Dolfinarium vernoemt babydolfijn naar wenskind Indy

Dolfinarium Harderwijk Dolfijn Nalu bevallen van een meisje

Het dolfijntje wat op donderdag 7 augustus werd geboren in Dolfinarium Harderwijk heet Indy! De verzorgers waren het unaniem eens over deze naam. Het kleintje wordt vernoemd naar wenskind Indy die via Make-A-Wish Nederland in juni van dit jaar dolfijnen van heel dichtbij mocht ontmoeten en zo haar droomwens in vervulling liet gaan.

“De wensvervulling van Indy heeft veel indruk op ons gemaakt”, verteld verzorger Lauro. “Het was een heel mooi en bijzonder moment. “Vlak na de geboorte van de babydolfijn kwam Indy op kraamvisite bij de verzorgers en moeder Nalu. “Ze kwam naar ons toe en feliciteerde ons met de geboorte. Toen ik haar aan enkele nieuwe mensen voorstelde kwam het balletje aan het rollen”, vervolgt Lauro. “Waarom noemen we de babydolfijn niet Indy? Alle verzorgers waren het er snel en unaniem over eens.” De naam Indy betekent ‘mooi’ en ‘schitterend’.

 

Grote belangstelling voor babydolfijn

Er is heel veel belangstelling voor de babydolfijn in Harderwijk. Tienduizenden mensen kwamen de afgelopen week speciaal een kijkje nemen bij de moeder en de kleine. De babydolfijn kwam na een spannende bevalling met het hoofd als eerste ter wereld. Normaliter komt het staartje eerst. Toch gaat het goed met de jongedame. Ze zoogt en groeit goed en verlaat moeder Nalu steeds vaker om op onderzoek uit te gaan. Bezoekers kunnen haar zowel boven water als vanuit het onderwaterpanorama goed zien.

Prijswinnaars

Het Dolfinarium riep iedereen op om een naam te verzinnen en geboortekaartjes op te sturen. Nu het babydolfijntje vernoemd is naar wenskind Indy kiezen de verzorgers de komende week alsnog twee winnende ontwerpen uit de vele geboortekaartjes die het Dolfinarium heeft ontvangen. De winnaars krijgen een jaarabonnement voor het feestjaar 2015 dan bestaat het Dolfinarium 50 jaar.

 

Op zaterdag 9 augustus bezocht VTL Photography het Dolfinarium om het kleine dolfijntje te fotograferen. Een aantal foto’s van mama Nalu en haar dochter Indy vindt u hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: