zijn we een rondje gaan lopen door het park. Ik bleef mij verbazen over hoe mooi alle planten, bomen en bloemen waren het was echt prachtig! We kwamen bij een plekje in het park waar we een prachtig uitzicht hadden. Jungle Park ligt een stuk hoger dan het kustgebied waardoor we de hele omgeving goed konden zien. Hieronder ziet u een foto van het uitzicht vanaf die plek. En een foto om u een idee te geven hoe mooi en groen het park is.

 

Andere dieren in het Park

De rest van de dag zijn we door het park heen gelopen om verschillende dieren te fotograferen. Vooral de katachtigen vond ik prachtig. De leeuwen, luipaarden en de poema verblijven lagen vlak bij elkaar. Hier hebben we een aardige tijd rond gelopen om foto’s te maken. De dieren zagen er goed uit en hadden mooie verblijven. Het ene dier was nog mooier dan de ander. Vooral de luipaarden, die lagen er zo mooi bij dat ik wel verliefd moest worden. En de poema vond ik zeer indrukwekkend, ik was nog nooit zo dicht bij dit dier geweest. Ik nam de gekste posities in om een foto van de poema te kunnen maken, ik moest en zou met een goede foto naar huis gaan. Toen we bij de grote mannetjes leeuw aankwamen lag hij bij het raam. Waardoor ik een aantal close-up foto’s heb kunnen maken. Hieronder ziet u een aantal foto’s van de leeuw, luipaarden en poema maar ook een foto van een jaguar, krokodil, witte tijger en de Amerikaanse zeearend.

 

 

 

Tot slot

We hebben een heerlijke dag gehad in Jungle Park! Als u op vakantie gaat naar Tenerife en opzoek bent naar een leuk uitje dan kunnen we u Jungle Park zeker aanraden. Een dagje genieten van een prachtig park in een jungle sfeer wie wil dat nou niet? Wist u dat Jungle Park en Aqualand bij elkaar horen? Voor een mooie prijs kunt u beide parken bezoeken. Voor meer informatie en tickets kunt u naar de website van Jungle Park.

 

One Comment on “Jungle Park

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: