Aqualand

Aqualand Tenerife Costa Adeje

Houdt u van water en dolfijnen? Dan is Aqualand de perfecte plek om naar toe te gaan! Het is een waterpark gevestigd in Costa Adeje in het zonnige zuiden van Tenerife. Waterglijbanen waarbij de adrenaline door uw lijf raast, relaxen in een bubbelbad en voor de aller kleinste is er Kidzworld waar ze heerlijk kunnen spelen én natuurlijk de DOLFIJNEN!  Zo is er voor ieder wat wils in dit mooie waterpark. Tijdens onze trip in Tenerife hebben wij een bezoek gebracht aan Aqualand, in deze blog vertellen we meer over het park met natuurlijk veel foto’s van de dolfijnen.

 

 

 Het Park

 

’s Ochtends werden we hartelijk ontvangen bij de ingang van het park. De entree ziet er prachtig uit! We vielen meteen met onze neus in de boter want de gehele entree van het park was helemaal nieuw en nog maar een paar dagen eerder geopend.Toen we eenmaal binnen waren liepen we met een pad naar beneden waar twee parkmedewerkers stonden met papegaaien. Voor ik het wist had ik vijf papegaaien om mij heen. Ze waren erg tam en lief en zagen er ook heel erg goed uit. Na de foto hebben we ons even goed ingesmeerd, de zon was erg fel en warm. We hebben een rondje gemaakt door het hele park om een aantal zwembaden en glijbanen te fotograferen. Het park heeft 11 waterattracties, een grote jacuzzi waar bezoekers heerlijk in kunnen relaxen, een golfslagbad en Kidzworld met 3 verschillende speelplekken. Er zijn verschillende eetgelegenheden in het park die niet duur zijn en de kwaliteit van het eten is erg goed. Ook zijn er kluisjes in het park die alle bezoekers kunnen huren. Erg fijn wanneer u bijvoorbeeld uw camera niet de hele dag zonder toezicht op uw handdoek wil laten liggen. Na ons rondje hebben we onze cameraspullen opgeborgen in een kluisje en een plekje opgezocht om onze handdoek neer te leggen en zijn lekker een zwembad in gedoken. Het hele park ziet er netjes, schoon en verzorgd uit. Bij elk zwembad staat ten alle tijden een lifeguard die alles goed in de gaten houd. Ook bij Kidzworld wordt goed op de kinderen gelet, een groot pluspunt!

 

Foto’s van de zwembaden en glijbanen

 

 

Dolfinarium Aqualand

Aqualand

Na een tijdje gezwommen te hebben werd er omgeroepen dat het Dolfinarium geopend was en dat de show om 1 uur zou starten. We hebben onze spullen gepakt en zijn er meteen heen gegaan. Het Dolfinarium ziet er heel mooi uit en heeft een grote tribune waar de bezoekers kunnen zitten om de show te zien. We waren een van de eerste die plaats namen in de tribune maar al gauw werd het steeds drukker.

Dolfijn Aqualand Costa AdejeDe dolfijnen die hier leven zijn tuimelaardolfijnen, ze zien er allemaal gezond uit.. De show is erg leuk met veel afwisselende onderdelen. En ook gedragingen die ik nog niet eerder had gezien. De dolfijnen deden lekker actief mee en maakte indrukwekkende sprongen. Bij elke show worden kinderen uit het publiek gehaald die in een bootje voort werden getrokken door de dolfijnen. Maar wat ik erg uniek vond is dat kinderen zelfs mee genomen werden het water in! De trainers haalde twee kinderen uit het publiek die ze op een surfboard legde en schoven de kinderen het water op waarna de trainers de board vast pakte en de dolfijnen ze door het bassin voort duwde. Aan het einde van de show heeft Aqualand maar een boodschap “Save the Sea”.  Onderaan de blog vind u meer foto’s van de dolfijnenshow.

Aqualand Costa Adeje Tenerife 2014

 

 

Programma’s met de dolfijnen

Bezoekers hebben in Aqualand de mogelijkheid om dichter bij de dolfijnen te komen. Hier zijn twee mogelijkheden voor. Voor en na de shows hebben bezoekers de kans om met twee dolfijnen op de foto te gaan. Dit is echt alleen een foto moment de dolfijnen mogen verder niet aangeraakt worden. Het fotomoment wordt uitgevoerd aan de rand van het bassin. Voor veel bezoekers een uniek moment om toch even dicht bij een dolfijn te zijn. De tweede mogelijkheid is om in een ondiep gedeelte van het bassin de dolfijnen van dichtbij mee te maken en om ze aan te raken. Tijdens dit programma wordt er meer verteld over de dolfijnen en wordt begeleid door de trainers die de dolfijnen goed kennen. Er wordt onder andere meer verteld over hun leefomgeving in Aqualand, de trainingsmethoden en het leerproces van de dolfijnen. De programma’s worden dagelijks uitgevoerd, hoewel plaatsen en sessies wel beperkt zijn.

Wanneer het Dolfinarium gesloten is voor de bezoekers is er voor kinderen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om aan een speciaal programma mee te doen waarbij ze mogen zwemmen met de dolfijnen. Er is enorm veel vraag naar waardoor het programma voor de komende 3 jaar helemaal vol geboekt is.

 

Dolfinarium Museum

Onder het dolfinarium is een ruimte waar een aantal skeletten te zien zijn van dolfijnen en een mooie muurschildering. Er word ook een video getoond via beeldschermen met informatie over de dolfijnen in Aqualand. En er zijn een aantal ruiten waar bezoekers de dolfijnen onder water kunnen zien. Om hier naar binnen te mogen moet u € 2,50 per persoon extra betalen.

Dolfijn onderwater AqualandNa de dolfijnenshow en het museum hebben we nog lekker even van het zonnetje genoten en gezwommen. Daarna was het tijd voor de tweede en laatste show van deze dag. Ook deze show was geweldig. Er zaten veel nieuwe elementen in die we in de eerste show niet gezien hadden, het is dus zeker de moeite waard om de show een tweede keer te bekijken. Wat ik een grote verassing vond is dat tijdens deze show een jongetje uit het publiek werd gehaald die een mooie rol had in de show, hij mocht mee het water in! Hij werd samen met de trainer voort getrokken door de dolfijnen en zelfs uit het water getild! Dat koppie van het jongetje was onbetaalbaar! Onderaan de blog vind u foto’s van de dolfijnenshow.

 

Tot slot

We hebben ons goed vermaakt in Aqualand, de dag ging veel te snel voorbij. Wanneer u op vakantie gaat naar Tenerife is Aqualand een perfecte plek voor fun en om te relaxen. Een park voor jong en oud! Wist u dat Jungle Park en Aqualand bij elkaar horen? Voor een mooie prijs kunt u beide parken bezoeken. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Aqualand. Hieronder kunt u nog een galerij met foto’s bekijken van de dolfijnenshows.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: