Dierentuin nieuws

Nieuws uit Safaripark Beekse Bergen en Dierenrijk! Beide dierentuinen zijn een bezoekje waard. Zeker wanneer er leuke dingen worden georganiseerd waarbij u de dierentuinen op een hele andere manier kunt ervaren. Wat is er nou leuker voor kinderen dan zich een dag even lekker te laten gaan en de vieste dingen doen. In Dierenrijk is het zaterdag 24 augustus Viespeukendag. Of zijn u en uw kinderen liever sportief bezig? Dan is het avontuurlijke sportevenement bij Safaripark Beekse Bergen op zaterdag 30 augustus misschien wel iets voor u. En er is prachtig nieuws uit Safaripark Beekse Bergen! Want er is namelijk op 15 augustus een chimpansee geboren! Des te meer reden om een dagje dierentuin te plannen.

 

VIespeuken kneden poep in Dierenrijk

Alle kinderen die wel van viezigheid houden opgelet! Op 24 augustus is het viespeukendag bij Dierenrijk. Want één dag in het jaar mogen kids toch wel lekker vies worden? Bijvoorbeeld bij het bouwen van een zo hoog mogelijke stapel echte olifantendrollen! De grootste viespeuk wint de ‘Gouden Olifantendrol’.

Wie denkt dat het allemaal wel mee zal vallen met de viezigheid tijdens de Viespeukendag 2014 in Dierenrijk zit er goed naast. Want tijdens de speciaal uitgezette speurtocht blijft het niet bij stapelen van echte olifantendrollen alleen. Je kunt ook als een zwijn door de modder banjeren, leren spugen als een kameel, graaien in een bak met meelwormen, snottebellen blazen of poep kneden. En zo zijn er nog veel meer vieze activiteiten.

Voor het vieste kind van de dag heeft Dierenrijk een toepasselijke prijs: de “Gouden Olifantendrol’. En wie de speurtocht goed oplost, maakt kans op een dagje poepscheppen bij de olifanten. Om het helemaal smerig te maken is het menu van Dierenrijk voor één dag aangepast. In plaats van gewonde chocoladebollen kun je genieten van overheerlijke olifantenbolussen in restaurant Smulrijk. Hartstikke lekker!

Als ‘klapscheet’ op de vuurpijl brengt de bekende pretband One Two Trio een speciale ‘Viespeukenshow’ ten gehore. Dit optreden start om 14.30 uur op het podium bij het terras.

Dierenrijk is tijdens de Viespeukendag van 10.00 uur tot 18.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op www.dierenrijk.nl/evenementen.

 

Tough Safari: Beestachtige uitdaging

Hardlopen, kruipen en klimmen op de Afrikaanse savanne van Safaripark Beekse Bergen dat mag natuurlijk niet. Maar tijdens de ‘Tough Safari’ op zaterdag 30 augustus voor één keertje wel! Deelnemers aan het avontuurlijke sportevenement doen daarnaast ook Speellans, en het Event Center en het vakantiepark aan.

Zowel volwassenen als kinderen worden uitgedaagd om mee te doen. Wie zich voor 24 augustus inschrijft ontvangt bovendien gratis een goodiebag en het speciaal ontworpen Tough Safari-shirt. De deelnemende jeugd krijgt na de race natuurlijk een blinkende medaille uitgereikt.

Televisie

Dus: altijd als eens willen sluipen en sprinten als een jachtluipaard? Of klimmen en slingeren als een aap? Doe dan mee met de Tough Safari op deze unieke locatie. En misschien zie je jezelf wel terug op televisie! Het RTL-programma LifestyleXperience maakt namelijk opnames bij het evenement. Het item is te zien in de uitzending van 14 september. Volwassen deelnemers hebben bij de ‘Tough Safari’ de keuze uit de afstanden van 8 en 16 kilometer. Natuurlijk mag een ‘kidsrun’ deze dag niet ontbreken op de Beekse Bergen. Voor kinderen vanaf 4 jaar is er een apart parcours aangelegd. Zij lopen 500 meter of de 2 kilometer. Veel modder en de nodige glij- en klimobstakels maken het spektakel compleet.

Aanmelden

Deelnemers kunnen gebruik maken van combitickets voor entreebewijzen en overnachting op Beekse Bergen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.toughtenmiles.nl.

 

 

Chimpansee geboren in Safaripark

Foto Chimpansee Safaripark Beekse Bergen

Op donderdag 14 augustus is er in Safaripark Beekse Bergen een chimpansee geboren. Een bijzondere gebeurtenis voor het park omdat ze al vijf jaar wachtte op een baby chimpansee. Het jong is een mannetje en krijgt als alles verder goed verloopt over twee weken een naam omdat het overlijdensrisico dan vrijwel geweken is. De baby is voor het publiek bij de wandelsafari te zien in het Apengebouw. {Foto: Safaripark Beekse Bergen}

Chimpansee Jozi (geboren in 2010) is nu niet langer meer de jongste van het stel. De geboorte van de babychimpansee verliep vlot en zonder complicaties. De kleine zat al snel lekker droog en warm bij moeder Centa om te drinken. Voor de 31-jarige Centa is het haar eerste jong in Safaripark Beekse Bergen. Eerder was ze al moeder van Ruben; een chimpansee die ook in het Safaripark verblijft.

Vader Wakili (15 jaar oud) kwam 2,5 jaar geleden vanuit het Oostenrijkse Basel naar Hilvarenbeek. Om voor nageslacht te zorgen in het Safaripark. En dat is nu gelukt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: